DIY blog s návody, výtvarnými tipy a cestami za inspirací

7. prosince 2016

Papírové vánoční dekorace II

Něco o tom, jak tvořit papírové vánoční ozdoby, jsem psala v listopadovém příspěvku, tentokrát to bude opět o papíru a vyřezávání/skládání.

Chci vám nejdřív říct, jak jsme na tom s naším kalendářem aktivit. Děti baví, i když jednou mi trochu daly košem, když se jim nechtělo večer podívat na stromky, co pravidelně zdobí děti ze škol v okolí Kubánského náměstí.




Mezi další aktivity ukrývající se pod stromečky patřilo například pečení...

adventní kalendář z papíru, DIY kalendář z papíru


...nebo tvoření svícnů. Použili jsme obyčejné zavařovací sklenice a třpytivé hvězdy, které mi nedávno doručili spolu s několika lahvemi Frisca. Kluci to zvládli sami - takže opravdu jednoduchý svícen a líbil se dokonce i mojí mamce, která si je nechala na ozdobu v Konojedech. :)

sváteční svícen, jednoduchý vánoční svícen, DIY svícen

jak vyrobit svícen, vánoční svícen

Vločky


Jak vystřihovat vločky a jaké tvary vystřihnout? V tomhle případě nejlíp uděláte, když mrknete na můj Pinterest - do nástěnky Vánoce jsem uložila několik návodů z ruských stránek - jsou na to specialisti a ruské ženy jsou fakt šikovné. Doporučuju tenčí papír a ostré nůžky.

Vystřihněte si jich jen pár, uložte je pak po Vánocích na další sezónu. Tohle je náš loňský a předloňský stromek.

vánoční stromek s papírovými vločkami


Postupně nám přibývají i nové ozdoby, které kupuju na bleších trzích, pár jsem si jich vzala od svojí babičky, princezna je od dědy. Byly dvě, ale ta druhá se někam zatoulala nebo rozbila.


Nemáte ji někdo náhodou?

Vystřihování


Každý rok vystřihuju z papíru nějaké tvary. Jeden rok jsem bláznila se sobíky, další rok se zvonky a srdci - strávila jsem nad tím hodiny. Tady jsou celkem nekvalitní fotky, co jsem po dlouhém hledání našla - jsou asi 4 roky staré.

papírové dekorace, jak vyrobit, papírový věneček, vánoční dekorace z papíru

papírové dekorace, jak vyrobit, papírový věneček, vánoční dekorace z papíru, vánoční dekorace sobi

papírové dekorace, jak vyrobit, papírový věneček, vánoční dekorace z papíru, papíroví sobi, vánoční sobi z papíru

Tentokrát mi plotr Cameo vystřihl pár věnečků raz, dva. Jsou tak subtilní. Já jsem jich dala pár na sloupy a na okno. Dveře máme bohužel bílé, ale určitě by se hodily i tam. :)

Tvar věnečku jsem si koupila na Silhouette e-shopu, stál 0,5 dolaru, což je v porovnání s tím, jak dlouho by mi trvalo ho nakreslit pakatel. O plotru jsem snila už pár let, představovala jsem si, že na něm budu vyřezávat šablony na stěnu a prodávat je. Zatím ho mám půjčený a jsem nadšená - poslouchám, jak řeže a žasnu, co všechno zvládne. Tak uvidíme, jestli nějakou šablonu na stěnu nakonec prodám...

papírové dekorace, jak vyrobit, papírový věneček, vánoční dekorace z papíru

A taky jsem si vyřezala šablonku, kterou použiju na balicí papír/dárky, možná i na něco textilního.



Výzdobu okna ještě uvidíte v dalším článku. Okna máme jen střešní, snad mi ozdoby budou držet.
5 komentářů on "Papírové vánoční dekorace II"
  1. Je srandovní, jaký má klučík snaživý výraz při vykrajování tvarů! :D Ozdoby jsou moc pěkné. Přeji příjemnou vánoční atmosféru. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Martino, Kristi je na to specialista :D Děkuji za pochvalu i přání. I Vy si užijte krásné Svátky :) Iva

      Vymazat
  2. Krásné dekorace a ten ploter to je můj sen! Dnes je nádherně pošmourmo tak jsem se pustila do šití druhé vánoční skřítky :-)!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ivčo, tak přeju ať udělá skřítek radost :) O plotru jsem taky snila, teď už naštěstí není tak cenově nedostupný jako před lety. Krásný den, Iva

      Vymazat
    2. Dobrý deň, môžem sa spýtať na akú fóliu ste si vyrezali šablónku. Ja mám ploter cameo 3 tiež ale keď som rezala do plastovej fólie zatupila som si nôž. Ďakujem za odpveď krásne to tu máte ;-)

      Vymazat

Děkuji za komentáře. Pokud jej vyhodnotím jako spam, ohodnotím patřičně také stránku, na níž odkazujete.

Kontaktní formulář

Název

E-mail *

Vzkaz *