DIY blog s návody, výtvarnými tipy a cestami za inspirací

21. prosince 2017

Ocean mist - DIY styling na vlasy

Nemohla jsem si ten anglický název odpustit, možná i proto, že u nás zkrátka moře ani oceán nemáme a tenhle přípravek ho obsahuje hodně. A možná taky inspirace z našeho nedávného výletu na Fuerteventuře. ;) Už dlouho jsem hledala nějaký (eko, bio, zerowaste) styling na svoje vlasy, nějaké přírodní tužidlo na vlasy a konečně jsem našla.


Hledala jsem samozřejmě nejdřív u těch konvenčních ekologických výrobců, ale pořád to nebylo ono. Většinou šlo spíš o pasty (na jednu DIY se můžete brzo těšit, už ji testuju). A pak jsem TO objevila na Green Beauty Days, vlastně to nebylo nic převratného a možná budete znát - slanou vodu ve spreji. Lahvička Oway vyšla na 800 Kč, o něco levnější byla americká verze. Tak jsem koupila menší verzi, se kterou jsem byla hodně spokojená. Krásně voněla po levanduli.

Ale vyrobila a otestovala jsem si vlastní. Uvedené poměry byste si měli upravit podle svého typu vlasů a taky podle toho, co očekáváte. Přidejte víc oleje, pokud máte suché vlasy.

Já jsem přidala ještě esenci pomeranče, ale úplně úžasně mořsky bude působit levandule, pak mě napadlo ještě spojení s rozmarýnem, nebo mi právě aromaterapeutka Katka Kloudová doporučila na vlasy cedr. Ale i když to vezmete logicky, tak všechny tyhle rostliny máme spojené s létem, s mořem a k té slané vodě mi přijdou vhodné.

Co si připravte na domácí tužidlo na vlasy?
  • Flakónek s rozprašovačem
  • Destilovanou vodu hrnek asi 150 ml
  • Mořskou sůl - 1 lžíci (můžete koupit na Kosmetikahrou
  • Ricinový (nebo arganový, safronový) olej 1 lžička
  • 2 - 3 kapky kvalitního esenciálního oleje
Vodu zahřejte a rozpusťte v ní sůl. Po vychladnutí přidejte olej a pár kapek oleje. Sprej vydrží asi měsíc bez konzervantů. 

Jak sprej funguje? Stačí ho nastříkat na vlhké vlasy a vysušit jako to děláte vždycky. Je skvělý a funguje - dodává vlasům objem a zpevní je. Vlasy si můžete nastříkat lehce i nasuho a prohrábnout rukama, abyste jim dodaly objem i další den.

Znáte nebo zkusíte vyrobit? Napište. :)

PS: s vlasama experimentuju už dlouho, mrkněte taky na geniální vlasový balzám s kopřivami a ricinovým olejem. A sháníte další tipy na DIY dárky? Zkuste mrknout na jeden z nedávných článků









7 komentářů on "Ocean mist - DIY styling na vlasy "
  1. Hmmm, zajimavy tip. Ja nastesti problemy s objemem nemam a v posledni dobe uz ani nepouzivam lak, opravdu jen vyjimecne, ale ja mam dlouhe vlasy, zadny super hyper uces:-). M.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Marcelko, já taky nemám super hyper účes. Je to jen pro lehký styling, taky nemám ráda tužidla a podobné věci. :) Krásný den, Iva

      Vymazat
  2. Paráda, hned po svátcích otestuji. Na moje vlasy ala mokrá sláma by to mohlo být fajn.

    OdpovědětVymazat
  3. Ty jo, tak tohle DIY na vlásky vypadá opravdu zajímavě :)

    Přeji Ti krásné a šťastné Vánoce!
    Nela z blogu Růžová rtěnka

    OdpovědětVymazat
  4. Komerční tužidlo se slanou vodou už jsem vyzkoušela a nebylo špatné, ale nejlépe prostě stejně působí moře 😃 opět jsem se o tom teď přesvědčila, že tam i mastný vlasy vypadají líp 😂 děkuji za tip. kopřivový balzám už používám 🖒

    OdpovědětVymazat

Děkuji za komentáře. Pokud jej vyhodnotím jako spam, ohodnotím patřičně také stránku, na níž odkazujete.

Kontaktní formulář

Název

E-mail *

Vzkaz *