DIY blog s návody, výtvarnými tipy a cestami za inspirací

13. listopadu 2016

Papírové vánoční ozdoby a dekorace - 1. část

Tak na naši rodinu padly podzimní nemoci, snad se z toho brzy vykřešeme. O víkendu jsme spíš polehávali. Hlavně v neděli - ale stejně mě svrběly ruce. 


Papírové vánoční ozdoby vyrábím už několik let - stříhám, vyřezávám, přišívám, lepím, tisknu - jsou levné, materiál je snadno dostupný a taky se dávají i dobře uchovávat.


Tyhle papírové sněhové vločky jsem dělala už loni, tak jsem jich dneska pár přidělala, abych obměnila naši podzimní šipkovou výzdobu.


Na závěs z papírových vloček si připravte:

  • pás papíru dlouhý minimálně 40 centimetrů (já měla 50), v průměru mají asi 5 cm, tudíž papírový pásek na skládání by měl mít polovinu
  • průhledný vlasec nebo nit
  • lepidlo a nůžky
Poskládejte pásky papíru do harmoniky, konec zastřihněte do špičky, můžete vystřihnout jeden nebo dva otvory uprostřed. Pak pásek rozviňte jen na jedné straně jako vějíř, uprostřed slepte - já použila lepidlo, určitě půjde použít i tavná pistole. 


Sněhové vločky zavěste třeba na stromek, za pomoci vlasce vyrobte řetěz nebo jako ozdobu na okno, kterou taky chystám. My máme pod lustrem místo šípků, jak jsem psala :)

Můžete mrknout na loňský adventní kalendář z papíru (jak jinak :) nebo třeba tipy na doma vyrobené vánoční dárky

Taky se těšíte na Vánoce a na přípravu? Adventní věnec budu tvořit už příští prodloužený víkend, navíc mám doma skvělého pomocníka v podobě půjčeného řezacího plotru, tak budu ráda, když mi napíšete, co s ním doma tvoříte nebo byste si s ním vyrobili. Papír jsem zatím vyřezávala jenom tímhle precizním řezákem, dělala jsem s ním například valentýnské přání se srdcem.

Když se mi váš nápad zalíbí, zrealizuju ho a pošlu vám vyřezané věci na adresu. 

Krásné dny a díky za komentář, Iva 


Be First to Post Comment !
Okomentovat

Děkuji za komentáře. Pokud jej vyhodnotím jako spam, ohodnotím patřičně také stránku, na níž odkazujete.

Kontaktní formulář

Název

E-mail *

Vzkaz *