DIY blog s návody, výtvarnými tipy a cestami za inspirací

31. srpna 2018

NÁRAMEK NEBO NÁHRDELNÍK Z MINERÁLNÍCH KAMENŮ

Určitě víte, že workshopy - to je moje. Tvořit sama doma je jedna věc, ale moct nakouknout pod pokličku někde jinde, přitom "podrbat", poznat nový lidi, který mají stejnou zálibu, zkrátka potřebuju. A tak jsem se před dvěma týdny dostala na workshop Koralky.cz - týkal se výroby náramků z minerálních kamenů. Vyrobte si ho taky, je to totiž strašně jednoduchý. :)





Šperky z minerálních kamenů

Určitě jste si všimli mmnoha prodejců na Fleru, na Instagramu nebo Facebooku, co tyhle náramky prodávají, většinou s třásničkami a různými ozdobami navíc. Já jsem si je nikdy koupit nechtěla, protože obvod mojí ruky je sotva 15 cm a mám kolem ruky ráda obepnutý věci - ne, když tam něco plandá.

Naproti tomu mě hodně lákaly minerály. Už dlouho mám vyhlídnutý jeden přívěsek v čarodejnickým obchodě, ale ještě k němu nedozrála ta správná chvíle, nebo mi ho nikdo nedaroval...

Minerály prodávají nově i na koralky.cz, v té největší kvalitě, můžete se na ně spolehnout. (Což už se nedá říct o jedné - "čínské" - značce právě těchhle náramků, která si jen na minerály hrála a ve skutečnosti prodávala jen umělohmotné korálky - dávejte si na to pozor.) Kámen poznáte podle toho, že se neošoupe, nepoškrábe, neshoří.

Účinky minerálních kamenů a jak o ně pečovat? Každý z nich je specifický, vyberte si ten svůj a přečtěte si o něm v tomhle podrobném článku.




Jak si náramek nebo náhrdelník vyrobit?

Jednodušší možnost

Pořiďte si

  • průhledné pružicí lanko na navlékání korálků
  • minerální kameny podle svého výběru - můžete se řídit jejich účinky, nebo si kupte takový, ke kterému vás to momentálně táhne
  • vteřinové lepidlo

Na průhledné lanko navlékněte podle svého korálky z kamenů. Můžete je nakombinovat i se skleněnými korálky, s různými jinými ozdobami a třásněmi, záleží na vás. Jakmile budete mít dostatečně dlouhý náramek, udělejte klasický uzlík - dvakrát - a zakápněte jej vteřinovým lepidlem. Zvolte úplně to nejobyčejnější, jinak by mohlo lanko naleptat.

Touto technikou je dělaný právě náramek s kameny tygří oko magenta. Aby nebyl uzlík vidět, ukryla jsem ho do stříbrného korálku


Složitější možnost

Pořiďte si

  • ketlovací kleště
  • řetízky, zapínání, ketlovací jehly, spojovací kroužky v barvě, která se vám líbí
  • minerály a korálky podle svého výběru
  • lepidlo na šperky - pro jistotu, možná jej ale potřebovat nebudete
Tady už je potřeba trošku zapřemýšlet a rozvrhnout si, co budete chtít tvořit, jak to má vypadat. Moje náramky jsou tvořené základem z ketlovací jehly, na kterou se mi vešlo 5 - 6 korálků. Na konci jehly je potřeba udělat očko, které tak vznikne na obou stranách. Použijte na to ketlovací nůžky. 
K tomuto základu jsem přidělala řetízek, měla jsem velmi tenký a magnetické zapínání na závěr.

Náramek s angelitem a křišťálem byl dělaný na míru pro jednu mou oblíbenou blogerku.



SOUTĚŽ: Chcete takový náramek nebo řetízek získat?

Napište do komentáře, jaký minerál se vám líbí/je vám blízký a proč jste si ho vybrali. Mrkněte na tenhle článek, kde je najdete všechny pohromadě i s jejich účinky.

Pište až do 10. září do půlnoci, pak vyberu vítěze, kterému pošlu buď náramek nebo náhrdelník s kameny podle jeho výběru :)










13 komentářů on "NÁRAMEK NEBO NÁHRDELNÍK Z MINERÁLNÍCH KAMENŮ"
  1. Mě se minerální kameny hrozně líbí a ráda bych jim časem propadla :-)
    Jinak bych si vybral asi Chryzokol :-) který je jako pro mě. Pomohl by mi s pocity, co v sobě mám a se vším, co se u něj píše.

