Léto je fakt čas pro míchané drinky i pro nové experimenty. Kdysi jsem chilli dávala do všeho, ostrá jídla u mě vedla, ani jsem si nedokázala představit nepálivé.
Všechno se změnilo v těhotenství a během kojení, to jsem pálivá jídla nějak přirozeně vynechala a zvykla si na normální chutě. Ale přece jen si občas dopřeju trochu ostřejší věci a tak vzniklo i tohle limetkové mojito s čili papričkami.
Připravte si:
Protože si teď různé drinky připravujeme docela často a už byl večer, použila jsem normální led. Na dno skleničky jsem dala cukr, čtvrtky limetky, mátu a kousek čili papričky (já z ní odstranila semínka) - nadrtila jsem. Pak jsem zalila rumem, posypala ledem a dolila vodou.
Nakonec jsem ozdobila snítkou máty. Brčka nepoužívám. Zdobit můžete celou papričkou.
Všechno se změnilo v těhotenství a během kojení, to jsem pálivá jídla nějak přirozeně vynechala a zvykla si na normální chutě. Ale přece jen si občas dopřeju trochu ostřejší věci a tak vzniklo i tohle limetkové mojito s čili papričkami.
Připravte si:
- Kvalitní rum - používám bílý, ne havanu, ta má na můj vkus docela uměle alkoholickou pachuť
- Led - nejlépe drcený, jak na to doma jsem psala už v tomhle článku
- Soda na dolití
- Třtinový cukr
- Limetky
- Máta
- Čili papričky podle chuti
Protože si teď různé drinky připravujeme docela často a už byl večer, použila jsem normální led. Na dno skleničky jsem dala cukr, čtvrtky limetky, mátu a kousek čili papričky (já z ní odstranila semínka) - nadrtila jsem. Pak jsem zalila rumem, posypala ledem a dolila vodou.
Nakonec jsem ozdobila snítkou máty. Brčka nepoužívám. Zdobit můžete celou papričkou.
Zkusím, děkuji za tip:-) Pálivé můžu a mojito s chilli zní přinejmenším zajímavě!
OdpovědětVymazatKalamita life
Vypadá to skvěle, navíc jsem včera v kuchyni chilli papričky objevila. Ale dala bych si tam i to brčko. :D :)
OdpovědětVymazatTak tohle mojito musím vyzkoušet, protože s chilli papričkami jsem ho opravdu ještě neměla!
OdpovědětVymazatNela z blogu Růžová rtěnka