DIY blog s návody, výtvarnými tipy a cestami za inspirací

28. prosince 2016

DIY triko s potiskem - dárek pro mého muže

Mám tu opět jeden rychlý návod na DIY potisk na tričko. Vyráběla jsem ho k Vánocům pro svýho muže, tak jsem sem tip nedávala. Čekejte proto ještě dva DIY nápady na dárky, které jsem zkrátka před Vánoci zveřejňovat nemohla. :)



Pořiďte si:


  • jednobarevné triko (může být i v poslední době moderní melírované)
  • nažehlovací fólie - seženete například tady, tu jsem měla 


Já jsem si vybrala šedé triko, na něj jsem pak nažehlovala bílou fólii. Pomocí plotru jsem si vyřezala písmena - v plotru jsem si nastavila zrcadlové řezání, jinak by písmena na triku byla obráceně.

Asi se vám bude zdát divné, proč jsem vybrala M I L a K. Je to prosté - jsou to první písmena našich křestních jmen, tedy Mariána, Luciána, Kristiho a mě.

Určitě můžete využít i ostrý řezák, případně nějaké jednoduché vytlačovačky nebo děrovačky.

Krom písmenek budou určitě skvěle vypadat srdce, trojúhelníky, kolečka (ty zvládnete i s kancelářskou děrovačkou), čárky, křížky, ptáci, houslové klíče... cokoli vás napadne :)

A pozor při nažehlování, je důležité dodržet teplotu, žehlit přes pečicí papír. Určitě nežehlete na žehlicím prkně, ale na tvrdé podložce. Motivy by pak dostatečně nepřilnuly.

Každopádně si určitě můžete i stejným způsobem vyrobit šablonu (plotrem, řezákem) a přes tu pak nanášet textilní barvu, jen vám to možná bude trochu dýl trvat.

A co teď děláte vy? Já se chystám malovat a dodělávám taky rodinný plánovací kalendář - chtěli byste ho ke stažení? Napište...

Krásný den, Iva

PS: na fotce je vidět, jak je Lucián z pózování nadšený... Ale triko mu sluší, ne?






5 komentářů on "DIY triko s potiskem - dárek pro mého muže"
  1. Milá Ivi!
    Tyhle dárky pro chlapy jsou vděčné! Manželovi jsem asi troje Vánoce nazpět vyráběla přes nažehlovací fólii tričko s fotkou z Norska, kterou má moc rád. Těším se na další příspěvky! Já už se pustila do Valentýnského "závěsu" na dveře, ale nejvíc času trávíme čtením knih od Ježíška :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ivčo, to jsou :) Klidně pak pošlete valentýnský závěs, nebo si založte vlastní blog :) zrovna jsem sepsala pár tipů nejen pro začátečníky. Krásné dny, Iva

      Vymazat
    2. :-) Mám už třetí blog. První byl stavební, když jsme procházeli peripetiemi při stavbě naší Barunky, psáno s humorem. Usnul spolu se zabydlením. Pak jsem měla literární, kde si každý mohl zveřejnit své literární dílko i se soutěžemi s dárky od sponzorů. Teď mám takový všeobecný, spíš pro sebe, rodinu a pár známých, ale není odladěný. Ráda si čtu tento blog, je takový prostě prima! :-)

      Vymazat
    3. Ivčo, já jsem ho nikde nenašla :) Je tajný? Tak až ho odladíte, pošlete odkaz, ať se můžu podívat a nakouknout. Krásné dny Iva

      Vymazat
    4. www.bluebunny.cz A v novém roce 2017 přeji milióny krásných nápadů,zdraví, štěstí a pohodu! :-)

      Vymazat

Děkuji za komentáře. Pokud jej vyhodnotím jako spam, ohodnotím patřičně také stránku, na níž odkazujete.

Kontaktní formulář

Název

E-mail *

Vzkaz *