DIY blog s návody, výtvarnými tipy a cestami za inspirací

15. května 2018

BLOGERFEST - PŘIJĎTE SE SEZNÁMIT A INSPIROVAT

Ahoj, tentokrát budu článkem mířit na všechny blogery, nebo ty, co chtějí začít s blogem. Rozhodli jsme se (v Getfound, kde působím) uspořádat Blogerfest. A jsem si jistá, že na něm nesmíte chybět. :)



Jestli máte blogování taky tak rádi jako já, určitě mi dáte za pravdu, že se rádi vzděláváte, že se rádi seznamujete a propojujete s jinými blogery, že jste otevření k novým lidem. Občas si necháte poradit, občas zase někomu poradíte vy. Zkrátka je celá česká blogosféra propojená, ať chcete nebo ne:)

Mám pocit, že tu ale něco chybí. Chybí off-line setkávání. Jasně, jsou tu firmy, co vás občas někam pozvou, něco předvedou, ale není to ono. Většinou se to točí hlavně kolem maminek, nebo věcí spojených s módou.

Takže je to tady: Blogerfest

Sledujte událost na Facebooku, ať vám nic neunikne.

Jaký asi bude...

Věřím, že perfektní. Že splní přesně to, co od něj čekám jako bloger nebo bych čekala. Protože asi nebudu mít úplně možnost a čas si všechny poslechnout, zajít na workshop nebo si něco vytvořit. I když to tak navenek nevypadá, chci aby šly věci podle plánu, aby to bylo tak akorát načasované. Abychom měli hezké místo, dobré občerstvení, skvělé řečníky, zábavu, partnery... Věřte mi, že už doteď jsem měla asi třikrát chuť se sbalit a jít od toho. Ale většinou stačí se z toho vyspat.

Tady je 7 důvodů, proč na Blogerfestu nesmíte chybět.

  • V první řadě přijďte na přednášky: od notoricky známých i méně známých blogerů, na různá témata týkající se blogování. O copywritingu, o focení, o sociálních sítích, propagaci, spolupráci... Třeba Terezu Dvořákovou znám z Instagramu, vím, že se živí copywritingem a přesně o tom bude mluvit. Terezu Salte asi nemusím představovat a také na ni jsem zvědavá, vystoupí ještě se svou kolegyní Sandrou. Aby to nebylo čistě babské setkání, přijde jeden (možná oba) z autorů Two gentlemen - prozradí svoje tipy na propagaci blogu. Andy Pavelcovou znáte jako Fitfab, její 30denní výzva je úžasná. Ale to určitě není vše, velkých přednášek bude celkem 6 a proložíme je kratšími vystoupeními... Napadá vás ještě něco/někdo? Napište mi. 
  • Workshopy: jako malé aktivity během jednotlivých přestávek. Určitě si něco pěkného vytvoříte (DIY se ve mně nezapře), možná si zkusíte vyfotit, něco uvařit... Zatím je to v přípravách, takže nechci prozrazovat. Možná nějakou květinu na ruku? Sítotisk? Late Art? Nazdobit cupcake? Vytvořit Acai bowl? Co by se líbilo vám? 
  • Večerní workshopy - pokud o ně projevíte zájem. Zatím bychom rádi postihli témata focení, workshop psaní článků, možná i něco techničtějšího jako je migrace blogu/analytics? Opět jsem otevřená vašim nápadům, připomínkám. 
  • Napojení na firmy: ano, bez firem by se celá akce nemohla konat. Chystáme velkou nástěnku, na které se budete moci propojit navzájem a zároveň taky druhou nástěnku, kde vám firmy nabídnou spolupráci. Možná to bude vaše první, možná tam najdete svou oblíbenou značku nebo produkt, po kterém toužíte. :) A nechci zapomenout na soutěže během celého festivalu od partnerů - můžu zatím prozradit třeba super lahve na vodu od Nasvacinu.cz, bublinky od Alkohol.cz, originální dekorace od Tamarki, ale také třeba zápisníky od Dolleru, dárky od Affektu, Infota, půjčení koloběžek nebo paddleboardu. Pokud uvažujete o vlastním e-shopu jako má třeba právě Tamarki, přijďte se zeptat na její zkušenosti s Shoptetem
  • Skvělá káva od BirdsongCoffee, domácí limonády na osvěžení i malé občerstvení bude v ceně. Všechno zdravé, dobré, takové abyste byli spokojení. Možná večer přijde vhod i sklenička vína, prosecca nebo něčeho lehčího. Možná přijdou na řadu i jahody, který tolik miluju a bude jejich sezóna v plném proudu. 
  • Zábava, krásné prostředí v alternativním divadle Venuše na Švehlovce. Květinová výzdoba od Kytek od potoka. Spoustu koutků, kde se budete moct vyfotit a udělat si vzpomínku. Atmosféra je na Švehlovce úžasná. Uvidíte :) 
  • Seznámíme se. Spolu. Nebo s někým jiným. S blogery, co je možná sledujete a komunikujete s nimi jen on-line. A to stojí za to. Skvělá příležitost vyrazit. 
Snažili jsme se nechat cenu na minimu, aby mohl přijít každý. Abyste mohli přijet i z větší dálky a zůstat v Praze celý víkend. Cena je nejen za přednášky, ale včetně kávy, limonád i malého občerstvení. Spousta z vás si odnese něco z workshopů, možná i nějakou výhru. 

