DIY blog s návody, výtvarnými tipy a cestami za inspirací

6. června 2018

WORKSHOPY NA BLOGERFESTU

Ještě včera jsem měla pocit, že do soboty onemocním, nebo se zhroutím. Poslední týden jsem byla dost na dně... Dostávám vesměs skvělé reakce, píšete a podporujete, až mě to dojímá. Ale samozřejmě bylo i pár negativních zpráv a reakcí. Teď už jsem zas v plné síle a připravená na sobotu.



Možná si říkáte, proč bych měl na nějaký Blogerfest chodit? Co mi to přinese? Ve své podstatě vám to nemusí přinést nic, záleží na tom, jací jste, co očekáváte a s jakým nastavením přijdete.

Dost mě tahle otázka zarazila, protože jsem si i já uvědomila, jestli to má smysl. Jestli má smysl věnovat čas přípravě setkání, ať už jakéhokoli. Jestli o to vůbec lidi stojí a já tu nejsem jako naivní postavička někde mimo realitu. Jestli nejsem příliš otevřená. Jestli bych si to neměla syslit pro sebe... ale ne.

Pro mě osobně jsou důležitý nejen nový informace, ale taky seznámení a propojení s novými lidmi. Často chodím na networkingy, na workshopy - dělám si na ně čas minimálně dvakrát měsíčně. Hodně vše souvisí s blogováním a on-line světem.

Přitom jsem opravdu velký introvert, hodně si utíkám do samoty a užívám si ji. Ale když mám s lidmi něco společného, cítím se dobře a pak možná úplně uzavřeně nepůsobím. 

Na co jsem přišla?

  • Kdybych nikam nechodila, nikdy si nevytvořím skutečné vazby - ty on-line jsou fajn, ale stisk ruky, úsměv a porozumění tváří v tvář nenahradí. 
  • Kdybych nikam nechodila, neměla bych žádné kontakty a asi bychom nedali dohromady ani tenhle festival, protože část znám osobně a bez toho by třeba do akce ani nešli. Osvědčilo se mi to při přípravách Mamafestu, protože jsem znala všechny spíkry, věděla, jací jsou, co mají za sebou a reakce na něj byly skvělé, doteď fungujeme jako skupina na FB a to jako reálná skupina právě proto, že se známe i osobně.  
  • Kdybych nikam nechodila, neměla bych ani společné vzpomínky. Třeba na vánoční workshop na Staroměstském náměstí, kde jsme zkoušeli linoryt a pak šli ještě na zmrzku, nebo na nedávný piknik, kde jsme probrali ty klasické blogerské problémy. Hezké vzpomínky na někoho si z instagramových postů ani z článků neodnesete... 

Tady jsou ještě slíbené workshopy, budu se snažit vystihnout jejich podstatu, abyste si dokázali představit, co vás čeká, pokud se budete chtít zapojit :)

Jak to tedy bude?


Workshopy mezi přednáškami

Krátké, pro pobavení, seznámení, propojení a získání nových znalostí a dovedností... Co všechno můžete stihnout během přestávky? Kapacita workshopů je omezená, ale věřím, že se na každého dostane nebo se nějak domluvíme :)

Míša z Napíšu

Na Míšu mě upozornila Andrejka FitFab a jsem moc ráda, že souhlasila a bude na festivalu. Na jejím miniworkshopu si můžete vytvořit vlastní vizitku, malý letáček na nástěnku, nebo cokoli jiného :) Vše na psaní budeme mít připravené a kdo bude chtít, tak si Míšu později vyhledá, třeba pro vás uspořádá nějaký celodenní workshop. Což bych se hlásila i já.



Došito

Veronika, Eva a Jana z dílny Došito. Samý krásný a kreativní ženy. Jejich úžasné modely sleduju už dlouho a myslím, že jsem i v jednom doporučovacím postu lákala na workshop šití krajkové podprsenky. Na Blogerfestu si vyrobíte/ušijete čelenky. :) A protože jdu dneska ke kadeřnici, možná ji vyzkouším taky.



TaMarki


Myslím u sebe na blogu nemusím představovat, pokud sem občas zajdete, určitě jste zmínku o ní zachytili. Marki je tak kreativní, pečlivá, inspirativní (za tohle slovo bys mi asi nafackovala, že Lucko?:) a naprosto originální. Šije a tvoří doplňky a taky závěsný křesla Chillo a má vlastní e-shop. Na Blogerfestu si s ní budete moct vytvořit také nějaký doplněk z pratelného papíru z obchůdku Wash-m-paper. Co přesně to bude, je překvapení, ale možná ho Marki prozradí.



