DIY blog s návody, výtvarnými tipy a cestami za inspirací

13. července 2020

LETNÍ VĚNEC 2020

Vždycky už si myslím, že na nic nového nepřijdu. Ale stačí koukat kolem sebe.



Tentokrát jsem opět sáhla po jednoduchosti, základem je chmýří z opadavého okrasného stromu. Přidala jsem obyčejné suché trávy, plevel a pár levandulí.

Jak vyrobit základ

Základem věnce je kruh z psího vína. Nejlepší je ho nastříhat na podzim a vytvarovat do kruhů, které pak využijete po celý další rok. Mám takhle různé průměry a šířky. Samozřejmě můžete využít i drátěné základy.

Tip: Nedávno jsem našla na chodníku válet kus poklice na auto, která opět obsahuje drát vytvarovaný do kruhu. Ten je základem pro velký letní věnec. 



Jak si vybírat materiál?

U mně se nejlíp osvědčilo zkoušení a testování. Co vydrží, co vypadá dobře a zajímavě i po uschnutí. Pokud použiju přírodní materiál, který opadává, vždy zalakuju.

Nádherně vypadají různé plevele, nebojte se jich, jsou navíc extra odolné a po uschnutí vypadají zajímavě. Loni mi takhle vypučel bodlák do nadýchaných bílých kuliček, můžete ho vidět i v tomhle věnci, i když je to jiný druh.

Zatím po mně nechtějte názvy, ono by to stejně k ničemu nebylo, protože na různých místech rostou různé rostliny.

Můj tip: udělejte si mapu zajímavých míst, abyste věděli co, kde a kdy sbírat. Moje mapka se už postupně rozrůstá do několika desítek 

Jak připevňovat

Samozřejmě existuje speciální aranžovací drátek a tavná pistole. Neříkám, že nikdy na nic tyhle věci nepoužiju, ale spíš moc ne. Více využívám klasickou režnou nit, lepidlo Herkules, vlasec. Je to proto, že i když se podíváte na věnec zblízka, případně z druhé strany, spojů si tolik nevšimnete. Plus samozřejmě spotřeba, syntetika, odpad...

Ano, je to složitější a zvlášť, když například používám Herkules, musím čekat na uschnutí a při tvorbě mám prostoje, ale nevadí mi to.

Chtěli byste jiný letní věnec? Podívejte se na starší články:


Máte tip, z čeho vyrábět? Podělte se, moc to ocením. Pokud byste chtěli podobné věnce vyrobit, ozvěte se – vytvořím vám ho já, nebo vy sami na workshopu.




1 komentář on "LETNÍ VĚNEC 2020"

Děkuji za komentáře. Pokud jej vyhodnotím jako spam, ohodnotím patřičně také stránku, na níž odkazujete.

Kontaktní formulář

Název

E-mail *

Vzkaz *