DIY blog s návody, výtvarnými tipy a cestami za inspirací

3. února 2017

Pár slov o 30denní výzvě - FAQ about 30days drawing challenge

Ahoj, připravila jsem pár řádků na téma výzvy, protože je pár věcí, na které se ptáte.
Hi, I prepared few answers on questions you have about 30days drawing challenge. For english - see below czech text.



Název 


Ano, v češtině diy výzva, protože to tak bylo už loni. Trochu jsem se bála silnějších slov, ani to vlastně není vyloženě kreslicí výzva, jak jsem ji nazvala v angličtině. Doufám ale, že ti, co jsou už součástí, vědí, že je dovolené vše, jen se zkrátka nějak každý den zamyslíme nad zadáním... Zpracování je pak podle schopností a chuti každého.

Schéma výzvy


Na Instagramu jsem tenhle obrázek už před časem sdílela. Byla to jen myšlenková mapa, jen nástřel toho, co mě v souvislosti s výzvou napadlo (a která se od té doby ještě hodně rozrostla, abych měla z čeho vybírat). Takže jen pro představu 30 dní = 3 x 10 dní.

10 dní moje (geografické) místo, 10 dní moje místo (ve společnosti), 10 dní moje místo (v rodině)

Tyhle tři okruhy jsem pak rozložila na další díly a z nich vznikala zadání na každý den.

Teď tedy procházíme prvními 10 dny, která se nejvíc týkají toho místa, kde zrovna fyzicky jste. Ať už je to město, vesnice, příroda, dům, byt, místnost, kancelář... Další týdny budou často "filozofičtější" a abstraktnější.

Kam vkládat/sociální sítě


Loni byla výzva na mailu a zbytečně tak zapadla, nikdo jiný se jí nemohl zúčastnit. Tentokrát je to tedy záležitost blogu - pokud byste chtěli upozornění na mail, tak funguje bloggerský formulář vpravo od tohohle příspěvku. Tyhle maily já nevidím, je to jen notifikace, že se tady objevilo něco nového.

Zadání se automaticky publikuje v 7:30 každý den. Je nastavené automaticky, jestli by měl někdo zájem, mohu publikovat třeba v 6 nebo i v 5. Kdyžtak napište :)

Na blog se ale nedají do komentářů vkládat fotky. Proto je tu skupina na FB. To je prostor pro všechny, jestli chcete všem ostatním cokoli říct, nabídnout, zeptat se, klidně to udělejte. Třeba i napište pár řádků o sobě :) Někoho pochvalte, podpořte. Na FB skupinku dám každý den ráno připomenutí, že je zadání na blogu, jen pro jistotu. A zveřejním album s číslem dne - v albu jsou fotky přehlednější a snadno dohledatelné. Klidně na ně mrkněte, fotky do jednotlivých alb vložte :)

Nejdůležitější dva kanály jsou pro výzvu tedy blog a FB skupina.

Ale budu určité věci sdílet i na Instagramu a na FB stránce DIY projektů. To dělám proto, že ne každý se chtěl přidat ke skupině. Někteří si kreslí/malují jen pro sebe. Jestli chcete sdílet i vy někde jinde, tak prosím použijte #mojemisto a #diyvyzva.

Jakékoli dotazy, připomínky pište sem, případně na ivabaltaretu@gmail.com, na můj FB a jiné moje sociální sítě. Jsem během dne průběžně všude, nejvíc aktivní jsem večer. :)

Krásný víkend, Iva

For english speakers

Title


Drawing challenge - it could be quite confusing. But you can use any technique you want. You are allowed to do anything. Challenge is for everybody - no matter where you are from, how old are you, or what are your skills... :)

Scheme

There will be 30 days of creating/drawing/painting... Main theme is MY PLACE.
I divided 30 days into 3 parts of 10 days.

10 days will be about place (geographical), 10 days about your place (in family), 10 days about your place (in life).

Here is my mindmap I create few weeks ago. This is only provisional idea, not particural assignments for each day. It is just for explanation.

Sharing / Social networks


All information will be here on blog - each assignment on 7:30 (GMT +1)

Feel free to share and connect with other people in FB group. There are albums for pictures - 1 album for 1 day. There are mainly czech people but most of them understand english, so write post, comment, introduce yourself/place/project...

If you want to share on Instagram, please use these hashtags #myplace #mojemisto - then I could see it too. I am available on e-mail ivabaltaretu@gmail.com, you can find me on Facebook or Instagram. Contact me if you have any question. Feel free to share with anyone who could be interested.

Nice weekend, Iva

PS: sorry for my english ;)




Be First to Post Comment !
Okomentovat

Děkuji za komentáře. Pokud jej vyhodnotím jako spam, ohodnotím patřičně také stránku, na níž odkazujete.

Kontaktní formulář

Název

E-mail *

Vzkaz *