DIY blog s návody, výtvarnými tipy a cestami za inspirací

1. dubna 2019

DIY pleťový peeling z kávy

Opět jsem pro vás nějaký ten pátek testovala doma vyrobenou kosmetiku. Musím se přiznat, že s přibývajícím věkem, který už je jen pár krůčků od 40, se začínám konečně zajímat o vrásky. Je to brzy nebo pozdě, těžko říct, každopádně moje péče o pleť je teď mnohem náročnější...



Na peeling z kávy jsem se dostala díky tomu, že máme každý den kávový odpad z french pressu. Jde ho použít třeba i jako hnojivo na kytky, ale já jsem ho vysušila a recyklovala jinak.

Pokud budete chtít vyrobit peeling jako dárek, pak nešetřete a dejte čerstvě namletou kávu, ale myslím, že v kávě i po spaření zůstanou nějaké prospěšné látky, ale ty zároveň přidáme v podobě oleje.

Co si na peeling připravit


  • čersvtě umletou kávu nebo použitou a vysušenou kávu z kávovaru
  • 1 - 2 lžíce arganového oleje, případně jiný oblíbený olej – doporučuju například meruňkový, protože je lokální, český
  • 1 kapka esenciálního oleje – takový, co vám bude příjemný – ke kávě se bude hodit kapka pomeranče, ale výborný antibakteriální je i tea tree, případně levandule



Jak na to?

Celá výroba je velmi snadná. V čisté mističce důkladně smíchejte všechny ingredience. Měl by vzniknout takový "mokrý písek". S esenciálním olejem opatrně – opravdu jen kapku na toto množství.

Používejte 1 - 2x týdně na vyčištěnou pleť. Asi 2 minuty masírujte do pleti jemnými krouživými pohyby. Pak dobře opláchněte, protože káva barví.

Moje recenze

Peeling mám už od podzimu a jsem s ním maximálně spokojená, jinak bych vám ho nedoporučovala. Výborně odstraní takovou tu zhrublou zaschlou kůži a pleť vyživí.


5 komentářů on "DIY pleťový peeling z kávy"
  1. tak toto je bobmba :) milujem kávové peelingy

    WHEN PIGS FLY

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju, Viki :) Určitě doporučuju zkusit. Krásný den, Iva

      Vymazat
  2. Parádní návod! :) Musím to vyzkoušet, kávové peelingy jsou jedny z mých nejoblíbenějších.
    Btw. Chtěla jsem Ti ještě jednou poděkovat zpětně za super sraz, zmínila jsem ho teď nedávno v jednom novém článku: http://lola-j.cz/ze-zivota-blogera-nepovedene-eventy/
    Měj se krásně!!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Lolo, díky moc :) Sraz určitě zase nějaký bude. Uvidíme :) A díky za zmínku, Iva

      Vymazat
  3. Tak já se o vrásky začala zajímat letost, s jednatřicátým rokem. A objevila jsem pár skvělých věcí. Přírodních, zdravých a levných. Nejvíc doporučuju klasickej zelenej jíl, který si rozmíchám s vodou. Ale na co nedam dopustit je svízelová mast od Popova. I ostatní mastičky jsou asi fajn, ale tahle u mě má celkem viditelné výsledky. :)

    S tímhle peelingem, který zní skvěle, mam zásadní problém, že se nedokopu ke koupi toho oleje, jak se znám, ale jinak vypadá taky jako přesně ten typ kosmetiky, která mi svědčí.

    Ta klasická, ať drogerková nebo "luxusní" mi prostě nikdy nedělala dobře.. a pak objevím takové zázraky za pár desetikorun. Doporučuju! :)

    OdpovědětVymazat

Děkuji za komentáře. Pokud jej vyhodnotím jako spam, ohodnotím patřičně také stránku, na níž odkazujete.

Kontaktní formulář

Název

E-mail *

Vzkaz *