DIY blog s návody, výtvarnými tipy a cestami za inspirací

17. července 2018

Tip na výlet: za hranice do německého Elbefreizeitlandu

Mám pro vás báječný tip na celodenní výlet s dětmi. Pokud jste ze severu Čech, budete to mít navíc kousek. Vyhraďte si celý den.



Königstein

Tohle městečko leží asi 10 kilometrů od hranic. Táhne se podél Labe, má krásné centrum a za zmínku určitě stojí pevnost. Rozhodně sem zajeďte - my pojedeme ještě jednou určitě. V okolí jsou skály, nádherná příroda.

U Labe můžete kempovat, udělat si piknik, vyjet se podívat na nedaleké Bastei, případně hned naproti vidíte skalní vyhlídku Lilienstein (na obrázku). Na tipy po Saském Švýcarsku je specialistka Jana a na blogu S detmi v báglu jich najdete spoustu. Ale můžete taky mrknout na náš výlet do Hřenska s dětmi včetně tipů, kolik peněz si připravit, kde zaparkovat, přespat atd. 



Nás to ale tentokrát přitáhlo jinam - do Elbefreizeitparku.

Elbe Freizeitland - dětský park v Königsteinu

Výborné místo, ideální pro rodiny s dětmi. A našim klukům se hodil do vkusu/věku skvěle. Měli jsme za sebou pár dní v lese a tak byli natěšený na hraní jako na hřišti. 

Hned u vstupu se zdrželi střílením molitanových míčků, řídili elektrický autíčka a celý park jsme si postupně prošli. K některým atrakcím se vrátili podruhé. 


Hodně mě pobavily tyhle barevný miniaturní lodičky. 


Dlouhá skluzavka byla pro oba top. 


Zorbing si chtěl zkusit jenom Mariánek. 


Kluci ve vedru neměli náladu na labyrint, ale doporučuju zkusit a neztratit se :) Hned za labyrintem je lanový park, kde se zabaví i starší děti. My se pohybovali v části vyhrazené myslím spíš těm menším. 


Nejvíc je bavily právě ty lodičky a vláček, co projíždí v jedné části parku. Všude si můžete sednout, na každém rohu je nějaká atrakce, spoustu skluzavek, nafukovacích hradů, trampolín. 



Otevřeno tu mají od 10 do 17, my jsme tu strávili 5 hodin a kluci by možná byli schopní tu být celou otevíračku. Co se týče ceny, pak je to 12E za dospělého, 9E za dítě. Rodinná vstupenka vás vyjde na 38E. 

Připravte si také drobné. Elektrická autíčka byla za 50 centů a kluci se chtěli parkrát svézt. Jinak ostatní atrakce jsou v ceně. 


Jak se tam dostat?

Autem nebo vlakem. My jsme jeli autem a parkovali přímo u parku (parkování zdarma). Chytli jsme zrovna strašné vedro a nedokázala jsem si moc představit cestu vlakem. Tak to vyjde příště. 

Vlakem pak máte myslím dvě možnosti - skupinovou víkendovou (370 pro 4 lidi) nebo výhodnou jízdenku Labe-Elbe (ta by měla platit za 270 pro 1 dospělého a 2 děti do 15 let). Hranice má tuším někde u Vraňan, tak stačí z Prahy nakombinovat lístky. Pro nás je to super - týká se nás stanice Dubičná. Tyhle speciální jízdenky můžete koupit jen na pokladně a tam by vám také měli říct konkrétní podmínky. 

Navíc můžete využívat i MHD v daných městech - třeba v UL, Drážďanech. 



Co nezapomenout s sebou?

Určitě pití a třeba i svačinu. V parku samozřejmě je kiosek, dali jsme si tam něco malého a koupili pití - ale výběr byl docela omezený. Raději bych pak zašla na něco do města.

Koloběžku nebo brusle. Podél Labe je cyklostezka, v tak krásným prostředí se vám pojede samo. 

Kam ještě vyrazit v Německu?

  • Určitě stojí za prohlídku krásná berlínská ZOO, my jsme ji zvládli před cestou na Fuerteventuru. 
  • Obrovský prosklený akvapark Tropical Island je také kousek od dálnice směrem na Berlín. Byla jsem tam před pár lety a výlet se povedl. Nejvíc se mi líbila zahrada saun. Celý interiér je tu ve stylu tropů, rostou zde cizokrajné rostliny a osvěžíte se na mnoha místech ve vodě. 
  • Taky v Drážďanech budete mít co objevovat (nejenom Primark), krásné je historické centrum a s dětmi nevynechte Muzeum hygieny
Kam vyrážíte o prázdninách vy? Máte nějaký tip na výlet s dětmi? Ideálně u nás na severu nebo blízko Prahy. 













4 komentáře on "Tip na výlet: za hranice do německého Elbefreizeitlandu"
  1. no do Nemecka jsem drive jezdila furt :) peknej clanek!

    OdpovědětVymazat
  2. Ty jo to vypadá super, pro rodiny s dětmi bezva! To bludiště bych si vyzkoušela také! :D
    www.canli.cz

    OdpovědětVymazat
  3. Krásne fotky, ide z nich vážne dobrá atmosféra :) A na takýto výlet by som sa veru nechala ukecať. ;)

    OdpovědětVymazat

Děkuji za komentáře. Pokud jej vyhodnotím jako spam, ohodnotím patřičně také stránku, na níž odkazujete.

Kontaktní formulář

Název

E-mail *

Vzkaz *