DIY blog s návody, výtvarnými tipy a cestami za inspirací

7. dubna 2017

Pomozme výtvarkou dětem

Pamatujete si ještě na loňské workshopy, které byly na několika místech v Praze? Díky nim jsme pomohli Jaroslavovi z dětského domova a koupili mu výtvarný kurz, který si přál.

výtvarný workshop na téma velikonoce, tvoření a malování kraslic na Praze 10 na Gutovce




Letos si to chceme zopakovat a opět jednomu (nebo možná dvěma) dítěti pomoci. Mrkněte na stránky Šance. Jsou na nich děti, které žijí v dětském domově a chtějí si splnit sen - Andrea si přeje barmanský kurz, Kateřina šicí stroj nebo Tomáš kurz plavání. Komu tentokrát přání splníme? Uvidíme, klidně napište svůj tip. :)

Pojďme tedy jednomu z nich udělat radost :) Výtvarkou! 

Sejdeme se 13. dubna kolem 10. hodiny v Gutovce na Praze 10. Na akci budu já, Míša Záleská, možná i Jana z Pikle z Pytle.

Nevím, jestli všichni areál Gutovka znáte, z jedné strany je velké oplocené hřiště, v dolní části jsou dřevěné prolézačky a vodní svět. Za lávkou pak bruslařský areál, který je zastřešený a v létě se v něm konají různé akce. Tak přesně tam se sejdeme. Budeme chránění v případě deště :)

Co všechno si vyzkoušíme? 

Výtvarné aktivity budou přizpůsobené i pro nejmenší děti. Tématem jsou samozřejmě Velikonoce a připravili jsme několik workshopů.

  • Vyrobíme si papírové ptačí budky, které budu mít nařezané na plotru - děti si je pomalují a složí. 
  • Nebo si ozdobíte vajíčka - bude záležet na nich nebo na vás, jestli použijete jemný barevný písek (článek, jak si ho vyrobit, najdete tady), voskovou techniku nebo třeba ubrouskovou. 
  • Máme také květináče k pomalování. 
  • Přineseme barvy, tuš, štětce, válečky. Třeba na přání. Budeme experimentovat :) 
Ale to není všechno...

Workshop bude za drobný poplatek (necháme na vašem uvážení, jestli přispějete víc - všechny příspěvky půjdou na pomoc dětem a budete mít radost, že někomu uděláte radost) a vy za něj dostanete kartičku s číslem, díky níž si možná odnesete domů dárek od některého z partnerů: dětská herna Coolnička na Praze 10 nebo e-shop s dětským zbožím Feedo.

Navíc nám Gábina, která prodává úžasná houpací prkna, věnovala nádhernou knížku Mapy. A tu si nakonec vydražíme - opět půjde výtěžek na podporu projektu Šance. 

Tak dorazte :) Napište, pomozte, dejte mi vědět, že dorazíte... cokoli. A sledujte stránku FB události, protože tam postupně odhalíme, co si tak přibližně vyrobíme nebo jaké produkty nám věnovali partneři.

soutěž o knihu Mapy

Výroba barevného písku, hrabání v něm je moc příjemné, aktivity pro nejmenší děti.


Be First to Post Comment !
Okomentovat

Děkuji za komentáře. Pokud jej vyhodnotím jako spam, ohodnotím patřičně také stránku, na níž odkazujete.

Kontaktní formulář

Název

E-mail *

Vzkaz *