DIY blog s návody, výtvarnými tipy a cestami za inspirací

20. listopadu 2016

Letošní adventní kalendář z papíru plněný 24 rodinnými aktivitami

Doufám, že máte krásnou neděli. Já tu pro vás mám tip z mého DIY blogu - tentokrát na jednoduchý adventní kalendář z papíru. Už loni jsem jeden papírový vyráběla, další alternativou může být foto adventní kalendář. Nebo mrkněte na papírové vločky, které se nám teď houpou nad stolem.

Vyrobíte snadno i s dětmi. :)

adventní kalendář s aktivitami, adventní kalendář z papíru, DIY adventní kalendář

Jsou to takové stromečky - na jejich výrobu použijte papír, ideální je podle mě gramáž kolem 120 g - já měla 160 g a čtvrtky se lehce při stáčení lámaly. Určitě ale můžete použít i obyčejný kancelářský, nebo třeba barevný, případně se dají bílé papíry obarvit anilinkami, pokreslit tuší.

Vystřihněte si kruhy o různých průměrech.

Poloměr kruhu = výška stromku. 

Jeden kruh rozdělte na tři stejné výseče a každou z nich použijte na jeden stromek.

Pod "stromky" schovejte drobné sladkosti a dárečky. Já jsem si s tím, co dát dovnitř, dost lámala hlavu. Nakonec jsem se rozhodla pro čas - čas s rodinou každý den. Bude to pro mě docela výzva, abych se přiznala.

Vymyslela jsem tyhle aktivity (které si budu muset poznamenat do svého kalendáře. :). Ale budu ráda za inspiraci od vás. Co vás napadne? Co by mohlo potěšit kluky 3 a 4?

  1. - Jít do kina
  2. - Zahrát si novou hru
  3. - Pomalovat si obličej
  4. - Jít koupit stromek
  5. - Vyrobit si svícen
  6. - Upéct společně perníčky
  7. - Jít se podívat na rozsvícení stromku
  8. - Společně nakreslit/namalovat naši rodinu
  9. - Navštívit někoho, koho jsme dlouho neviděli
  10. - Pozvat na návštěvu někoho, koho jsme dlouho neviděli
  11. - Zajít do národního muzea
  12. - Napsat společně pohledy rodině
  13. - Pomoci někomu, kdo to potřebuje
  14. - Zajít na bruslení
  15. - Zahrát si nové pexeso
  16. - Poznat nové místo
  17. - Jít do zoo
  18. - Zahrát si novou hru
  19. - Jet někam vlakem
  20. - Jít na vánoční trhy
  21. - Kouknout se do zemědělského muzea
  22. - Ozdobit perníčky
  23. - Vyrobit si lodičky z ořechů
  24. - Podívat se společně na pohádku
A nebo taky, co jsem ještě domyslela nebo jste mi poradili...

  • Spát s mámou a tátou
  • Vyrobit si ozdobu
  • Uvařit si horkou čokoládu
  • Malovat čokoládou
  • Najít poklad

Tyhle stromečky můžete postavit nebo přilepit (pokud jsou doma zvědavci:) na tácek/podložku, případně zavěsit na provázek. Kuželům uděláte spodní část a na provázku uzlík. Já vám v týdnu vyfotím, kam jsem kalendář zavěsila, přece jen je ještě čas a výzdobu budu chystat hlavně tento týden. :) Jaký chystáte adventní kalendář letos vy?







12 komentářů on "Letošní adventní kalendář z papíru plněný 24 rodinnými aktivitami"
  1. To je super nápad nejspíš se budu inspirovat :).
    Můj blog: Beauty by K.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Katko, díky moc za pochvalu. Dlouho jsem přemýšlela, co dovnitř. Až jsem přišla na to, že nejlepší bude se dětem věnovat. :) Krásný den, Iva

      Vymazat
  2. Jenom by to chtělo nějakou variantu, pokud by nějaké dítko ochořelo. Jinak pěkný nápad. Teda pokud jste na mateřské, protože to chce hodně času. Ale rozhodně lepší než čokoláda.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jasně :) To máte pravdu. Pravděpodobnost, že bude někdo z nás nemocný je docela vysoká. Už nejsem úplně na rodičovské, ale snad to nějak dáme. :) krásný den, iva

      Vymazat
  3. No máte to hodně nabyté! Dejte vědět jak to zvládnete ;) Já dělám každý rok kalendář svému muži a bývaly tam nějaké činnosti a aktivity a musím říct, že bylo náročné vždy vše splnit a to jsme toho tam neměli tolik, ale je pravda, že jsme oba pracovali, pak stačilo zůstat dýl v práci a nestihlo se nic. Loni měl kalendář sranda dárků http://kamenurazu.blogspot.cz/2016/11/adventni-kalendar-pro-dospele.html a já plnila adventní výzvu, to byla taky výzva! Letos stále vymýšlím :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Haničko, rozhodně se podělím a mrknu na Váš tip:) Já to musím ještě doladit a vymyslet i "domácí" alternativu pro případ nemocí... když bude 2-3x týdně něco náročnějšího, tak se holt předem připravím a budu s tím počítat. Muž pracuje na směny, takže s ním během týdne moc počítat nebudeme. Krásné dny, iva

      Vymazat
  4. Stromečky pěkně akorát naše děti by to neviděli jako dárek tak nějak většinu věci děláme přes rok .zase nejí přes rok čokoládu skoro vůbec tak se těší na ni v kalendáři.:-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jo, to my taky pořád někam lezem :) Jen toho teď bude víc a třeba pak ten advent bude jaksi "klidnější" když nebudeme myslet na starosti kolem zařizování a dárků... Ale děti jsou zatím nadšené a zvědavé, co přijde další den. Krásný Vánoce, Iva

      Vymazat
  5. Viem, ze je ROK po, ale mozno niekoho inspiruje - nase deti miluju balenie vianocnych darcekov pre rodinu (mame farebne Vianocnej lepiace pasky z lidlu, tak ma tom sa primerane vyblbnu), ale u nas nemame Jeziska, takze vedia, ze darceky si davame navzajom. Dalsia oblubena bolo nasypat vtacikom zrno a chodili SME ho priebezne doplnat (dali SME krmitko do priestoru medzi panelakmi) a velmi ich bavila aktivita smetiari - vzali sme vrece na odpad a gumene rukavice a zbierali sme odpad okolo domu (ale uznavam, ze to je pre silne povahy :D )

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky moc za inspiraci. :) S těmi ptáčky je to taky supr nápad, jen mám pocit, že oni přilítají až s mrazíkem. Krásné dny, Iva

      Vymazat

Děkuji za komentáře. Pokud jej vyhodnotím jako spam, ohodnotím patřičně také stránku, na níž odkazujete.

Kontaktní formulář

Název

E-mail *

Vzkaz *