DIY blog s návody, výtvarnými tipy a cestami za inspirací

1. října 2016

Grape festival - hudba, inspirace, workshopy, skvělý jídlo a lázně Piešťany

Už je to víc než měsíc, co jsme byli zase na slovenském festivalu Grape v Piešťanech. Byli jsme tam poprvý před dvěma roky a přiznám se, že jsem byla jak v Jiříkově vidění - vykojená hlava, Kristimu byl tenkrát rok, Mariánkovi 2 poprvé na pár dní sami bez dětí, tolik barev, inspirace, lidí s otevřenou myslí.


Zkrátka, hodně mi to pomohlo uvědomit si, co vlastně v životě chci a nechci. Takový jeden malý výlet...
ale funguje to na mě podobně jako komunita na naucmese.cz - jestli jste se ještě na žádný kurz nepřihlásili, rozhodně doporučuju. Já už jsem byla asi na deseti a pokaždé si odnesu nejen znalosti, ale taky nové kontakty.

Každopádně na Grape festu se letos takové nadšení ze svobody nekonalo, přesto byly 4 dny bez dětí příjemnou vzpruhou. Užili jsme si sebe s Luciánem, měli jsme totiž letos pětileté výročí.

Piešťany

Tohle město má svoje kouzlo. Piešťany jsou lázně podél řeky Váh.


Spoustu pěkných míst i kvalitních restaurací - takže si tu dejte třeba voňavou bouilabaisu ve francouzské restauraci Le Griffon. Navštívila jsem i dvě místní galerie a dokonce objevila novou výtvarnou techniku - risomat - speciální technologie tisku, viz na posledním obrázku uprostřed.




Grapefestival

Hudba

Specifikovat hudbu na Grape festivalu je pro mě docela oříšek. Každopádně jste si na něm mohli v průběhu jeho existence poslechnout například Royksopp, Morcheebu, Editors nebo letos Janu Kirschner, Bloc Party a Netsky.

Lucián tam jel hlavně kvůli hudbě a alkoholu, já jsem se zaměřila i na doprovodný program a akce kolem.

Česali tu špičkoví kadeřníci, holky se nechali líčit, Zoot tu měl svou prodejnu. Každý rok je zveřejněné nějaké téma a dress code festivalu - předloni hippie a kytky, loni lesk a disko, letos to byla bílá a nevinnost. 


Mini burger workshop

Red Bull a Regal Burger (síť bister s luxusními hamburgery) vymysleli skvělý workshop přípravy těch nejlepších hamburgerů - měla jsem to štěstí, že jsem se přihlásila včas. A dozvěděla jsem se, jak správně maso naložit a upravit. Ale absolutně mě dostala cibulová marmeláda, která byla speciálně vyrobená z nové redbull coly.

Takže jsme měli parádní oběd. Všeobecně tu byly samý suprový stánky s jídlem - veganský, vegetariánský i raw pochoutky ze všech světových kuchyní.


Sítotisk

Na ten jsem se moc těšila - nakonec vznikla kolekce dvou triček (pro mě a pro luciána s vlaštovkami) v dílně Primat - šijí trika z materiálu, co se vyrábí v jejich blízkosti, všechno přírodní. Moc pěkné věci a super filozofie jejich podnikání.

Strašně ráda bych sem hodila odkaz na jejich stránky, ale nějak mi nefungují. Měly by to být primat.co.




Krámků tady bylo spoustu. Krom větších Zoot a Freshlabels i malé značky a prodejci uměleckých šperků, doplňků a třeba i ponožek One Sock, kde jde o to vybrat si dvě - každou jinou. Luciána to nadchlo, měl už trochu upito, tak mu pěkně ladily s botama.


Ubytování 

Už jsme si oblíbili penzion Rybarsky dvor - asi 4 kilometry od města. Nám to nevadilo, penzion je vymazlený. Okolí je super, výhled bez chyby.

Skvěle tu vaří - hlavně rybí speciality. Maličko dražší, ale stojí za to. Přímo u penzionu je velký rybník plný čerstvých ryb.

Půjčí vám kolo a k ubytování přidají i relaxaci v lázních kousek odtud, jen je potřeba rezervovat přes jejich stránky a ne přes booking.com. To jsme letos nevychytali, ačkoli jsem jim psala a rezervaci chtěla domluvit, nakonec jsem se spolehla na rychlejší booking.


Pokud máte téma cestování rádi, mrkněte taky na blogerský výlet do Berlína. A kam se chystáte vyrazit? Na jaký festival rádi jezdíte? Napište... 
Be First to Post Comment !
Okomentovat

Děkuji za komentáře. Pokud jej vyhodnotím jako spam, ohodnotím patřičně také stránku, na níž odkazujete.

Kontaktní formulář

Název

E-mail *

Vzkaz *