DIY blog s návody, výtvarnými tipy a cestami za inspirací

5. prosince 2018

20+ nejkrásnějších nejen DIY dárků na Vánoce pro všechny

Vánoce se blíží. Já sice nemám nakoupeno, ale vždycky vymyšleno. Kupuju většinou až na poslední chvíli, ale moc těch hmotných dárků nedávám. Podělím se s vámi, co pod stromkem běžně nachází moji nejbližší, nebo by se líbily mně. 



DIY dárky

Ty jsou u mě tradičně asi nejhledanější. Připomeňte si třeba triko, co jsem dělala pro Luciána a nažehlila mu na něj písmena M, I, L, K - tedy první písmena našich křestních jmen. Návod.

Jinak manžela většinou nadchnou věci na sport. Vloni jsem kupovala celou sadu oblečení ScutumWear. Je to česká značka spodního funkčního prádla, mají krátké/dlouhé kalhoty a triko s krátkým nebo dlouhým rukávem.


Náramky a náhrdelníky jsou takové univerzální. Snadno vyrobíte a určitě potěší. Z minerálních kamenů je zvládnete navléknout sami. Dva způsoby jsem popsala v tomhle článku.


Koupelová sůl - taky hravě zvládnete. Ovoníte ji esenciálními oleji, proložíte bylinkami. Postup najdete taky na blogu.


Pleťový olej - super dárek pro maminky, babičky, kamarádky. Letos už třetím rokem a všichni byli nadšení.


Ale skvelá je i třeba koupelová sůl značky Kneipp. Teď mám řadu eukalyptus a pro zimní období je přímo stvořená.

Přírodní kosmetika mě provází už pár let, něco jsem změnila, něco mi stále zůstává z té konvenční (třeba řasenka), protože náhrada, která by byla stejně efektní, prostě není.

Pleťová voda s šípkovým olejem je stálicí, kterou nedám z ruky. Moje smíšená, přecitlivělá pleť se díky ní během posledních tří let naprosto změnila. Opět nabízím kompletní návod a darujte k ní pratelné odličovací tamponky vlastní výroby.

Zkuste vlastní vázy a nádoby

Tahle je dekorovaná leptem.


Betonové už jsou u mě taky klasika - mrkněte :)



A pak jsou tu ty nevyrobené dárky – tipy na ně


Parfémy Acorelle

Ale tyhle parfémy jsem si naprosto oblíbila. Jsou úžasné. Voní buď jako třešně, jasmín, vanilka. Brala bych všechny. Nakupuju buď on-line, nebo osobně v Country Life.


Bezobalu

Obchod mám kousek od kanceláře ve Svatoplukově ulici. Nejraději mám šampuchy. Už používám hlavně tuhé šampony, které mi vyhovují svojí praktičností. Nezaberou místo, nemají obal, na cesty taky ideální.

Knížka od kosmetikahrou

Juditu znám osobně, zajděte k ní do krámku a pořiďte si nějaké rostlinné a esenciální oleje. Jak na svou vlastní kosmetiku? Pomůže vám novinka od Judity Klimentové a Michaely Doušové - knížku koupíte tady.



Hračky a hry pro kluky


Lego - naši kluci mají rádi StarWars edici. Staví hodně a rádi. Já sama je v tom ráda podpořím, i když je to samozřejmě nákladnější. Na druhou stranu je to věc, která vydrží generace.

Flustrubka od Pikle

Novinka od mých milých holek Jany a Jitky z Pikle. Určená pro kluky a holky, ale věřím, že i dospělí si s tím rádi pohrají.



Teď dostali Scrabble - sice ještě nemají takovou slovní zásobu, ale hra je baví a společně vymýšlíme slova.

