DIY blog s návody, výtvarnými tipy a cestami za inspirací

11. června 2017

DIY Betonové vázy - jak je vyrobit a jaké šablony použít

Mám tu konečně svoje tipy na betonové vázy. Spoustu tipů, jak zacházet s betonem, jsem psala už v minulém článku. Tentokrát se zaměřím více na samotné formy. )


Na tyhle dvě vázy jsem použila jednu starou rozbitou vázu, co jsem našla za domem na vyhození. Druhá váza je z plastové nádoby na proteinové nápoje - její tvar mi přišel zajímavý a líbilo se mi, jak je velká. Připadala mi tvarem jako starověká nádoba. Formy jsem lehoulince zamázla olejem - tak aby na betonu nezůstaly fleky.

Jako vnitřní formy používám vyšší umělohmotné nádoby. Super jsou lahvičky od odličovačů, kelímky. Zkrátka prolezte svůj koš na plasty a postupně shraňujte, co se vám bude líbit.



Mám uloženo ještě několik dalších "forem" na další vázy. Jednu prázdnou pixlu od masky na vlasy, staré zbytky trubek různých tlouštěk, nebo starý míč, abych vyrobila betonovou kouli. Zaexperimentovala bych taky s balónky - vodními bombami.

Vnitřek váz pak musíte buď nalakovat, nebo v nich nechat vnitřní formu. Pokud nechcete, aby se vám v betonu tvořily bubliny, musíte beton lít spíš najednou a ještě jím pořádně protřást - bubliny vyhnat vibracemi. Jaký betonový projekt máte za sebou vy?






5 komentářů on "DIY Betonové vázy - jak je vyrobit a jaké šablony použít"
  1. Sú nádherné, Ivi. Pokukujem po podobných, no zatiaľ si na diy netrúfam.

    Flung out of space

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Danielo, děkuju, určitě to zvládneš. :) Je to jen o míchání a přelívání. Krásné dny, Iva

      Vymazat
  2. To je supr nápad, vypadá to skvěle...já jsem z betonu ještě nic nedělala, ale jak to tak vidím, budu to muset napravit :-)

    Kalamita life

    OdpovědětVymazat
  3. To je supr nápad, vypadá to skvěle...já jsem z betonu ještě nic nedělala, ale jak to tak vidím, budu to muset napravit :-)

    Kalamita life

    OdpovědětVymazat
  4. chystám se na ně už dlouho.. chtěla bych betonové květináče, větší.. ale zase nevím, jestli by nebyly moc těžké, abych je byla schopná dotáhnout do obýváku :) Letos v létě si na to snad už konečně troufnu. Ty vázy jsou parádní
    Oli.vr

    OdpovědětVymazat

Děkuji za komentáře. Pokud jej vyhodnotím jako spam, ohodnotím patřičně také stránku, na níž odkazujete.

Kontaktní formulář

Název

E-mail *

Vzkaz *