DIY blog s návody, výtvarnými tipy a cestami za inspirací

14. června 2018

Co pro mě byl blogerfest

První (a doufám ne poslední) Blogerfest za námi. Všechno nakonec dopadlo, nic se nezadrhlo, atmosféra úžasná, reakce skvělé.


Vlasně mi ani nepatří ho posuzovat a hodnotit. Maximálně vám můžu napsat svůj pocit z něj.

Proč? Pro koho byl Blogerfest?

Jak už jsem psala ve svém předchozím článku, mám a vždycky jsem měla touhu něco organizovat, stmelovat lidi... dávat dohromady ty skupiny, které spolu "nepečou". Vždykcy jsem si myslela, že by se nikdo neměl stranit, nebo si dělat "názor" jen podle vzhledu, vzdělání... (doplňte, co chcete).

Proto byl Blogerfest pro všechny. Žádný elitářství - jedno jestli jste zrovna začali, nebo máte blog s tisíci čtenáři. A nejen pro blogery, přišlo i pár lidí, co neblogují. Navíc myslím, že si vždycky můžete něco předat, možná spíš od lidí, který nepatří do vašeho nejbližšího okruhu.

Občas to vypadá, že máme předsudky, občas to vypadá, že jsme nafrněný, nebo někým opovrhujeme. A často jsou tyhle pocity jenom v našich hlavách - stačí udělat jen jeden malý vstřícný krok a zjistíme, že člověk naproti je vlastně skvělý a je škoda, že jsme ho nepoznali dřív.

Takovouhle atmosféru, kdy všichni jsme si rovni, jsem poprvé objevila v komunitě kolem Naucmese. Ano, budu vám to zas opakovat, ale lidi, co za tímhle projektem stojí, jsou vážně skvělí. Mají za sebou úžasný věci, přitom jsou propojený, nepovyšují se, tykají si, funguje to. Zajděte na nějaký workshop, nebo na jejich festival, stojí to za to.



Publikum

Byli jste báječní, přišli jste přesně tak naladění, jak jsme si to představovali. Oceňuju, že jste zvládli přijít i sami a rovnou (i před akcí) jste se seznámili. Moc za to děkujeme (všichni z Getfound), protože přesně vy jste vytvořili tu atmosféru, díky vám byl festival, jaký byl a díky vám možná bude další. Přitom jste nevěděli, do čeho jdete. Doneslo se ke mně několikrát: "Já jsem si vůbec nedokázal(a) představit, jaký to bude." 

Všichni jste se bavili a snad každý se vyfotil ve fotokoutku od Kytek od potoka. Bylo to překvapení i pro nás, tak nádherný fotokoutek jsem fakt dlouho neviděla. Holkám patří velký dík za originalitu. :) Všem se to líbilo. Dresscode byl květinový, tak nechyběly věnečky, kytice a mnozí z vás v něčem s kytkou dorazili.




Spíkři

Všem smekám poklonu. Snažili jsme se vybrat různé lidi napříč celým blogerským spektrem, aby každý z nich měl trochu jiný názor, protože nám nešlo jen o "poznatky", tipy pro blogování, informace. Prvotní myšlenkou Blogerfestu bylo budovat komunitu, prohloubit si vztahy, zamyslet se nad blogováním jako fenoménem - a skutečně to přineslo pár důležitých poznatků, které by se měly šířit dál. O nich se možná bude debatovat příště...

Píšeme blog:

  • protože nás to baví,
  • protože chceme předat něco svým čtenářům, 
  • protože chceme předat i nějakou "dobrou" věc, nějakou skutečnou hodnotu. 
Někteří spíkři dokonce přepsali svoje přednášky (a stojí za to si je přečíst), vzniklo už asi 10 článků od účastníků. Mrkněte na novou FB skupinu Blogerfest. Všechno tam najdete, včetně fotek. Přibydou tipy na blogování, i další off-line události. Kdo s nimi odstartuje? 



Workshopy

Skvěle to celé propojily workshopy od Tamarki, Došito a Napíšu. Byly krásný, od rána do večera se v prostoru workshopů něco dělo. S Marki jste tvořili z pratelného papíru, s Došito čelenky do vlasů, Míša vám možná otevřela dveře do světa psaní. 

PS: Od Tamarki, Došito i WashmPaper (skvělý pratelný papír nejen na tašky, kabelky, psaníčka, květináče...) můžete stále vyhrát poukaz na jejich produkty. :) Zapojte se. 






