DIY blog s návody, výtvarnými tipy a cestami za inspirací

29. května 2020

Dětské časopisy: tipy na čtení nejen na prázdniny

Vzpomínám si na svoje dětství, kdy nám děda pravidelně kupoval časopisy. Většinou v trafice na nádraží, když jsme jeli k nim na vesnici. Četli jsme je nejen ve vlaku, ale ve stínu pod hrušněmi na zahradě, nebo i na lehátku u vody. Tenkrát to byl Ohníček nebo Ábíčko. Dnes toho mají děti na výběr mnohem víc. Co doporučují?



Marián i Kristián jsou už malí školáci, první a druhá třída. Chtějí časopisy, co už si můžou sami pročíst a obsahují i hádanky vhodné k jejich věku. 

Nedávno jsme společně jeli vlakem na víkend k babičce a dědovi. Do vlaku jsem pro ně měla dva nové časopisy, konkrétně o hrdinech Power Rangers. Zabavili se s nimi při cestě i potom na zahradě. Měli jsme jen krátkou zastávku ve Vraňanech pro jahody, takže jsme se už odpoledne vyhřívali na slunci v Konojedech. Kluci měli každý svůj časopis a já díky tomu čas pro sebe. 

Každý si vyluštil křížovky, i mladší zvládl sám přečíst komiks. Pak jsme se vrhli na vyrábění masek, aby mohli také bojovat. 


Kluci bojovníci

Kluci se rádi perou, občas je to vážnější bitva, ale většinou jsou to ty dětské souboje, kdy zkouší, kdo z nich je silnější, vytrvalejší a důvtipnější. Časopis Power Rangers obsahoval také světelný meč, který jim zrovna padl do jejich tématu. Bojovali spolu celý víkend. 

Proč jsou časopisy pro děti skvělé? 

Stejně jako my dospělí, i děti se občas chtějí zabavit jen na chvilku – využít čas pro sebe, zklidnit se a něco zajímavého se dozvědět. I menší děti se u nich zabaví, mohou si prohlížet obrázky, vybarvovat, luštit křížovky – a zvládnou to samy. 

Marián i Kristián čtou časopisy docela pravidelně, většinou je zhltnou najednou, ale pak se k nim ještě několikrát vrátí na kratší čas. 

O čem je časopis Power Rangers? Na začátku byl stejnojmenný film o 5 hrdinech, kteří bojují za záchranu lidstva. Těchto 5 hrdinů s nadlidskými schopnostmi provází celý časopis: ať už to jsou příběhy, nebo různé kvízy a hádanky. 


Pro koho je tento časopis?
  • Je pro kluky (i holky) co mají rádi bojovníky a svět ninjů.
  • Časopis je hodně barevný a obsahuje hádanky, komiksy, kvízy a různé labyrinty. 
  • U časopisu je vždy přidaná hračka.
  • Má 30 stránek a žádnou reklamu, což vnímám jako velké plus. 
  • Věkově bych odhadla ideál od 5 do 8 let.
  • Časopis vychází 4x do roka, seženete ho v trafikách, nebo si ho můžete předplatit přímo do schránky. 
Co na něj řekl Marián (8 let): Je super, dobře se mi četl. Jen jsem ho měl vyplněný moc rychle, klidně by mohl být dvakrát větší. 



Jaké časopisy pro děti od Egmontu bych ještě doporučila?
  • Marián i Kristián teď sledují pravidelně Top Gear i Autosalon, pokud máte taky milovníky (rychlých) aut, zkuste časopis Auto top
  • Kutílek pro nejmenší, nebo Tvoříme s dětmi pro starší
  • Několik variant časopisu LEGO
  • Čtyřlístek je klasika
Jaké časopisy čtou vaše děti? 


Článek vznikl ve spolupráci s nakladatelstvím Egmont. 




Be First to Post Comment !
Okomentovat

Děkuji za komentáře. Pokud jej vyhodnotím jako spam, ohodnotím patřičně také stránku, na níž odkazujete.

Kontaktní formulář

Název

E-mail *

Vzkaz *