DIY blog s návody, výtvarnými tipy a cestami za inspirací

5. listopadu 2016

Dva nápady jak vyrobit podzimní věnec na dveře

Už minulou neděli jsem si na procházce v Konojedech natrhala nějaký barvínek a taky proutky psího vína. V týdnu jsem se pustila do tvoření.

podzimní věnec - postup, jak vyrobit - podzimní věnec s přírodními květy





Barvínek je báječná rostlina, už loni jsem z něj dělala dušičkový věnec, letos jsem se rozhodla, že si vyrobím věnec na dveře. Jeho lístky nezmění barvu, lehce seschne, ale vydrží pěkný až do adventu. Můžete ho zavěsit taky třeba pod lustr, jako jsem to udělala já se závěsem z šípků.

Na věnec si připravte:

  • drátek (asi 2mm), takový, aby šel ohýbat a zároveň udržel tvar kruhu
  • listy barvínku, případně jiné rostliny, co si zachová pár týdnů barvu 


Ustřihla jsem si drátek o velikosti asi 60 cm (můj věnec má průměr asi 25-30 cm krát Pí=3,14). Vždy 2 - 3 rostlinky jsem obmotávala drátkem, aby ten byl po celé délce pokrytý rostlinou.

Druhý věnec je vytvořený pouze z větviček psího vína. Začala jsem jedním prutem, který jsem stočila do velikosti kruhu, co jsem potřebovala. Pak jsem na tento základ obtáčela další a další větvičky. Může vám vzniknout tenčí nebo i tlustší věnec, který buď použijete jako základ, nebo do něj můžete vplést nějaké ozdoby - v mém případě jsem měla pár lístků buxusu a nebo taky sušenou hortenzii. Nevím, jak vy, ale mně se často tahle rostlinka nepodaří usušit. Tahle uschla náhodou sama od sebe ve váze.

podzimní věnec - hortenzie, diy věnec s hortenziemi

podzimní věnec DIY - nápady na podzimní věnec

A jak věnec pověsit? My máme jeden na dřevěném trámu, druhý na dveřích. Já jsem ho přichytila obyčejnou lepicí páskou, ale vy můžete použít i speciální držáky. Třeba od firmy HT dveře - mají dva: jeden držák se přichycuje na kukátko, druhý magnetický se mi líbí víc, jen je potřeba mít bezpečnostní dveře s kovovým vnitřkem, což my bohužel nemáme.

Jak se máte vy a jakou podzimní výzdobu jste si vytvořili? Mrkněte taky na můj Pinterest, mám nástěnku speciálně na podzimní tvoření a věnce. A na mém DIY blogu najdete i další projekty.




Be First to Post Comment !
Okomentovat

Děkuji za komentáře. Pokud jej vyhodnotím jako spam, ohodnotím patřičně také stránku, na níž odkazujete.

Kontaktní formulář

Název

E-mail *

Vzkaz *