DIY blog s návody, výtvarnými tipy a cestami za inspirací

9. září 2017

Moje tipy na workshopy, akce, výtvarné aktivity v září

Oblíbená rubrika je zpět. Zase tu mám nějaké tipy na září a hlavně v Praze. Takže, kam vyrazím? Tentokrát mix všeho možného a napřeskáčku, podle toho, jak jsem si na co vzpomněla. A napište mi, kam se chystáte vy, nebo i cokoli jiného. Tahle rukrika může existovat jedině tehdy, když budu mít zpětnou vazbu i od vás. :)





Zažít město jinak na Čecháči :)


16. září 2017

Dětský market

Kde budou prodávat děti - svoje výrobky, pečené sušenky, malůvky, přáníčka, květiny - nechám to na jejich fantazii. Už jsem událost šířila na Facebooku, ale budu moc ráda, když své děti (nebo se vy s nimi) přihlásíte.

Podpořil nás Shoptet, specialista na internetové obchody. Ovšem tady půjde o off-line prodej. Všechny dotazy směřujte ke mně - napište na ivabaltaretu@gmail.com. Zatím máme přislíbený prodej limonády, sušenek, výrobků a štěstíček.



Korálky a workshopy na ZMJ 

Krom našeho marketu si budete moct vytvořit něco z korálků ve sklářském obchodě na Moskevské ulici. Chodím kolem jejich výkladní skříně pravidelně a neumím se odhodlat vstoupit dovnitř.

A možná bychom zvládli zase šablony jako loni. Měli byste zájem?

A když už jsme u toho 16. září, tak tu mám jeden tip pro západočechy. Workshop dekorace porcelánu pod vedením Lenky Sárové Malíské. Já bych jela hned, půjde o techniku stříhání speciálního materiálu s vrstvou glazurovací barvy - tvary se přilepí na porcelán a pak vypálí. No, bude to zajímavý.



Krištof Kintera v Rudolfinu


Tahle výstava bude úžasná a dnes jsem tam už skoro vlítla. Pravděpodobně Krištofa Kinteru znáte, jeho styl, kterým se vyjadřuje je velmi osobitý, využívá industriální materiály a rozhodně dokáže upoutat pozornost i širšího publika. Možná jste se setkali s jeho pomníkem Bike to heaven na nábřeží Kapitána Jaroše, kde před 10 lety srazilo auto cyklistu. Nebo s lampou pod Nuselským mostem, která jakoby svítila do nebe všem sebevrahům, pro které byla vytvořena. Líbí se mi tyhle umělecké (re)akce, i to, že vzbuzují diskuzi mezi lidmi.

Výstavu nechám na neděli, když to kluky nebude zajímat, nechám je v Artparku tvořit a já si ji v klidu projdu. Nechcete se někdo přidat? :)

Den otevřených dveří ve Scholastice


Scholastika mě láká a láká, pořádá semestrální kurzy zaměřené na různé výtvarné techniky, nebo třeba i na vývoj vlastního produktu. Pořád mám v sobě touhu se opět pustit do tvorby, do té skutečné a intenzivní. Ne jen jednou za čas vzít materiál do ruky a něco z něj udělat. Ale opravdu se hluboce ponořit. Vím, že mi žádná škola nepomůže, že si člověk všechno zvládne sám, když se opravdu rozhodne a odhodlá. Jenže mě baví atmosféra, sdílení se stejnými lidmi, obhajování si svojí práce, překračování svého stínu, i to vyčerpání...

A 19. září mají den otevřených dveří.

Kouzlo květinových vůní 


Nemůžu si pomoct, ale od té doby, co jsem objevila díky značku Florihana, jsem strašně skeptická k jakýmkoli pseudoolejíčkům. V těchhle malých lahvičkách cítím tu pravou vůni, odnáší mě do jiného světa.

Ocitla jsem se za posledního půlroku na několika workshopech, kde se vyráběla kosmetika nebo něco podobného a bohužel všichni kurzisti používali nekvalitní oleje. Záměrně ani nepíšu éterické oleje, protože to rozhodně nebyly. Určitě brzy napíšu nějaký článek, ve kterém řeknu, jak se v tom vyznat. Ano, chápu, že éterické oleje jsou vzácné a nebudu je míchat do něčeho, co liju do záchodu, ale na pleťové vody, krémy, oleje, šampony - tedy na všechno, co se dotýká těla, bych použila jen to nejkvalitnější.

Jedinečnou možnost objevit kouzlo květinových vůní. Já miluju růži a mimózu. 12. září bude mít Kateřina Kloudová workshop a dopodrobna rozebere jejich složení, užití a historii. Bude to tak trochu alchymie, ale hodně omamná a nádherná zkušenost.

Putování s Rychlými šípy


Díky Gábině a Jitce jsem objevila venkovní hru od divadla Minor Po stopách Jana Tleskače. My se chystáme zítra a jsem zvědavá, jaké to bude. Sledujte InstaStories, určitě tam něco nasdílím. :)

Kurz akvarelu


S Jitkou Zajíčkovou jsem se seznámila náhodou přes Instagram a od té doby ji po očku sleduju. Už několik let vede kurzy akvarelu a teď k tomu přidala i kurz tvorby razítek. Jestli toužíte ovládnout štětec, zajděte k ní :) Mrkněte k ní na Facebooku do událostí nebo přímo na web.



Výtvarky v Babylonii

Jestli zvažujete nějaký kroužek, pak v Babylonii nesáhnete vedle. Osobně bych se zaměřila na malbu, ale je mi jasné, že každý jsme jiný a někdo se radši věnuje kreslení. Přístup v Babylonii mě baví, vládne tam přátelská atmosféra. A hodně mě tu láká kaligrafie.


Workshopy pro dospělé 


V galerii hlavního města Prahy. Chystám se na dřevoryt. Sice až v říjnu, ale musela jsem vám to napsat. Tyhle dílny probíhají většinou v neděli, vede je skvělá lektorka, střídají se techniky a vždy se reaguje na nějakou probíhající výstavu v GHMP. Vše najdete na jejich stránkách.




2 komentáře on "Moje tipy na workshopy, akce, výtvarné aktivity v září"
  1. Hey, your blog really looks amazing and unique too. But it will be great if you translate this whole blog into simple language so that we all can understand easily. Thank you!

    OdpovědětVymazat

Děkuji za komentáře. Pokud jej vyhodnotím jako spam, ohodnotím patřičně také stránku, na níž odkazujete.

Kontaktní formulář

Název

E-mail *

Vzkaz *