DIY blog s návody, výtvarnými tipy a cestami za inspirací

19. listopadu 2016

Tipy na přírodní kosmetiku z Green Beauty Market a něco o soutěži LOHAS blogger

Blog mám něco přes rok a vnímám, jak si postupně začíná nacházet svůj vlastní směr i jak se mění.

Dokázala jsem si představit, že tu občas budu doporučovat knihu, svou oblíbenou módní značku, zajímavý workshop, přednášku o online marketingu nebo tip na cestování. Ale že se budu tak moc zajímat o kosmetiku, bych rozhodně neřekla.






Všechno začalo už loni, kdy se v Konojedech na zahrádce urodily první měsíčky a pár druhů bylinek. Moje pleť ani vlasy navíc nikdy nebyly dokonalé, odmalička mě trápil ekzém, akné, pupínky, mastná i vysušená místa, podráždění, svědění - začarovaný kruh. Možná to vnímáte podobně: jakmile si pročtete etikety krémů/gelů/sprejů/šamponů, zjistíte, že jejich složení je převážně chemie. Možná se situace rok od roku zhoršuje, aby ceny produktů zůstaly stejné, ale třeba je to jen můj pocit. Všude kolem mě se se trend ubírá jinam - lidi snaží něco pěstovat, žít zdravěji, myslet na budoucnost, na svoje děti...

Dost by mě třeba zajímala výrobní cena jednoho sprchového gelu, co se prodává třeba za 50 Kč - asi by to mělo být uvedené u více produktů, abychom se fakt probrali z letargie a začali taky se víc zajímat, komu platíme (nejen za co platíme).

Nedávno jsem se přihlásila do soutěže LOHAS blogger, kam jsem napsala článek na téma, co je pro mě toxické. Jsem moc vděčná za možnost se takového projektu zúčastnit, navíc jsem ve své kategorii vyhrála. (!) Zaplavila mě samozřejmě ohromná radost, ale i tak mám pocit, že si to víc zasloužily jiné blogerky.

Vyhlašování vítězů pak bylo součástí GREEN BEAUTY MARKETU, který probíhal po dobu dvou dnů - první den určený převážně pro odbornou veřejnost, druhý den pro všechny ostatní. Akce se dokonale povedla, stojí za ní inspirativní žena Andrea Mouaddab Vémola, zakladatelka magazínu LOHAS i stejnojmenné soutěže. Doufám, že bude i další ročník a vy se do něj třeba také zapojíte. :)

GREEN BEAUTY MARKET


Moc mě zaujal výběr místa - v Prague Gallery Laufen. Interiéry designových koupelen naprosto dokonale ladily s přírodní kosmetikou, kterou zde prodejci představovali.

Na akci jste si mohli přírodní kosmetiku prohlédnout hezky na jednom místě, vyzkoušet ji, přivonět si, nebo si poslechnout přednášku, zajít na workshop. Navíc všichni, co zde kosmetiku nebo o kosmetice prezentovali, mají pro tuhle oblast velké zanícení a ví o věcech, které vám tradiční firmy zatajily  zapomněly říct.

Co mě zaujalo?


Nejvíc jsem v poslední době toužila po nějaké vůni, tak jsem měla radost, že se jich na Green Beauty Marketu sešlo několik. Ušetřila jsem si spoustu času, protože jsem tu svou objevila u značky Acorelle, jejich třešňovou toaletní vodu jsem potřebovala. Vůně jsou z 88 % přírodní.


Byla tu třeba i značka Floralscent.



Rozhodla jsem se zkusit i mýdla od AlmaraSoap. Nádherně voní a pořídila jsem i jedno speciálně na intimní hygienu. Sama tvůrkyně - moc sympatická Veronika Machková tu měla taky přednášku na téma přírodní kosmetiky a mýdel.



Příští týden mě čeká kurz Jak tvořit vonné kompozice u Kateřiny Kloudové.  I ta zde měla místo se svým Aroma ateliérem a skoro jsem si u ní nechala vyrobit osobní vůni - když mi popisovala, jakým způsobem to zjišťuje a pak míchá, bylo vidět, že jsou vonné esence jejím životní vášní.
Jestli máte 24.11. čas a chuť, pojďte do kurzu se mnou. Bude to na dlouhou dobu jediný termín. Šíleně se těším, že se posunu zase o maličký krůček dál.

A taky jsem objevila čaje KOMBE s ženšenem. Určitě mi pomohou se vyhnout nějakým větším nemocem, loni jsem kolem Vánoc lehla skoro na celý měsíc. Čaj má pozitivní vliv na celé tělo, dodává energii, povzbuzuje, zvyšuje libido...

Na Green Beauty Marketu měly místo i známější přírodní značky jako Lavera nebo Weleda. Nechyběla vlasová nebo dekorativní kosmetika.



Přírodní laky na nehty značky Little Ondine jsou slupovací. Milá Denisa Niklová mi vysvětlila, kolik škodlivin do sebe dostáváme jen kvůli lakům na nehty. Což o to, mně donedávna zajímal hlavně ten správný odstín. Ale když se začnou lakovat naše dcery, staráme se hned o to víc.


Z dekorativní kosmetiky bych zmínila třeba Coleur Caramel, už její název ve mně vzuzuje příjemné pocity. Jsem zvědavá, jaký bude pudr a tužka na oči. :)


Jelikož jsem v soutěži LOHAS blogger vyhrála spoustu krásných produktů, určitě se s vámi podělím o jejich účinky v budoucích článcích. Jakou značku mi doporučíte vy?
6 komentářů on "Tipy na přírodní kosmetiku z Green Beauty Market a něco o soutěži LOHAS blogger"
  1. Ten zlupovací lak na nechtoch by sa mi hodil. Momentálne mám Pacificu, ale neskôr by som išla do toho zlupovacieho :) Inak, laky tie chemickejšie sú fakt hnus...

    Zvláštne dievča

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Danielo, hodně o nich uvažuju. Byly krásně matné. :) Krásný večer, iva

      Vymazat
  2. Gratuluju k vitezstvi! Vas/Tvuj blog jsem objevila dnes a moc se mi tu libi! Pekny den, Iveta

    OdpovědětVymazat
  3. Jé, Ivi, moc gratuluji k výhře! :)) Škoda, že na Green Beauty Market to mám tak daleko, vypadá to jako parádní akce! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Evi, děkuju moc. Ano, bylo to naprosto skvělý. Já dost aktivit propásla, ale i tak jsem si užila. :) Krásné dny, Iva

      Vymazat

Děkuji za komentáře. Pokud jej vyhodnotím jako spam, ohodnotím patřičně také stránku, na níž odkazujete.

Kontaktní formulář

Název

E-mail *

Vzkaz *