DIY blog s návody, výtvarnými tipy a cestami za inspirací

20. května 2020

DIY a přírodní tipy na čištění pleti

Moje pleť nikdy nebyla dokonalá a asi nikdy nebude. Musím ale říct, že jsem si teprve v posledních letech našla svou rutinu a hlavně přípravky, které mi vyhovují. Pokud vás trápí pupínky, nebo chcete inspiraci na přírodní kosmetiku, čtěte dál.



Na pleť jsem zkusila mnoho věcí, osobně musím říct, že mi dřív moc nevyhovovalo mytí/odličování vodou. Vždy jsem měla pocit, že je moje pleť hodně podrážděná, případně má tendenci se ještě více zanítit. Nejprve jsem používala kombinaci pleťové mléko+pleťová voda, ale pak jsem si sama vytvořila svou první pleťovou vodu (jen jednoduchý mix základních surovin).

Protože obsahovala také oleje, byla kombinací mléka/vody. Odličování bylo rychlejší, navíc jsem cítila, jak se pleť postupně zklidňuje. Podívejte se na recept, takto si podle sebe můžete vytvořit vodu sobě na míru. Někomu například nebude vyhovovat šípkový olej, nebo nahradí růžovou vodu jiným hydrolátem.

Mně růžová voda naprosto vyhovuje, krásně voní, nedráždí pleť, jemně ji čistí. Samotnou růžovou vodu používám ráno, večer mám raději právě tu svou namixovanou s oleji a vitaminy.

Pleť a pokožka vůbec je jen odrazem vnitřku těla, nejlepší pleť mám, když dostatečně piju, jím zdravě, hodně ovoce a snížím podíl umělého cukru a mléka. 

V posledních letech se ke mně dostaly také různé čisticí oleje, které se většinou používají na navlhčený obličej a poté se smyjí navlhčeným hadříkem. To je případ heřmánkového oleje od řecké značky Bioaroma. Vůně heřmánku je sama o sobě uklidňující, na delší dobu vystřídal růžový rituál.


Jílová pleťová maska

Už minule jsem dávala tip na peeling ze sedmikrásek a jílu, tentokrát tuhle kombinaci použiju na masku.

Co použít?

  • 1 lžička arganového oleje
  • 1 lžička vody
  • 2 lžičky jílu
  • Na špičku nože sušených sedmikrásek
Smícháním vznikne kašička, kterou naneste na pleť. Můžete však vzít nejdřív menší množství směsi a udělat s ním peeling. Nechte působit asi 20 minut a poté opláchněte vlažnou vodou. 

Další tip na čištění pleti

A protože miluju damašskou růži, padlo mi do noty tahle čisticí emulze Matarania, která je také dvousložková - voda, olej, tudíž báječně čistí pleť do hloubky. Mám pro vás právě tohle balení do soutěže, která probíhá opět na Instagramu. Budu ráda, když se zapojíte. 

Na jakou pleťovou kosmetiku nedáte dopustit vy? 





Be First to Post Comment !
Okomentovat

Děkuji za komentáře. Pokud jej vyhodnotím jako spam, ohodnotím patřičně také stránku, na níž odkazujete.

Kontaktní formulář

Název

E-mail *

Vzkaz *