Chystáme také specializované večerní workshopy, ty už se budou platit zvlášť, neboť jejich kapacita bude kolem 10 lidí a určitě byste se na ně všichni nevešli. Co byste ocenili nejvíc? 

Buďte také mezi řečníky

Máte pocit, že byste také chtěli blogerům něco říct? Něco se vám povedlo, máte vlastní trik na blogování, chcete dát tipy na focení, koho sledovat v zahraničí, nebo něco jiného? Napište mi. Pro 5 blogerů jsme si vyhradili jednu hodinu (tedy na každého 10 minut), během které můžou sdělit ostatním nějaký svůj osobní příběh, tip, cokoli... 

Přijďte - moc se těším na všechny. A kupte si lístek včas, první půlka lístků je za výhodnější cenu :) Dohromady je jich 200 - možná to je moc, věřím, že jich bude nakonec málo. 

Budeme rádi za podporu, za jakýkoli koment, nebo zprávu, co nám napíšete. Jestli přijdete, jestli jsme to vymysleli dobře/špatně. Jestli zkrátka máte zájem. Ať víme, že to neděláme zbytečně. :) Sdílejte a doporučte akci. Díky!

Mějte se krásně, Iva


PS: tady je několik mých článků o blogování: 25 tipů pro blogery, Jak překonat blogerské krize, 7 tipů pro blogování.









12 komentářů on "BLOGERFEST - PŘIJĎTE SE SEZNÁMIT A INSPIROVAT"
  1. Jeee, dalsi akce, co prosvihnu, jsme zrovna na dovce. Ale vypada to uzasne a urcite se povede. At jde zarizovani od ruky ;)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Haničko, to mě mrzí. Tak ráda bych se někdy potkala :) naživo. Mějte se krásně, Iva

      Vymazat
  2. Ivo, díky za článek. Aspoň mi to připomnělo, že si mám koupit lístek :) Tak už ho mám a těším se na offline setkání...a třeba navážu spolupráci s Alkohol.cz, to by mi šlo :))))
    Katka

    OdpovědětVymazat
  3. Tak lístek zaplacen a strašně se těším. Podle popisu to vypadá báječně :-). Tak přeju, aby šlo všechno jako po másle.

    OdpovědětVymazat
  4. Akce zní skvěle, jen to musím probrat doma, myslím, že máme obr rodinnou oslavu. Je to tedy jen sobota nebo i neděle? Dekujim M.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Marcelko, dorazte :) Bude to jen v sobotu. Krásný den, Iva

      Vymazat
  5. Ahoj Ivo, akce vypadá moc zajímavě:) Pokud bys chtěla, moc ráda i vystoupím:) Kdybys měla nějaké téma v souvislosti s mojí osobou, které by podle tebe bylo pro návštěvníky přínosné, kontaktuj mě:)

    OdpovědětVymazat
  6. Ivko, je to jen pro blogery/ky nebo i pro ty, co o vlastnim blogu teprve premysli? Pekne dny, Iveta

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ivet, určitě je to pro všechny :) A určitě se i člověk, co hodlá teprve psát, dozví spoustu nových věcí. R8da vás potkám, tak si mě tam odchytněte! Krásný den, Iva

      Vymazat

Děkuji za komentáře. Pokud jej vyhodnotím jako spam, ohodnotím patřičně také stránku, na níž odkazujete.

Kontaktní formulář

Název

E-mail *

Vzkaz *