DIY blog s návody, výtvarnými tipy a cestami za inspirací

31. října 2015

Podzimní tvoření: přírodní dekorace na dušičky

Po včerejší procházce jsme doma vyrobili pár svícnů a věnečků z toho, co jsme po cestě natrhali a co dům dal. Doufám, že se vám bude hodit pár nápadů na podzimní výzdobu.

My je dáme na hřbitov, ale hodí se i domů - jak ven na zahradu, tak dovnitř. Tyhle podzimní dekorace můžete použít třeba na dveře nebo do okna.




N výrobu těchto podzimních dekorací jsem použila starý hliněný květináč, proutěný květináč a skleničku z vonné svíčky. Z přírodnin jsem využila zelené listy - buxus a to druhé nevím - ráda se poučím, pište tipy do komentáře. Je to rostlina, která má ráda vlhko a spíš stín. Často jsme ji s babičkou používali právě na věnečky, vydrží dlouho krásná a zelená. Potom jsem natrhala šípky se stonkem a opět pro mě neznámé červené květy s oranžovými plody uvnitř. Prosím všechny botaniky, ať poradí :)
























Větvičky buxusu jsem natrhala ve stejné velikosti a tavnou pistolí jsem připevnila na skleničku od vonné svíčky. Přidala jsem pár červených kvítků a vše ovázala stužkou.


Na věneček jsem použila větvičky buxusu, ty jsem spojila v malý trsík květinářským drátkem a postupně je na sebe napojovala. K několika trsům jsem přidala i větvičky šípku.



















































Do starého proutěného košíku jsem dala aranžovací hmotu a do ní zapíchala zelené lístky a šípky.
























Na poslední svícen jsem použila starý hliněný květináč a skleničku, která měla asi o centimetr menší průměr. Do tohoto prostoru jsem zapíchala zelené větvičky a červené kvítky. Dovnitř se hodí svíčka.

























Jak trávíte podzim vy a co tvoříte? Máte svoje nápady na výrobu podzimní dekorace? Pochlubte se taky do komentářů. Všechny poctivě čtu a odpovídám :)

PS: Mrkněte taky na loňský šípkový závěs pod lustr nebo podzimní věnce.

9 komentářů on "Podzimní tvoření: přírodní dekorace na dušičky"
  1. Moc hezké :-) včera jsem měla podzimní záchvat tvořivosti a byla jsem na šípkách, že kterých chci zkusit vánoční věnec. Tak pěkné jak to tvé to asi nebude, ale za zkoušku to stojí :-)
    Btw budu moc ráda když mrkneš ke mně :-) www.jsemzena.eu

    OdpovědětVymazat
  2. Moc hezké :-) včera jsem měla podzimní záchvat tvořivosti a byla jsem na šípkách, že kterých chci zkusit vánoční věnec. Tak pěkné jak to tvé to asi nebude, ale za zkoušku to stojí :-)
    Btw budu moc ráda když mrkneš ke mně :-) www.jsemzena.eu

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji za komentář, Jani. Určitě se Ti to povede stejně - budeš o to dávat na blog? Moc se mi líbí Tvé fotky. Iva

      Vymazat
  3. Krásné. Šípky jsou do dekorací super efektní. Já zrovna dofotila tu svoji. Zítra bude taky na blogu.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Petro, děkuji moc. Hned tam mrknu :) Krásný den, Iva

      Vymazat
  4. Ta rostlinka se jmenuje barvínek a na jaře krásně kvete, dekorace jsou nádherné, krásné podzimní dny plné inspirace...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dobrý den, Ireno - děkuju moc :) Udělala jste mi radost, konečně to vím. Barvínek je úžasná rostlina, kvete modře. Babička ho používá od mala právě na věnečky, nemohla si vzpomenout na jméno. Vám také krásné dny, Iva :)

      Vymazat
    2. Ta růžovo-oranžová potvůrka není barvínek, ale brslen evropský - viz https://cs.wikipedia.org/wiki/Brslen_evropský

      Vymazat
    3. Šárko, moc díky za doplnění - teď už je to kompletní. :) Irena Marie myslela ty stálozelené listy, co jsem použila a spoustu lidí je používá celoročně na věnečky :) Mějte se krásně a užívejte podzim. Iva

      Vymazat

Děkuji za komentáře. Pokud jej vyhodnotím jako spam, ohodnotím patřičně také stránku, na níž odkazujete.

Kontaktní formulář

Název

E-mail *

Vzkaz *