DIY blog s návody, výtvarnými tipy a cestami za inspirací

2. března 2018

Akce a workshpy v Praze v březnu: Mamafest a další tipy

Kam v březnu v Praze? Opět jsem připravila pár skvělých tipů :)



Mamafest

17. března od 10 hodin pořádáme Mamafest - je určený nejen maminkám, ale všem lidem, co by rádi restartovali kariéru. :) Já sama jsem si během rodičovské procházela velkou změnou, nešlo mi jen o samotnou práci/činnost, ale hlavně jsem z ní chtěla mít radost. Mít volnost v tom, kdy vyzvednu děti ze školky, nebo že je tam třeba v pátek skoro vůbec nevodím.

Nic nejde hned, je potřeba se připravit několik měsíců a možná i třeba rok, dva předem. Postupovat po menších krůčcích, zvlášť když máte pro sebe jen večery, kdy jdou děti spát. Chodila jsem na různé přednášky, workshopy, networkingy, kde jsou poznala spoustu zajímavých holek. 

Vím, že vzájemná podpora je důležitá. A teď jsme u nás ve GetFound připravili právě Mamafest. 


Na přednášky i reálné příběhy jiných maminek. Na programu bude:
  • Lucie Václavková poradí s nastavením podnikání - chcete začít? Přijďte si ji poslechnout. 
  • Miriam Vránová - zkušená PRistka, která radí ostatním ženám, jak vést a zakládat neziskovky. 
  • Zora Arazimová - pracuje 6 let v v oboru HR, zároveň založila neziskovou organizaci Genixa, kde pořádají workshopy na témata související s hledáním zaměstnání. 
  • Tereza Veselá - určitě ji znáte jako blogerku Madame Coquette, nyní se věnuje profesionálnímu focení. Zajímá vás její příběh? 
  • Pavla Dandová je také blogerka, kromě toho vede kurzy o nošení dětí a založila nadační fond S lehkou hlavou
  • Lucie Šálená si založila e-shop s hračkami Chytrá opička. Co vše vedení e-shopu znamená? 
  • Jana Hejnicová nastoupila do startupu Dodo. Jaké to pro ni bylo nastoupit do zaměstnání? Jak se připravovala na pohovor? 
  • Petra Uharček se věnuje blogování už několik let, z jejího blogu Myhomestyle se postupně také vyčlenila část s e-shopem. Kde bere nápady a čas na tvorbu? 
  • Gabinu Hrdina si vybavíte, když se řekne houpací prkno. Její značka Utukutu proráží do celé Evropy, přitom začínali teprve v roce 2014. Je složité vyrobit a prodat vlastní hračky? 

Sháníte brigádu nebo přivýdělek? Na programu vystoupí také Aneta z Mavimi - projektu, který dává maminkám možnost získat práci na flexibilní úvazek. 
Na řadu se dostane také možnost otevření e-shopu na Shoptetu, pokud tedy uvažujete o e-shopu, čekejte pár slov na toto téma, i odborníka při ruce.

Lístek stojí jen 250 Kč a máme jich na prodej celkem 80 (víc než polovina je již prodaná). V ceně jsou nejen přednášky, ale taky malé občerstvení a poukázka na kávu. V tombole můžete získat třeba kupón na dentální ošetření od Canadian Medical, termotriko české značky ScutumWear, růžový diář Doller, nebo poukázku od Biana a taky láhev růžového vína


Mateřství jako cesta k sobě

Pozvánka od Míši Záleské, která uspořádala diskuzní večer 7. března od 19:00 hod. ve Skautském institutu v Praze na Staroměstském náměstí a nese téma "Duševní poruchy a jiné lahůdky". Pozvání přijaly Martina Chomátová (PlayEveryday) a Lelí Hnidáková (Máma na blogu, Lelí´s cupcakes), které se obě praly s vážnými duševními problémy po narození prvních dětí a rozhodly se o nich veřejně promluvit, aby podpořily ženy s podobnou zkušeností, které třeba ještě stále svojí cestu k uzdravení hledají. Přestože naše první setkání s vámi bude o depresích, tak určitě nebude depresivní. :) Povídat si budeme nejen o samotných duševních poruchách a jejich projevech, se kterými se holky praly a úspěšně je překonávají, ale hlavně o tom, kde hledat pomoc, sílu, naději a radost do dalšího života. Pokud holky sledujete na jejich blozích, víte, že životního optimismu mají obě na rozdávání! Nenechte si akci ujít. :)

Vstupenky jsou za 50 Kč k dispozici tady. Informace sledujte na Facebookové události.

Víc o akci a dalších akcích najdete na blogu Hrajeme si jinak.



Pokojovky v Jakoby

Akce v průběhu celého března. Mně osobně zaujala výroba terárií. Rozhodně doporučuju. :)



Úvod do herbáře

Zajímají vás rostliny, bylinky, zdraví... Chcete s nimi letos začít? Zkuste tenhle workshop. Už zítra, tedy 5. března. Cena 350. :)

Upcycling - perly a krajky na oblečení

Další moje akce, kterou jsme vymysleli spolu s fashion blogerkou Danou. Akce bude 25. března odpoledne na krásném místě na Praze 1. Brzy zveřejníme víc informací a inspirace, co si budete moci vytvořit. Předběžná cena 350 Kč. 
Těšte se :)

Chcete víc akcí? Přidejte si mě do přátel na FB (stačí pak mrknout do událostí, které jsem si uložila), nebo se přidat ke skupině Žiju v Praze.

Máte svou vlastní akci nebo jiný tip, kam zajít? Napište do komentáře. :)








2 komentáře on "Akce a workshpy v Praze v březnu: Mamafest a další tipy"
  1. Já jen doufám, že až jednou budu máma, tak tyhle workshopy pořád budou existovat!:D Ale z tohohle výběru mě nejvíc zaujaly ty pokojovky v Jakoby, to si myslím, že by mě bavilo. Kouknu po tom :)

    OdpovědětVymazat
  2. Lindo, to je jasný, že tě to nebere. Každopádně taky doufám, že akcí bude jedině víc a víc. :) Krásný den, Iva

    OdpovědětVymazat

Děkuji za komentáře. Pokud jej vyhodnotím jako spam, ohodnotím patřičně také stránku, na níž odkazujete.

Kontaktní formulář

Název

E-mail *

Vzkaz *