DIY blog s návody, výtvarnými tipy a cestami za inspirací

11. července 2016

Recept na mátovou limonádu se stévií

Zrovna si pochutnávám na skvělý limonádě, kterou jsem si připravila z máty a stévie. Jestli chcete něco s kofeinem, tady je recept na hodně rychlou a skvělou domácí ledovou kávu.



Stévii jsem poprvé zkoušela pěstovat letos, je to prý trvalka, tak jsem zvědavá, jestli ji dokážu přes zimu udržet - bylo by to super. Sladí opravdu hodně. Když ji ochutnáte, její listy jsou až nahořklé. Bála jsem se, že mi ji sežerou slimáci (nebo naši kluci), ale naštěstí se jí vyhýbají. Každopádně mě s ní čeká experimentování/testování, jak moc osladí, do čeho ji použít atd... Jen všeho s mírou a nic nepřehánět, všude se píše jen o jejích kladech, ale Margit Slimáková to uvádí na pravou míru ve svém článku.

Na jednu mátovou limonádu jsem si připravila dvě větvičky máty, pár lístků stévie a šťávu z půlky citronu. Všechno podrťte v hmoždíři, dejte do skleničky a dosypte ledovou tříští.

Tip na výrobu ledové tříště podle Jamieho Olivera (taky ho milujete?). Z mrazáku si vytáhněte led, zabalte ho pořádně do utěrky a tou parkrát třískněte o linku/kámen venku.

Máte vlastní tip na osvěžení? Sem s ním!



Be First to Post Comment !
Okomentovat

Děkuji za komentáře. Pokud jej vyhodnotím jako spam, ohodnotím patřičně také stránku, na níž odkazujete.

Kontaktní formulář

Název

E-mail *

Vzkaz *