DIY blog s návody, výtvarnými tipy a cestami za inspirací

20. ledna 2015

8. a 9. den výzvy a co budete potřebovat v další části

Blíží se konec první třetiny, mám za sebou přes deset kreseb, tužky se konečně po letech docela zkracují. Musím říct, že jsem spokojená, co vy?

I na vašich výtvorech je často znát, jak na sobě pracujete. :-) Maily už chodí na víc než 100 adres, jen je teď míň otevíráte (a já vás vidím!). Ale nevzdávejte to. Jestli vám jeden den nevyjde, nevadí, jeďte dál... Popravdě ani já nestíhám - práce, děti s neštovicemi a do toho zkouškové období, musím říct, že školu asi fakt nedám. :-(

Zítra začne další etapa - v ní maximalizujeme kreativitu. Vyzkoušíme si různé techniky. Co byste si měli sehnat?

- Obyčejný balicí papír - bílý nebo přírodní
- Lepidlo, noviny, časopisy
- Tuš, fixy
- Vodovky, anilinky

Ale i když něco ze seznamu mít nebudete, donutí vás to výzvu vyřešit jinak, po svém. Vzpomínám si na semináře na výtvarce, kdy jsme s ostatními spolužáky těsně před hodinou řešili, co odevzdáme za práci, kterou jsme měli za úkol. Samozřejmě jsme nic neměli, zbývalo pár minut a minimum prostředků. Moc dobře jsme věděli, že je jedno, co odevzdáme, ale musíme si to obhájit.

Jak jsem si poradila s posledními výzvami? 

Kapky vody na okně, kresba tužkou. A použila jsem fixativ - vzpomínáte si na něj, teď už ho ale mají i ve spreji, takže žádné foukání do fixírky. Použila jsem ho v průběhu kreslení několikrát, aby se mi měkká tužka nerozmazala pod rukama.



Na stín, který vrhá váza s větvičkou a papírovými vločkami, se dívám už dlouho. Takže moje volba byla jasná. Kresba černou pastelkou.


Díky za obrázky na Pinterestu, někteří z vás používají Instagram, ale bohužel máte soukromý profil, takže vaše obrázky nevidím... Jak jste zvládli hlavu? 

Be First to Post Comment !
Okomentovat

Děkuji za komentáře. Pokud jej vyhodnotím jako spam, ohodnotím patřičně také stránku, na níž odkazujete.

Kontaktní formulář

Název

E-mail *

Vzkaz *