Na tyhle nanuky jsem sebrala inspiraci na dovolené, kde se prodávaly - samozřejmě ale neobsahovaly skoro žádné ovoce, naopak spoustu barviv. Použila jsem zralý meloun, kiwi, čokoládu a tvořítka na nanuky.
Meloun jsem nakrájela na kostky, odstranila pecky a rozmixovala. Kiwi jsem si připravila do jiné nádoby - můžete ho podle chuti přisladit.
Nádobky na nanuky jsem naplnila melounovou drtí a nechala jsem asi 1,5 až 2 centimetry místo na zelenou část - spíš víc, tekutina tuhnutím zvětší objem. A je lepší dát červenou část na chvíli do mrazáku, protože by se vám obě části mohly spojit. Až potom nalijte i část s kiwi.
Dejte do mrazáku, 10 hodin by mělo stačit. Melounové pecky jsem vytvořila tak, že jsem rozpustila čokoládu ve vodní lázni a kreslila jsem je špejlí přímo na nanuk. Čokoláda okamžitě tuhne, chce to trochu trpělivosti. Ale možná si vymyslíte sofistikovanější způsob.
Nanuky pak můžete hned jíst nebo je uložte do mrazáku.
Páni díky moc za tohle diy :)) Určitě to vyzkouším :)) Mňam :3
OdpovědětVymazatEm, budu jedině ráda. :-) A děkuju. i
VymazatVypadá to super chutně, ale už dlouho sháním tyto formičky na nanuky :)
OdpovědětVymazatKristý, já taky dlouho sháněla - chtěla jsem obyčejné, bez nějakých cinkrlátek - prostě aby vypadaly jako nanuk - nakonec jsem koupila přes internet. i
VymazatJá je koupila v Ikee
Vymazattak to určitě vyzkouším :O už teď mi to dělá chutě:D:).
OdpovědětVymazatkdyby jsi měla chvilku, byla bych ráda, kdyby si se podívala na můj blog a stala se třeba i jeho pravidelnou čtenářkou :))
http://worldbyanett.blogspot.cz
Moc děkuju, Ann. Dívala jsem se na tvůj blog, máš ho moc pěkný a super fotky. :-)
VymazatJé to je roztomilý :3 a dočista k sežrání.
OdpovědětVymazatDěkuju za pochvalu, Vé :-)
VymazatTy jsou krásné!
OdpovědětVymazat