DIY blog s návody, výtvarnými tipy a cestami za inspirací

2. května 2017

Akce a workshopy v Praze - květen

I květen bude plný akcí a workshopů - jen toho času na ně je poskrovnu. Chystáme se na rodinné dovči do Jeseníků, na Slovensko, do Maďarska... Takže se toho budu muset dost oželet, ale připravila jsem pro vás opět menší výběr (a tentokrát i docela včas), kam se v květnu vydat. Jinak sledujte FB nebo IG, protože i tam často zvu na nějaké akce... :)



Knihovna věcí

2. května

Nevím, jestli chodíte do knihovny. Nebo jestli jste zvyklí si některé věci jen půjčovat. Protože spoustu z nich ve skutečnosti využíváme jen zřídka. Nemusíme toho vlastnit tolik... Dřív bylo naprosto běžné, že jsme si třeba v práci u táty půjčovali vozík za auto, nebo stan, nebo chatu na víkend. Dnes už mají všichni všechno, možná i dvakrát. I v souvislosti s udržitelností/snižováním odpadu je v posledních letech běžné, že lidé opět začínají věci sdílet - auta, domy, nářadí... V Goethe institutu si budete moct půjčit spoustu "zbytečností", které tak nebudete muset kupovat. Přijďte na slavnostní otevření.


Workshop pro začínající blogery

4. května, BabyOffice

Nebo pro ty, co o blogu uvažují. Bude pod mou taktovkou na Praze 4 v Baby Office. Dozvíte se na něm skoro všechno, co vím a co jsem o blozích za 3 roky zjistila. Blogerská sféra mě fascinuje, zajímá mě to, co stojí za úspěchem určitých blogů. Na druhou stranu vím, že je to vždy tvrdá práce ze strany blogera, takže vám nebudu mazat med kolem pusy, jak si skvěle povedete a co všechno blogem získáte. Je to vytrvalá práce, která přinese ovoce (v různých aspektech), pokud vytrváte a dodržíte pár pravidel. Máte-li zájem, pár míst je myslím ještě volných :) Tady najdete víc informací.

Free Art Friday

12. - 14. května

Ještě neznáte? A malujete, tvoříte, fotíte? Nebo zrkátka milujete umění?... Tak se určitě zúčastněte, protože holky, které vaří Teplou kačku (food blog a taky super jídlo na mnoha food akcích), zároveň společně pořádají tuhle celosvětovou akci. V Praze samozřejmě. A tentokrát součástí River Food Festivalu. Proběhne vernisáž, do které můžete věnovat svoje dílo. To pak někdo dostane. Můžete jen přijít a vybrat si dílo někoho jiného. Zadarmo. Jen jak se říká, kdo dřív přijde, ten dřív mele. Akce je rok od roku větší, za cíl si klade upozorňovat na tvůrce umění, stmelovat lidi, bavit a ponoukat je k činům. Stojí to za to. Mrkněte na akci přímo na FB.



Festival mini

12. - 14. května, Balabenka

Už tradiční záležitost, t. Všichni rodičové, mámy, babičky, tetičky se tam vypravují, protože je to designová záležitost zaměřená na nejmenší. Právě za ty naše prcky totiž utrácíme nejvíc, jsme ochotní vytahovat a rozhazovat poslední peníze... Samozřejmě všeho s mírou, ale určitě tu najdete spoustu originálních a českých a udržitelných a nekomerčních a chic a designových a hravých nejen dětských značek. Všechny informace získáte na stránkách festivalu.



Den otevřených dveří v Babylonii

17. května ve středu se bude slavit ve výtvarném ateliéru Babylonie, který sídlí kousek od náměstí Jiřího z Poděbrad. Já se nezúčastním, ale vřele doporučuju - mrkněte sem. Paní Husáriková je výborná a její výtvarné kurzy jsou super - naučí vás řemeslo a vy pak budete moci tvořit umění. Určitě se zajděte podívat a třeba si i připít sklenkou dobrého vína.


Do Vraňan na jahody

30. května, Praha - Vraňany

Pojdeďte s námi na výlet. My už to máme jako tradiční výlet s klukama - takže se přidejte. Budu moc ráda :) První jahody chutnají naprosto dokonale, ve Vraňanech je pěstují na slámě a báječně se o ně starají. Přidáte se? Pokud ano, napište sem do komentáře nebo na FB událost. A pokud bude zájem, mám vymyšlený výlet i na červen a červenec. S výtvarkou, samozřejmě :)



Narozeniny v Baby Office

30. května, Baby Office

Další tip na akci v mém oblíbeném Baby Office. Pravděpodobě si tam budete moct přijít i něco se mnou vytvořit, ale rozhodně doporučuji všem, co chtějí mezi lidi, inspirovat nebo se nechat inspirovat. Zkrátka přijďte a seznamujte se, já si tam vždycky přijdu povídat a poznat nový lidi :) Bude to fajn - přihlaste se na událost.

Kam se v květnu podíváte vy?
5 komentářů on "Akce a workshopy v Praze - květen"
  1. Květen je pěkně plný :) To už by se hodil i nějaký kalendář zajímavých workshopu na leto.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hrozně moc bych chtěla, ale musím to vyřešit technicky, aby se zobrazovaly na bočním panelu :) iva

      Vymazat
  2. Samá krásné akce, zrovna dnes jsem v Baby Office byla :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jé, tak to se třeba potkáme na konci května :) Co? Krásné dny, Iva

      Vymazat
  3. Hezký den, máte v plánu další workshop pro začínající bloggery?
    Díky za zprávu :)
    Jana

    OdpovědětVymazat

Děkuji za komentáře. Pokud jej vyhodnotím jako spam, ohodnotím patřičně také stránku, na níž odkazujete.

Kontaktní formulář

Název

E-mail *

Vzkaz *