Soutěže, jídlo a partneři

Během akce jsme si užili lahůdky z veganského bistra MomoVeg café, skvělé mozzarellové, lososové a šunkové bagetky od Bageterie Boullevard, jahody přivezl ve správnou chvíli Dodo. (i když se všechny nesnědly, takže máme na příští rok marmeládu) O kávu se postaralo BirdSong Coffee. Už jsme si je vyzkoušeli na Mamafestu a všichni byli spokojení. 




Odpoledne jsme začali rozlévat skvělé české víno, domácí limonády mám na svědomí já osobně - snad chutnaly. :)

Do Dolleru jste napsali a kreslili krásné vzkazy. Stále ještě soutěžíme - nejen o Dollery. V tombole jsme všechno nestihli rozdat. Informace opět najdete ve skupince na FB. :)

Osobně miluju čokoládu, tak jsem byla hrozně ráda, když se k nám přidala Pražská čokoláda se spoustou zdravých sladkostí. Ochutnali jste u jejich stánku něco? 


Vyzývala jsem vás taky ke spolupracem, některé visely na nástěnce - napsali jste někomu? Jestli ne, stále můžete využít třeba 500 poukázky od Plné peněženky, exkluzivně pro účasníky Blogerfestu. Plnou peněženku určitě znáte, je to největší cashback portál, je na něj napojeno několik set e-shopů - díky nákupům pak můžete získat peníze zpět. Nebo využít toho, když píšete/propagujete nějaký produkt na svém blogu a ještě více získat z registace čtenářů. 



Byli jste nebo dorazíte příště? Seznámili jste se s někým? Co vám Blogerfest dal? (nebo vzal)

PS: Co mě hodně mrzí je, že se nepovedlo omezit odpad. Na začátku jsem měla velké plány, děkuju všem, co dorazili s vlastním hrnečkem/skleničkou, ale prostory ve Venuši jsou sice nádherný, ale asi byste nechtěli vidět, jak myjeme skleničky na záchodě. Dřez za barem bohužel není. Snad příště to dotáhneme lépe. :) 





8 komentářů on "Co pro mě byl blogerfest"
  1. Trochu mě mrzí, ze jsem nemohla přijet, ale doufám, ze příště už to vyjde. :) Akce vypadá skvěle.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak určitě příště se budu těšit :) Krásný den, Iva

      Vymazat
  2. Kdyby nebyla Praha táák daleko určitě bych na první ročník přijel i když jsem na akci osobně pohlížel s obavami zda je vůbec na "blogera" jakým jsem já. Další akci zvážím :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No, Praha zas táák daleko není, ČR je malá, ale chápu :)))) Každopádně ano, byla pro všechny blogery a chtěla jsem, aby VŠICHNI přišli a cítili se tam jako doma. Tak příště se snad uvidíme. Iva

      Vymazat
  3. Měl jsem pro tebe napsaný krásně dlouhý komentář a omylem jsem si jej smazal to jsem ale Oslík. Ve zkratce do prahy to mám 5 hodin autem tam a pak podobnou cestu z5. Abych místo věnování času rodině se sebral a trávil celý volno jinde musel bych akci věřit. Ja se totiž nepovažuji za typického blogera ale jen za někoho kdo prostě rád píše a má rád své místo na internetu. Ale o akci jsem si četl už předem i tady a mužu klidně napsat že jsem účast chvíli zvažoval :-). Hlavně gratuluji že se vše povedlo v pořádku zorganizovat že vše klaplo a všichni byly spokojeni. :-)

    ijacek.007

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jasný, rozumím. Je to daleko, zvlášť když času není nazbyt. Krásné dny, Iva

      Vymazat
  4. Ivčo bylo to fakt moc pěkné. Super organizace, prostory, řečníci, ale i ta atmosféra a taky připravené občerstvení 🙂 Doufám, že bude i další ročník, protože se mi to strašně líbilo a hodně mi to přineslo 🙂
    Inspiration by Linda

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Lindo, děkuju. Já jsem ráda, že vyšla hlavně ta atmosféra. Ta udělá vždycky nejvíc, alespoň pro mě je na akcích důležitá :) Krásné dny, Iva

      Vymazat

Děkuji za komentáře. Pokud jej vyhodnotím jako spam, ohodnotím patřičně také stránku, na níž odkazujete.

Kontaktní formulář

Název

E-mail *

Vzkaz *