Nejdřív jsem si myslela, že postup nechám jen na Facebooku. Ale recept má obrovský úspěch, tak jej bude lepší zachovat i na blogu.
Jak na jednoduchou domácí ledovou kávu?
Na téhle ledové kávě je nejlepší její rychlost, navíc na ni potřebujete jenom kafe a mléko. Spousta lidí nemá ráda šlehačku a přiznám se, že ani já ji nemusím. Je skvěle osvěžující a návštěvy budou nadšené.
1) Mléko si dejte do mrazáku tak na dvě hodinky, možná i tři. Ideální je konzistence ledové tříště.
2) Jakmile jej vytáhnete, pořádně s ním zatřepejte, aby vznikla úžasná pěna.
3) Tou zalijte již připravenou vychlazenou kávu.
Ráda pozoruju, jak se černá káva míchá s bílou.
Kávu si s oblibou dělám ve french pressu nebo v mocca konvičce. Doporučuju podávat s ultimátním jahodovým dortem nebo jeho borůvkovou verzí.
Ráda pozoruju, jak se černá káva míchá s bílou.
Kávu si s oblibou dělám ve french pressu nebo v mocca konvičce. Doporučuju podávat s ultimátním jahodovým dortem nebo jeho borůvkovou verzí.
A co s kávovou sedlinou? Vyrobte z ní třeba kávový peeling, který funguje skvěle.
Tak to je super, tuto variantu jsem ještě nikdy neviděla. Určitě někdy vyzkouším :)
OdpovědětVymazatBudu moc ráda, Kristý. :-) Je to fakt šíleně jednoduchý, rychlý a hlavně efektní pro návštěvy ;-)
VymazatVypadá to dobře, určitě vyzkouším 😀
VymazatTento komentář byl odstraněn autorem.
OdpovědětVymazatTo určitě vyzkoušíme. Díky!
OdpovědětVymazatTakhle jsem ledovou kávu ještě nezkoušela! Vzhledem k dnešní venkovní teplotě to asi vyzkouším! :-)
OdpovědětVymazatDášo, tak co? Zkoušela jsi už? Měj se krásně, Iva
VymazatTeď si ji dělám fakt denně!
VymazatTo je super :) Já teď s kávou docela dost experimentuju. iva
VymazatTo je dokonalosť! ♥ Dnes ju určite vyskúšam :)
OdpovědětVymazatMoniko, děkuju za pochvalu :) Dej vědět, jak jsi uspěla. Krásnou neděli, iva
VymazatTak tohle vypadá opravdu skvěle a rychle! :) Díky za tip - ledovou kávu mám ráda hlavně v létě, ale používám složitější návod :D
OdpovědětVymazatINKA – lifestyle, focení, líčení, krása, DIY a novinky
Ráda bych tebe a tvé čtenářky pozvala na svou první letošní soutěž na téma „Jaro přichází“
My máme takovou vlastní přípravu, vysledné kávě říkáme lama... :D Je to vlastně docela prznění kávy, uznávám jen nefalšované espresso, ale jinak je lama moc pěkný sesterský rituál. :) :D
OdpovědětVymazatKájo, je pravda, že kafe s mlíkem není značka ideál. :))) Ale k tomu se člověk dopracovává postupně. Ledové kafe je pro mě během léta nenahraditelné. Mějte krásné dny, Iva
VymazatAhoj super návod, jen se zeptám pro jistotu i když trochu hloupě, to mléko dávám do horké kávy? Díky
OdpovědětVymazatRekla bych,ze do studene��Jinak to nejspis ztrati smysl ledove kavy��
Vymazat