S crème fraîche jsem už parkrát něco vařila, je to ve své podstatě velmi tučná a lehce kyslá smetana. Má jen samé výborné vlastnosti, řekla bych, že ji nepřešleháte, nesrazíte, zkrátka se vám s ní vždycky a všechno povede. U mně nehledejte moc té dokonalé krásy, já to u dortů nějak neumím. Vždycky spíš vařím/peču/tvořím s péčí o kvalitu surovin.
Použila jsem ji na krém do dortu, korpus byl opět moje klasika, jako v případě jahodového dortu:
- 6 vajec
- 150 g cukru
- 100 g hladké mouky
Podrobnosti najdete tady.
Krém se skládal z jednoho 250 g balení crème fraîche a jednoho tvarohu, oslazen podle chuti. Crème fraîche jsem vyšlehala a pomalu přidávala tvaroh, včetně části borůvek. Některé se při šlehání rozdrtily a směs na části obarvily, část zůstala světlejší nebo bílá.
Přimícháno asi 150 gramů borůvek a ještě počítejte s hrstí na zdobení.
Tak honem do lesa na borůvky, někde ještě jsou :)
Musím říct, že to vypadá lahodně :3
OdpovědětVymazatGabux