DIY blog s návody, výtvarnými tipy a cestami za inspirací

17. května 2020

Tip na drink: koktejl z tmavého rumu s bylinkami

Možná jste už taky šťastní, že můžete ven. Setkat se s přáteli někde venku při grilování, nebo na pikniku je to nejlepší, co jsem mohla za poslední dobu udělat. A přibyly mi k tomu nový míchaný drink z rumu.



Vyzkoušela jsem na něj Capitan Bucanero elixír, který je jemně sladký s ovocnými tóny. A protože jsem ze zahrádky sklidila už nějaké bylinky, rozhodla jsem je také použít.

Jak si ho připravit?

- panák elixíru
- panák čerstvé citronové šťávy (můžete smíchat s třtinovým cukrem)
- doplnit sodou a ledem
- ozdobit kouskem citronu a jemně promnutým citronovým tymiánem

Tip: tymián můžete směle nahradit i meduňkou. 

Co je Bucanero elixír?

Capitan Bucanero Elixír ve své podstatě není rum, obsahuje totiž pouze 34% alkoholu a řadí se k tzv. rumovým likérům. Je to ale rozhodně výborné pití (nejen pro nás ženy), hodí se jak pro pití jako digestiv, ale rozhodně i do míchaných nápojů. Ucítíte v něm hlavně kalifornské švestky a rozinky, které rumu dodávají příjemnou sladkost.  

Za svou chuť a kvalitu vděčí tenhle rumový elixír 7letému odpočinku v sudech. Tedy, odpočívaly v něm rumy, z nichž se elixír posléze smíchal. 

Bucanero elixír dostal novou láhev, etiketa lehce změnila design, stále je však zahalená do sítě, která společně s černohnědou barvou lahve a etikety evokuje pirátský styl. 


Rum - trocha historie

A co je vlastně rum? Jde většinou o destilát z cukrové třtiny – z melasy, která vzniká jako odpad při jejím zpracování. Vyrábí se v tropických oblastech Karibiku, cestovatelé si rum vozi například z Dominkánské republiky, Barbadosu nebo Jamajky. 

Historie pak sahá do oblasti Karibiku 17. století, kdy byly ostrovy kolonizované Evropany. Tehdy se snažili vymyslet způsob, jak vyrobit alkohol, protože vínu ani se na ostrovech nedařilo. Využili proto cukrovou třtinu a první rum byl na světě. 

Jaký koktejl nejradši pijete vy? 











Be First to Post Comment !
Okomentovat

Děkuji za komentáře. Pokud jej vyhodnotím jako spam, ohodnotím patřičně také stránku, na níž odkazujete.

Kontaktní formulář

Název

E-mail *

Vzkaz *