DIY blog s návody, výtvarnými tipy a cestami za inspirací

4. srpna 2018

DIY betonová koule - pozvánka na další workshop

Z minulých workshopů vznikly také betonové koule. V dnešním článku se dozvíte, jak na ně, nebo se můžete přihlásit na další workshop, kde si ji vyrobíte včetně závěsu.

květináč z betonu na drhaném závěsu


Proč koule, když není stabilní?

Ona ani nemusí. Můžete ji položit na podklad z kamínků, pověsit ji, nebo vymyslíte něco lepšího. Záleží na vás. Betonová koule může být jen jako doplněk v interiéru, nebo sloužit jako svícen, květináč, váza. Viděla jsem ji i v zahrádce.

Co si připravit?

  • Vhodnou formu - v našem případě plastový balónek, co se dává do balónkových bazénků. Ale možná doma najdete starý míč, který jste chtěli vyhodit. Může být větší i menší. Jen musí držet tvar. 
  • Beton - používám klasickou betonovou směs, kterou seženete v každém hobby marketu. Parkrát jsem si míchala cement + písek, ale pro domácí projekty je myslím lepší to mít předmíchané. Písek totiž musí být dokonale obalený cementem - tedy každé zrníčko, navíc je dobré vystihnout ideální poměr mezi pískem a cementem. 
  • Vrchní lak vhodný na beton. 
Jak postupovat?

Připravte si formu - plastový míček - já jsem do něj udělala otvor akorát, aby se do něj vešla malá krabička od krému z lékárny - abych měla v kouli prostor na kytku/vodu/svíčku. Vy můžete udělat kouli celou a mít ji jen jako dekorační doplněk. Nechám to na vás a podle toho si do koule udělejte otvor. 

Něco jsem o betonu už psala v předešlých článcích (betonový květináč a betonové vázy), každopádně si namíchejte směs z betonu a vody ve správném poměru. Směs by neměla být příliš tuhá, ale ani řídká. (Asi jako řidší bramborová kaše.) 

Nalijte do formy něj směs betonu. A nechte schnout. Já nechávám několik dní.

Pak opatrně odstraním. Vnitřek můžete nalakovat, případně celé napenetrovat.



Workshopy - pondělí a úterý od 17 hodin, cena i místo stejné jako minule. 

Opět tu mám dva workshopy: 
  • na linoryt - mapa Prahy - pondělí 6. 8. 
  • beton - úterý 7. 8. - tentokrát koule a zkusíme i ten závěs k tomu udrhat/vyřezat z kůže, ale pokud budete chtít vázu/květináč jiný, tak určitě zvládneme taky :)
Přihlaste se - napište do komentáře nebo mailem na ivabaltaretu@gmail.com. Co byste chtěli z betonu vytvořit vy? Chystáte se na něco? Napište komentář, článek sdílejte nebo mě podpořte. Potěší to. :) 

Díky a krásný den, Iva 

2 komentáře on "DIY betonová koule - pozvánka na další workshop"
  1. Tyjo, něco podobného jsem ještě neviděla :) Super!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Adél, moc děkuju :) Ale není to nic světoborného, dělá to skoro každý. :)) Krásné dny, Iva

      Vymazat

Děkuji za komentáře. Pokud jej vyhodnotím jako spam, ohodnotím patřičně také stránku, na níž odkazujete.

Kontaktní formulář

Název

E-mail *

Vzkaz *