DIY blog s návody, výtvarnými tipy a cestami za inspirací

8. července 2017

Letní DIY věnec

Stejně jako jste tu našli jarní, podzimní nebo zimní věnec, pustila jsem se i do letního. Baví mě vymýšlet varianty, baví mě hledat možnosti, jaké rostliny/přírodniny použít. Protože nějak nechci dělat věnec z umělých květů, ale zároveň se nechci pouštět do věnce z kytek, které mi za dva dny uvadnou.




Tady jsou varianty, co jsem vymyslela.

  • Levandule a rozmarýn - i po uschnutí krásně vypadají, původně jsem ho chtěla udělat, dokonce jsem si i levanduli přivezla z Chorvatska. Krásně provoní, odežene hmyz. Mám ji zatím v betonové váze
  • Suché obilí - ječmen, oves a podobně - ale nevím proč, mě to stále evokuje symboliku JZD, takže si to ještě nechám čas uležet :)
  • Uschlé hortenzie - na ty si budu muset ještě počkat. Jak hortenzie dokonale usušit? Z vlastní zkušenosti mohu poradit, že je dobré hortenzie nechat uschnout přímo ve váze na kratším stonku. Určitě z nich budu koncem léta nějaký věnec tvořit a vymyslím nějakou kombinaci. 

Na základ jsem použila kruh z Davony, ale klidně zkuste zatočený drát nebo větvičku.


Suché květy a rostliny lepte tavnou pistolí/lepidlem. Já jsem je přivazovala provázkem a jen někde lehce nalepila, aby nebyl vidět bílý drátek.







3 komentáře on "Letní DIY věnec "
  1. To je krásné! U nás se tohle moc nedělá, ale babička loni vyrobila z levandule (tu mám moc ráda) takové závěsné ozdůbky, třeba na kliku (teda, já ji dala na kliku od okna, které moc neotvírám :D). Spíš než věnec bych si ušila polštářek a dala do něj mateřídoušku nebo levanduli nebo tak. To je moje slabost, usínat na tom. :)

    Měj se krásně! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Vlasti, děkuju. :) polštářky už mám taky připravené :) Krásné dny, iva

      Vymazat

Děkuji za komentáře. Pokud jej vyhodnotím jako spam, ohodnotím patřičně také stránku, na níž odkazujete.

Kontaktní formulář

Název

E-mail *

Vzkaz *