DIY blog s návody, výtvarnými tipy a cestami za inspirací

24. ledna 2015

Kdo se zapojil do výzvy I

Do výzvy se přihlásilo kolem 100 lidí, aktivně se myslím snaží asi polovina. Mezi vámi je pár lidí, které znám, a o nichž bych vám chtěla i něco málo říct, protože se jimi můžete inspirovat nebo je klidně oslovit a požádat o radu/pomoc/spolupráci. Je jich docela dost, rozdělila jsem téma do dvou článků.

Vendula Tesařová prodává věnce a dekorace na Facebooku. Je opravdu velmi činorodá, žije v malebné vesničce a když vám ráno napíše, že ještě musí nakrmit muflony, rozhodně tím nemyslí svoje děti. Podívejte se do její skupiny, můžete tam přidávat svou tvorbu nebo si u ní objednat něco domů. Její věnce jsou v Provence/venkovském stylu (doufám, že píšu správně :-), má kolem sebe početnou skupinu nakupujících, s nimiž pravidelně a ráda komunikuje. Jedna věc je tvořit, druhá to umět prodat - Vendy zvládá obojí.

Věnce do útulných domovů od Vendy

Se Zuzanou Taucovou jsem se také ještě osobně nesetkala, jen vím, že se účastnila několika seminářů pro maminky, kde jsem byla také. Vytváří technikou enkaustiky koučovací kartičky a prodává je na svých stránkách. Zároveň se snaží motivovat (nejen) ženy, aby dělaly, co je baví. Myslím, že máme hodně společného. Jednou doufám uvidíme...

Zuzčiny barevné karty

Petra Václavka jsem objevila už před delší dobou. Myslím, že v souvislosti s webem fotobanky.cz, kde se dozvíte nejen o tom, kde stahovat fotky/vektory/ilustrace, ale také o tom, jak si sami v tomto oboru vydělávat. Pokud vás zajímá grafika (ta počítačová), určitě nevynechte jeho další projekt ilustrator.cz, kde najdete různé návody, jak pracovat v programu Ilustrator. Moc ráda bych se do počítačového kreslení jednou pořádně vrhla.

Petrův další projekt - Dubánci

S Luckou Václavkovou jsem se poznala před necelým rokem na Literárním festivalu od naucmese.cz. Nabídla mi tenkrát kurzy pro maminky vracející se po rodičovské do práce u GLE, kde přednášela na téma podnikání a pomáhala maminkám ujasnit si své životní priority a cíle. Je vzdělaná, zkušená, umí poradit a stojí nohama na zemi. Pokud se hledáte, chcete začít podnikat, nebo jen potřebujete radu, jak se vyznat v sociálních sítích, podívejte se na její stránky nebo ji rovnou kontaktujte.

Lucky výrobek - taky bych chtěla :-)

Vašek Školoud je můj dlouholetý kamarád, živí se jako grafik a ilustrátor. Také k němu si neváhejte přijít pro radu, třeba jak se začít živit sám na sebe nebo jak kreslit v grafických programech. Prohlédněte si jeho portfolio, abyste si udělali představu o jeho stylu.

Vaškova reakce na smrt Bowieho

Další lidi představím příští týden. Chcete být v druhé části? Napište mi, moc ráda o vás napíšu.

PS: pokud jsem výše uvedla nějakou nepřesnost (Vendy, Petře, Lucko, Zuzko, Vašku), kontaktujte mě a já informace ihned upravím :-)


3 komentáře on "Kdo se zapojil do výzvy I"
  1. No tak to je perfektni, mam te v pravidelnych ctenarich, ale o nicem neviiim?? Bych se mozna taky s mym malem zapojila :D :))).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dede, jak je to možné? Přitom je to i na FB. Budu ráda, když se přidáš i teď, jsme přesně v půlce, ale začít se dá vždycky. :-)iva

      Vymazat
  2. Petrův projekt je zajímavý a hodně vtipný.

    OdpovědětVymazat

Děkuji za komentáře. Pokud jej vyhodnotím jako spam, ohodnotím patřičně také stránku, na níž odkazujete.

Kontaktní formulář

Název

E-mail *

Vzkaz *