DIY blog s návody, výtvarnými tipy a cestami za inspirací

30. listopadu 2018

TIP NA DÁREK OD SRDCE: NEJMILEJŠÍ KALENDÁŘ PRO DĚDU

Čas: před Vánoci ho nikdo nemáme. Pořád se za něčím honíme, nestíháme, potřebujeme tohle a tamto. A já vám teď řeknu, proč byste se na to měli vykašlat: každý rok je naše vánoční sestava stejná. Rok za rokem děkujeme, že jsme se opět sešli. Jenže letos se to trochu zkomplikovalo...



Můj děda. Nevím, jestli ještě vy nějakého máte, nebo jestli si vzpomenete, co pro vás znamenal. Můj děda je pořád stejný, od malička jsem byla jeho milá Ivanka, co mohla prakticky všechno. Ale nemyslete si, byla jsem hodná. Nekřičela jsem, neběhala, spíš jsem si někde četla nebo tvořila.

Děda pro nás jezdil každý rok vlakem do Ústí, aby si nás odvezl na prázdniny. Každý pátek mi koupil sladký popkorn a k němu Mateřídoušku, Ohníček, Sluníčko. Schovával mi křížovky ze čtvrteční Mladé fronty, i když i on sám rád luští. Nikdy nezapomněl.

Teď je už měsíc v nemocnici, babička za ním každý den jezdí. Jejich každoroční podzimní práce na zahradě se zastavila. Stačilo jen vidět povadlá nesklizená rajčata a papriky ve skleníku, zavřenou stodolu, garáž i kůlnu. Kočka Bára toulající se po zahradě. A to ticho... Ale vypadá to, že ho brzy pustí, že ještě chce žít s babičkou a vidět nás.

Fotodárky jsem mu dala už několikrát a vždycky z toho měl upřímnou radost. Nebyly to fotky nás, děda je v tomhle jiný, má radši fotky krajiny, svého domu, zahrady. Posledních pár let se snažím jejich dům, Konojedy a okolí fotit v různých ročních obdobích. Abych pro něj vytvořila dárek.

Kalendář pro nejmilejšího dědu

Nepřipravovala jsem ho sama, pomáhali mi kluci. Podkladem mi byl Nejmilejší kalendář z e-shopu Familium. (Seženete tam i jiné vánoční dárky pro celou rodinu).

Marián s Kristim měli na starosti vymyslet a nakreslit do něj 12 různých obrázků, já zas 12 fotek. Nakonec jsem fotek nechala vyvolat mnohem víc a část z nich mu jako motivaci vezla minulou neděli do nemocnice.

Kalendář má jednoduché ilustrace, je přehledný a na každý měsíc prostor pro kresbu a jednu fotku. Nezapomeňte na věnování, případně můžete vylepit i samolepky narozenin, společných oslav, Vánoc a podobně.






Zpomalte

Je totiž jedno, kolik druhů cukroví upečete, jestli stihnete vyrobit adventní věnec, nebo umýt všechna okna (mami!). Ani za týden, natož za rok, si na to nikdo nevzpomene. To podstatný je totiž někde jinde. Buďte spolu. Vyrobte dárky. Nadělte svým nejbližším něco od srdce.

PS: Kalendář stojí 199 Kč a pokud do kolonky slevové kupony přidáte kód NEJMILEJSI, dostanete ještě druhý kalendář navíc.
7 komentářů on "TIP NA DÁREK OD SRDCE: NEJMILEJŠÍ KALENDÁŘ PRO DĚDU"
  1. Ještě jednou píšu, že je to super dárek:)!

    OdpovědětVymazat
  2. Tenhle článek má krásné poselství. ♥
    Dneska jsme byli u prarodičů na návštěvě. Babička měla svátek plus měli výročí 47 let svatby. Dali jsme jim mimo jiné pexeso z rodinných fotek a pak jsme ho všichni společně hráli. Bylo to fajn. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Vlasti, děkuju :) To určitě muselo být super. Ať jim to vydrží co nejdýl. Krásné dny, iva

      Vymazat
  3. Kalendáře objednány, děkuju za tip! Soňa

    OdpovědětVymazat
  4. Tento komentář byl odstraněn administrátorem blogu.

    OdpovědětVymazat

Děkuji za komentáře. Pokud jej vyhodnotím jako spam, ohodnotím patřičně také stránku, na níž odkazujete.

Kontaktní formulář

Název

E-mail *

Vzkaz *