DIY blog s návody, výtvarnými tipy a cestami za inspirací

29. října 2016

Výzva LOHAS BLOGGER - co je pro mě toxické

Letos jsem se zúčastnila soutěže LOHAS BLOOGERS, která si klade za cíl prostřednictvím blogů šířit myšlenky na zodpovědnější žití, menší spotřebu a větší úctu k planetě a jejím obyvatelům.



Jelikož jsem v poslední době hodně experimentovala s výrobou vlastní kosmetiky,
stále víc a víc zabředávám do toho, v čem všem to moje NENAKUPOVÁNÍ produktů z drogerie má smysl, napsala jsem pár slov na téma co je pro mě toxické právě o kosmetice.

Přečtěte si článek tady a dejte mi vědět, jaký na věc máte názor. Pokud mě navíc chcete podpořit, klikněte na tenhle odkaz, lajkněte ho a nasdílejte veřejně. Nejen, že mi pomůžete, ale také budete šířit právě ty dobré myšlenky.

Zároveň vás všechny zvu na GREEN BEAUTY MARKET 12. listopadu. Na tomhle místě objevíte spoustu přírodních značek a taky stejně smýšlející lidi. :) Přihlaste se na něj včas. 


4 komentáře on "Výzva LOHAS BLOGGER - co je pro mě toxické "
  1. Musím říct,že mě taky hrozně překvapilo,kolik toho lidí spotřebují na měsíc v tu chvíli jsme si říkala,tak buď jsem rase nebo to přehání,protože mně to vydrží všechno strašně dlouho nebo si toho nekydám tolik na hlavu,když vím,že to větší účinek mít nebude.Třeba odličovač dvoufázový mám už strašně dlouho,jsem v půlce a maluji se téměř každý den.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No, prasátka asi nejsme :) Ale myslím, že si toho někteří lidi na sebe patlají opravdu hodně. A taky s tím plýtvají, když mají neustále přísun něčeho. krásný den, Iva

      Vymazat
  2. Ahoj Ivi. Dobre tema. Myslim, ze letos bude v LOHAS akci velka konkurence. Videa a clanky "Spotrebovano" jsou pro me, jako "kosmetickou pannu" (s jednou rasenkou, tuzkou a pidi paletkou), tezke scifi. To same tech xy kusu rtenek a paletek aj., kterymi se hemzi nektere insta ucty. Myslim ale, ze u toho Spotrebovano u znamejsich bloggerek/youtuberek je to spis "sponzorske lobby", protoze si nedovedu realne predstavit, ze toho za mesic tolik spotrebuji, resp. si to holky samy zakoupi (napatlat uz to na sebe neni takovy problem, kdyz jim to nekdo da "zadarmo"). Ja osobne toho spotrebuji hodne malo a vedu k tomu i deti. U starsiho kosmetiku skoro nepouzivam, kvuli jeho velmi citlive a ekzematicke pokozce (tam jde spis o kremy na prirodni bazi a oleje na promasteni) a u mladsiho, nastesti absolutne bezproblemoveho, chemickou kosmetikou take setrim. U cisticich prostredku - nektere si take vyrabim. U kremu, ktere ja sama pouzivam jen na moje ekzematicke ruce, me zasobuje jednim kremem tatka, ktery ho fasuje v praci, ale posledi dobou mi kremy na ruce na prani vyrabi sousedka, ktera s tim zacina experimentovat. Takze tak. Jinak kdyz vidim, jak se zbytecne plytva, resp. se vse zbytecne bali do igelitu, lide si v obchodech vse davaji do mikroten. sacku, vsemu se davaji specialni plastove uzavery atd., je mi z toho smutno....

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Petro, také neustále přemýšlím, jak tu naši domácnost zefektnit, i když k nějaké eko mámě mám daleko. Ale tak jezdíme hodně málo autem, já i muž využíváme maximálně městskou dopravu, snažím se využívat hodně místní, máme i dost věcí od našich ze zahrady, to přiznávám :) Jinak co se týče soutěže si moc šance nedávám, jsou tam mnohem fundovanější blogy, já se navíc přihlásila na last minute, podobný článek jsem stejně plánovala, tak jsem se takhle svezla. Spotřebováno je šílený fenomén, věty typu: za tento měsíc se mi bohužel podařilo spotřebovat pouze XX produktů jsou na hodně blozích, procházím jimi každý den. :) Měj se moc krásně, určitě se brzy potkáme. Iva

      Vymazat

Děkuji za komentáře. Pokud jej vyhodnotím jako spam, ohodnotím patřičně také stránku, na níž odkazujete.

Kontaktní formulář

Název

E-mail *

Vzkaz *