DIY blog s návody, výtvarnými tipy a cestami za inspirací

26. ledna 2015

Jak vytvořit plakát - další den výzvy

Jsem tu opět se shrnutím, tentokrát tématu plakát.

Prakticky vám dneska stačí vstoupit na stránky canva.com nebo piktochart.com a plakát si fakt snadno a zadarmo vytvoříte - na obou webech jsou k dispozici různé ikony/obrázky, občas si na nich upravím fotku a jsem spokojená. Ale to je cesta, která moc nesouvisí s naší kreativní výzvou, i když ve své podstatě jde hlavně o nápad. A když ten nápad potřebuje precizní provedení, na které nemáte čas/nezvládnete to tak dokonale, je lepší sáhnout k technice - osobně se jí nebráním.

Plakát ručně

Když jsem nastoupila do školy, ještě počítače nebyly tak rozšířené a plakáty (i jinou grafiku) jsme skutečně kreslili/psali/malovali. Měli jsme k dispozici různé typy fontů vytištěné na papírech a přepisovali jsme je podle předloh.

U plakátu, jako ostatně u všeho, platí méně je více. To znamená nezahlcujte ho příliš informacemi, spíš buďte struční a úderní. Lucka měla dotaz, jestli na plakátu musí být nutně písmo - podle mě nemusí, pokud obrázek dostatečně a názorně představuje to, co má. Určitě nemusí mít písmo, pokud by se jednalo o ten typ plakátů, kterými jsme měli všichni polepené pokoje.

Vytvořila jsem jeden speciálně pro vás, tuší a anilinkami. Stále musím trénovat, protože bych v konečné fázi chtěla navrhnout minimálně 5 dalších plakátů. (Máte už vlastní projekt? Napište mi.)


Ani můj druhý pokus nedopadl nejlíp. Už jsem sice byla při psaní jistější, ale ne moc přesná. Příště si musím přesně narýsovat linky tužkou, abych věděla, kam psát. Tenhle myslím ale zvládne vylepšit nějaký grafický program, až ho nascanuju. 


Jaký text by se vám doma líbil? Máte nějaké motto? Napište mi ho a já vám plakát vytvořím k vytištění. :-)


Be First to Post Comment !
Okomentovat

Děkuji za komentáře. Pokud jej vyhodnotím jako spam, ohodnotím patřičně také stránku, na níž odkazujete.

Kontaktní formulář

Název

E-mail *

Vzkaz *