DIY blog s návody, výtvarnými tipy a cestami za inspirací

20. prosince 2016

Workshop v galerii a last minute DIY foto dárek

V sobotu jsme se po delší době zase dostali na workshop Galerie hlavního města Prahy. Tentokrát jsme s klukama reagovali na výstavu Aleny Kotzmannové Králík a královna.


"Specifická vizualita reprezentativního patra, tzv. piana nobile, v sobě spojuje prvky dobového architektonického pojetí s restaurátorskými sondami, odkrývajícími skryté fragmenty historie. Pro tyto nečekané a různorodé motivy budeme prostřednictvím fotografie, kresby nebo doplňování textů hledat možné i fiktivní kontexty a prozkoumáme účinky těchto nově vznikajících výtvarných výpovědí"

Ve své podstatě jsme reagovali na toto:


Co se skrývá pod povrchem? Může se objevit něco naprosto nečekaného. 

Aktivita je vhodná i pro nejmenší, protože jim otvory můžete připravit - nebo si je vytrhnou sami a pak jen pod papír podstrkují různé motivy.

Pracovali jsme s kusy vzorovaných tapet - ty se mohly jen naříznout/celé natrhnout/odříznout větší otvory a tvary. Co se pod nimi objeví, už záleží na samotných dětech.


Je to takový druh koláže, jen děti nemusí nic moc extra vystřihovat. Samy si vyberou obrázky a objekty na nich, které se jim líbí a vsunou pod kus tapety s otvorem. Díky této činnosti si uvědomí spoustu věcí - třeba to, že lepidlo se najednou nenanáší zespodu, ale na okraje stejné strany, co bude vidět. Objeví nové skutečnosti a určí si, co se bude dít pod povrchem.


Doma jsem ještě vytvořila rychlý DIY foto dárek. Opět zvolte kus tapety/vzorovaného papíru. Seženete například na Florenci v tapetách nebo oblíbeném obchůdku na Letné. Řiďte se interiérem obdarovaného. Jaký DIY dárek tvoříte vy? A chodíte na výstavy?



2 komentáře on "Workshop v galerii a last minute DIY foto dárek"
  1. Ty pražský výstavy jsou prostě úžasný! V Liberci tolik možností nemáme (nebo mají špatnou reklamu) a když už jsem něco objevila, skočil nám do toho bacil. Tak snad se nám brzo poštěstí...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Míšo, věřím, že něco bude brzy i v tak pěkném a velkém městě jako je Liberec. Od nového roku se budu zaměřovat víc na akce nejenom v Praze, tak třeba se objeví i něco ze severu. Určitě vnímám, jak se to vytrvale zlepšuje a galerie (i muzea) si uvědomují, že si musí pěstovat novou generaci, jinak jim uteče do světa internetu. :) Krásné Svátky, Iva

      Vymazat

Děkuji za komentáře. Pokud jej vyhodnotím jako spam, ohodnotím patřičně také stránku, na níž odkazujete.

Kontaktní formulář

Název

E-mail *

Vzkaz *