DIY blog s návody, výtvarnými tipy a cestami za inspirací

26. července 2016

Borůvkový dort s krémem z crème fraîche

S crème fraîche jsem už parkrát něco vařila, je to ve své podstatě velmi tučná a lehce kyslá smetana. Má jen samé výborné vlastnosti, řekla bych, že ji nepřešleháte, nesrazíte, zkrátka se vám s ní vždycky a všechno povede. U mně nehledejte moc té dokonalé krásy, já to u dortů nějak neumím. Vždycky spíš vařím/peču/tvořím s péčí o kvalitu surovin. 






Použila jsem ji na krém do dortu, korpus byl opět moje klasika, jako v případě jahodového dortu:
  • 6 vajec
  • 150 g cukru
  • 100 g hladké mouky
Podrobnosti najdete tady.

Krém se skládal z jednoho 250 g balení crème fraîche a jednoho tvarohu, oslazen podle chuti. Crème fraîche jsem vyšlehala a pomalu přidávala tvaroh, včetně části borůvek. Některé se při šlehání rozdrtily a směs na části obarvily, část zůstala světlejší nebo bílá. 

Přimícháno asi 150 gramů borůvek a ještě počítejte s hrstí na zdobení.

Tak honem do lesa na borůvky, někde ještě jsou :) 




1 komentář on "Borůvkový dort s krémem z crème fraîche"

Děkuji za komentáře. Pokud jej vyhodnotím jako spam, ohodnotím patřičně také stránku, na níž odkazujete.

Kontaktní formulář

Název

E-mail *

Vzkaz *