Na školní stůl jsme pořídili krásný dřevěný tužkovník od Utukutu. Je v něm 12 děr a nebudu se vám tajit, že jsem si ho chtěla nechat na svém stole :)


A o prázdninách jsme měli mikroskop. Pokud máte jen trochu zvídavé dítě, které baví příroda, doporučuju. Tenhle značky Levenhuk má velmi dobré zvětšení, takže jsme si prohlíželi buňky různých rostlin, vypěstované kvasnice a podobně. 990 Kč za věc, která není hračka, ale funkční věc, je podle mě slušná cena.

Na výlety by se nám hodila buzola. Chtěla bych, aby se kluci byli schopní vyznat v přírodě a neztratit se i bez pomoci aplikací na telefonu.




Puzzle Bonkido

Začala prodávat Míša z Hrajeme si jinak. Moc jí fandím, navíc její puzzle jsou překrásné. Ilustraci ptáčků vytvořila Markéta Jinochová. Prostě nádhera. A k tomu má ještě vánoční novinku - magnetický betlém. Kupujte tady.



Knížky

Steh by steh od Evy jsem už taky představovala v jednom výletním tipu do Kutné Hory. Mně zatím leží v knihovničce, ale ráda v ní listuju a přemýšlím, co si vytvořím.



Podpořte lokální tvůrce - věřte mi, že to potřebují

Petra Myhomestyle tvoří různé doplňky. Třeba krásné pytle, nebo tyhle kruhové věšáky. Už se těším, až je nainstaluju.


Markétu Tamarki tu asi nemusím představovat. Krom designového křesla u ní můžete nakoupit i drobnější dárky jako třeba závěsné květináče.


Od Lucky bylucky už pár kousků vlastním. Teď vypustila krásný šátek nazvaný stylově Kushadru, ale nejspíš je vyprodaný. Další vyhlédnutou věcí je tahle police.



Workshopy a kupony

Mohly by se líbit těm, co rádi tvoří:

- krásný workshop od holek Došito na téma spodní prádlo
- na Naučmese najdete velký výběr tvůrčích kurzů
- kurz čalounění si přeju už několik let
- objednejte si rodinné focení u Terezy - madame Coquette









8 komentářů on "20+ nejkrásnějších nejen DIY dárků na Vánoce pro všechny"
  1. Ivi, krásné tipy, přesně podle mého gusta :))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Evi, děkuju :) Ono by jich mohlo být i mnohem víc. Krásné dny, Iva

      Vymazat
  2. Různých poukázek mám v úmyslu darovat celou řadu - sestře na oblečení, mamce na knížky... Je to mnohem praktičtější než dávat "opravdický" dárek, byť ten by zase mohl mít lepší kouzlo. No jo, jenomže co když se netrefíš do vkusu, že jo :)

    OdpovědětVymazat
  3. Skvělé tipy. Vlastnoručně vyrobené dárky jsou nejvzácnější. A já osobně už si jen přeju kurzy, zážitky a umění na stěnu:) Díky za článek. Soňa

    OdpovědětVymazat
  4. Haha, tak mě teda pobavilo označení "flustrubka". To je hrozně legrační:D! A super dárky, teď už asi nic nestihnu, ale hrozně dlouho už chci zkusit přírodní kosmetiku. Mýdla, peelingy, krémy a tak. Věřím, že by mě to bavilo, jen nic nestíham:D.

    OdpovědětVymazat
  5. To jsou krásný tipy na dárky, díky :) Škoda, že jsem na ně nenarazila dřív :)

    OdpovědětVymazat
  6. Krásné tipy. Hlavně se mi líbí ty lokální tvůrci. Přesně to mám totiž ráda :) Jinak náramek a koupelovou sůl musím vyzkoušet. Letos jsem dělala pár DIY dárků jako vaječný likér, tekuté mýdlo a obraz s textem, tak doufám, že to bude mít úspěch. Měj se hezky, Linda

    OdpovědětVymazat

Děkuji za komentáře. Pokud jej vyhodnotím jako spam, ohodnotím patřičně také stránku, na níž odkazujete.

Kontaktní formulář

Název

E-mail *

Vzkaz *