Bubnování

Nedávno se do naší kanceláře dostaly tyhle kartonové bubny Cajon. A protože kolega Vladimír je hudebník a zrovna se plný energie po půl roce vrátil z cestování po Vietnamu, během jedné z přestávek vás naláká na hudební okénko. Nejlepší bubeník si prý buben odnese domů... Uvidíme, kdo to bude.


Večerní workshopy

Jsou nakonec jen dva a má to ten důvod, že nevyprodáme všechny lístky a tudíž by pravděpodobně byly nevyužité. Což by mě mrzelo hlavně vzhledem k tomu, že vím, jak dlouho trvá připravit si takový workshop a nejde jen o ten čas, který jím stráví. Ale myslím, že to stačí a kdo nebude chtít, určitě se zapojí do debat, networkingu, který ještě po hlavním programu bude pokračovat.

Dominika Lukášová - workshop na téma spolupráce

Píše úspěšný blog Dom by Dom a připravila si workshop na téma spolupráce. Během něj vás provede všemi úskalími, co během spolupráce mohou nastat, vyzkoušíte si nanečisto nějakou kampaň pro fiktivního klienta připravit - hezky krůček po krůčku. Dominika samozřejmě odpoví na všechny otázky, co budete mít a bude tam pro vás.



Tereza Veselá - workshop na téma fotografování 

Tereza je blogerka a poslední rok taky fotografka. Vyhrála titul Mamablog roku a drží se v kategorii mamablogů na špičce. Je svá, jde si vlastní cestou a má naprosto jedinečný styl fotek. Což je podle mě jeden z důvodů jejího úspěchu. Že si našla něco svého a drží si to. Na workshopu se dozvíte o základních pravidlech fotografie, o manipulaci se zrcadlovkou a možná si od ní odnesete právě i to, jak se vymanit z průměrnosti, jak nepodlehnout tomu, co je populární a brzy se stane klišé, protože stejných fotek je plný Instagram.


Na koho se těšíte? Jaký workshop si vyberete a už máte koupený lístek?

PS: Moc, moc děkujeme za podporu (za celý tým GF). Fakt mě to až dojalo. 
6 komentářů on "WORKSHOPY NA BLOGERFESTU"
  1. Jé, Ivo, tak to mě mrzí, že byly i negativní reakce (ale to už tak bývá u všeho). Naopak mě to od začátku hodně nadchlo a moc se těším - na nové tváře, na spoustu nových informací. Věřím, že to bude úspěšné a zahájí to nějakou hezkou blogerskou tradici. Mě moc zaujal workshop o fotografování a těším se asi na všechny hosty, které jste pro nás přichystali. :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Míšo, sama bych na Terezy workshop šla, kdyby to jen šlo. Vím, že se možná podobná šance nebude jen tak opakovat :) Díky za podporu, moc si toho vážím. Krásný den, Iva

      Vymazat
  2. No tak jdu do toho taky:-). Verim, ze to musi byt hooodne narocne organizovani. M.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Marcelko, zrovna jsem se Vás na IG chtěla zeptat, jestli dorazíte, když jsme si tam tak debatovaly. :))) Tak to se těším. Mějte se krásně, Iva

      Vymazat
  3. Jak to čtu, tak mě dost mrzí, že mám jiný program, zní to suprově. Tak ať se to všechno vydaří! :)

    OdpovědětVymazat
  4. Přesně jak píše Michelle, já se těšila od začátku a přijdu, i když máme rodinnou oslavu! :) Budu to mít tedy časově náročné, ráno na blogerfest, poté na oslavu a možná se i na akci znovu vrátím, tak moc si to nechci nechat ujít! :) Jsi skvělá, že jsi něco takového vymyslela a že toho můžeme být součástí! :) Nechápu, jaké mohly být negativní reakce, protože pokud to někoho neláká, stačí si jen nekoupit lístek...

    OdpovědětVymazat

Děkuji za komentáře. Pokud jej vyhodnotím jako spam, ohodnotím patřičně také stránku, na níž odkazujete.

Kontaktní formulář

Název

E-mail *

Vzkaz *