Taky milujete sushi? A děláte si ho doma? Já ano, suroviny se dají koupit v každém větším obchodě, jeho příprava je celkem rychlá a navíc je i zdravé.
Připravuju ho podle receptu a videonávodu od Koko z menu domů - tedy hlavně rýži - tu totiž musíte vařit buď ve speciálním rýžovaru nebo ji udělat v troubě. A když se s tím hezky pomazlíte, výsledek vás určitě mile překvapí.
Opravdu si nastudujte video, protože každý krok je moc důležitý. Stejně tak i ingredience.
Nejdřív jsem se nějakému experimentování se sushi bránila - stále jsem se držela té největší, ohrané klasiky. Už je to dlouho, co jsem na nějakém blogu viděla fotku z Japonska, kde autorka jedla takový sushi toust. A já na to od té doby myslela - jak se budu zakousávat do změklé řasy. Našla jsem si i spoustu receptů na Pinterestu. Tam objevíte i možnosti kombinace sushi - burrito jako sushirrito. A fakt dovnitř dávají opečené maso, salsu a salát. (a vlastně proč ne)
Já tentokrát zůstala víc konzervativní - moje sushi sendviče jsou s mangem, avokádem a lososem.
Připravte si:
Připravuju ho podle receptu a videonávodu od Koko z menu domů - tedy hlavně rýži - tu totiž musíte vařit buď ve speciálním rýžovaru nebo ji udělat v troubě. A když se s tím hezky pomazlíte, výsledek vás určitě mile překvapí.
Opravdu si nastudujte video, protože každý krok je moc důležitý. Stejně tak i ingredience.
Nejdřív jsem se nějakému experimentování se sushi bránila - stále jsem se držela té největší, ohrané klasiky. Už je to dlouho, co jsem na nějakém blogu viděla fotku z Japonska, kde autorka jedla takový sushi toust. A já na to od té doby myslela - jak se budu zakousávat do změklé řasy. Našla jsem si i spoustu receptů na Pinterestu. Tam objevíte i možnosti kombinace sushi - burrito jako sushirrito. A fakt dovnitř dávají opečené maso, salsu a salát. (a vlastně proč ne)
Já tentokrát zůstala víc konzervativní - moje sushi sendviče jsou s mangem, avokádem a lososem.
Připravte si:
- 3 kusy řasy nori
- na rýži: hrnek rýže, 1 a 1/2 hrnku vody na rýži, 25 ml rýžového octa, lžička cukru, 1/2 lžičky sůl
- na náplň: 1 avokádo, 1/2 manga, 200 gramů lososa
- omáčka wasabi
Jakmile si uvaříte a připravíte rýži, na bambusovou podložku položte řasu lesklým dolů. Pak navrch dejte asi 1 - 1,5 cm vrstvu rýže a nechte tak 2 cm nahoře okraj na zalepení. Na rýži pak položte na proužky nakrájeného lososa, mango a avokádo. Potřete wasabi omáčkou, můžete zakápnout i sojovou omáčkou (opět tou speciálně na sushi) a zabalte do tlustšího válce.
Zabalte do potravinářské fólie nebo alobalu.
PS: fotka je jen jedna, víc jsem jich nestihla.
Máte rádi sushi vy? Jaké nejzajímavější kombinace jste vyzkoušeli?
Rýži na sushi vařím normálně v nerez hrnci a je stejně dobrá jako z rýžovaru. :D Konečně tu ale vidím správný poměr suroviny ku vodě. Jinak mango, avokádo a losos je skutečně výtečná kombinace chutí. :3
OdpovědětVymazatTenhle blog se mi hrozně moc zalíbil, takže už odebírám novinky. :3