DIY blog s návody, výtvarnými tipy a cestami za inspirací

9. dubna 2017

Velikonoční kraslice: 5 tipů, jak namalovat vajíčka

Příští týden Velikonoce, u nás se vyfukuje o stošest - hlavně potřebujeme vyfouklá vajíčka na čtvrteční workshop, budu tedy každému vděčná, když nějaké daruje. O workshopu jsem už psala, moc všechny prosím, přijďte - nebo alespoň dejte vědět o akci svým přátelům, případně je pozvěte. Budeme malovat vajíčka, třeba i touhle technikou, pokud přijdete se staršími dětmi.

Kraslice malované lakem na nehty - DIY velikonoční kraslice, jednoduchá technika


Na velikonoční vajíčka jsem použila lak na nehty - ano, určitě tuhle techniku znáte, nebo jste ji minimálně viděli na Pinterestu. Mrkněte na mou velikonoční nástěnku - je na ní už několik desítek krásných inspirací. Mně se doma válí spousta nepoužívaných laků, kterým už dávno prošla trvanlivost a bylo mi jich líto vyhodit právě kvůli případným experimentům. Tak tady jsou:

Kombinace dvou barev

Vzala jsem bílý a růžový lak. Do mističky (kterou můžete navždycky znehodnotit) jsem si nalila vodu. Můžete si vzít k ruce i odlakovač a laky lehce naředit, aby byly tekutější, ale s citem.




Na vodní hladinu jsem potom střídavě a zlehka pokládala laky - růžový/bílý/růžový/bílý. První vrstvička laku by vám na hladině měl vytvořit takový jemný závoj - je to možná vidět na horním obrázku, ne spadnout na dno. Každá další mini kapička nebo spíš letmý dotyk hladiny rozvíří a odpudí tu předešlou barvu. 


Vejce potom opatrně ovalte, lak se na něj ihned přichytí. 

Kraslice malované lakem na nehty, velikonoční vajíčka, zdobení lakem na nehty


Moje další dva tipy na velikonoční kraslice barvené lakem

Puntíkování - jednoduché a efektivní. Tak to mám ráda. 

Nalakujte celé vajíčko, já jsem zkoušela výrazný lak, ale dokážu si představit jen lehkou lazuru s třpytkami - poloprůsvitný zdobený glitry.

Na spodním je nabarvený ubrousek lakem na nehty a ten nalepený na vajíčku - tedy ubrousková technika. 

Na levém vajíčku sjem barvu nakapala navrch a nechala stékat.

Kraslice lakem na nehty


Lak bych osobně nepoužívala na vařená vejce, je v něm plno nezdravých/škodlivých látek, takže bych se držela od jídla dál :) Ale na vyfouklá vajíčka, která si uložíte do krabičky a vytáhnete zase za rok, je určitě super. 

Můžete mrknout na starší článek o velikonočních kraslicích, případně se podívejte na velikonoční výzdobu

Jak se chystáte na velikonoce vy? 


Be First to Post Comment !
Okomentovat

Děkuji za komentáře. Pokud jej vyhodnotím jako spam, ohodnotím patřičně také stránku, na níž odkazujete.

Kontaktní formulář

Název

E-mail *

Vzkaz *