    OdpovědětVymazat
  2. Nejvíc se mnou rezonuje Bílý Howlit. PS: Náramky i náhrdelníky se moc povedly a ty fotky jsou parádní :)

    OdpovědětVymazat
  3. Vybrala bych Tyrkenit-nějak tak mi sedí ��. Díky za soutěž..Andrea.p@centrum.cz

    OdpovědětVymazat
  4. Amazonit. Vybiram pocitem a pohledem. Utle zapesti mam take a mam par naramku na zakazku, ale tohle me nadchlo. Udelam si svuj ;) Ja z Tebe fakt jednou umru! Jak to vsechno zvladas???

    OdpovědětVymazat
  5. Doma mám z kamenů červený korál, tygří oko, ale nejvíc tíhnu k tyrkenitu, pasuje k mému znamení a prostě ta barva :). Martina.

    OdpovědětVymazat
  6. Opravdu krásné výrobky jsi "spíchla" :) já s kameny mám malé zkušenosti, když jsem byla malá, tak ještě doma najdu několik ametystů, které jsem si tenkrát kupovala k mému zvěrokruhovému znamení, potom jsem přesedla na hamsa náramky (a křížky protože jsem křesťanka) a nyní by se mi z tvého popisu zalíbil kámen s názvem angelit (kvůli léčitelským schopnostem), a potom jdu po minimalistickém vzhledu po vločkovém obsidiánu nebo onyxu kvůli dobíječi síly a energie (potřebuji a teď v zimním období bude ještě hůř). Kameny jsou velice zajímavé a já v ně docela věřím (ale ne na 100%, jestli mají potom smysl...) krásné dny

    OdpovědětVymazat
  7. Sikovna Ivo, moc se mi libi akvamarin a bily howlit. Je to hlavne pro jejich barevnost. Rikam si, jestli lidi nepritahuji prave ty mineraly, ktere je bud charakterizuji nebo je potrebuji:-). Ale mamce jsem vybirala mineraly kvuli zdravotnim potizim cilene. Dekuji za soutez. M.

    OdpovědětVymazat
  8. Vybrala bych si náramek z lávy. "Láva je silným ochranným kamenem. Pomáhá odrážet fyzické i psychické útoky a navrací je zpět k jejich původci." To bych určitě využila hlavně v práci, kde je negativní energie až až. A navíc mám ráda černou barvu :-)

    OdpovědětVymazat
  9. Mě je 13, takže jsem teď v dost těžkém období a co jsem si četla o Chryzokolu, tak ten mne úplně nadchnul, ne jen svou barvou, ale také tím, že prý zklidňuje a to bych teď v mnoha případech potřebovala. Také napomáhá s láskou a láska, tu každodeně zažívám a jednou bych ji nechtěla zažívat jen s rodinou, ale i s někým jiným a to mi zrovna připomělo jeden citát „Opravdová láska je umění najít ve světě někoho, s kým si rozumíš lépe, než se sebou samým.“
    – Henri Fréderic Amiel

    A to bych jednou chtěla zažít ten pocit, že máš někoho blízkého, který tě miluje takového jaký jsme a minerály a různé kameny mi dávají takovou útěchu, když si je vezmu do ruku, jako kdyby mne celá srdce hřálo, miluji kameny jsou neuvěřitelné.

    OdpovědětVymazat
  10. Dobrý den,

    krásné šperky. Zatím jsem nosila křištál, ale poslední měsíc se mi náramek přetrhl a beru to jako znamení na změnu. Dalším oblíbeným bude akvamarin. Doufám, že mi pomůže i při nadcházejícím porodu:)
    Přeji krásné září
    kamilape.de@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  11. Bily onyx je krasny, ale totalni pecka je malachit. Zelenou (a obzvlast takovou petrolejovou) mam moc rada odjakziva, ale... symbolizuje zenskost, navozuje harmonii a mir v dusi. Toho se snazim uz asi pul roku dosahovat jogou, ale malachit si proste musim poridit :)

    OdpovědětVymazat
  12. Bože to je nádhera. Ivo, moc se ti ty náramky povedly. Všechny jsou překrásné :)

    OdpovědětVymazat
  13. Sú nádherné, namä ten s ružovo-červenými kamienkami. :) Je to naozaj krása a tiež talent niečo také stvoriť. :)

    OdpovědětVymazat

Děkuji za komentáře. Pokud jej vyhodnotím jako spam, ohodnotím patřičně také stránku, na níž odkazujete.

Kontaktní formulář

Název

E-mail *

Vzkaz *