DIY blog s návody, výtvarnými tipy a cestami za inspirací

15. července 2018

DIY ŠPERKY Z MUŠLIČEK - TIP NA DÁRKY OD MOŘE

Vzpomínám jako by to bylo teď, bylo mi 12 a seděla jsem na pláži kousek od istrijské Rovinje a drhala náhrdelník zdobený právě vylovenými mušlemi. Vydržela jsem tak celý den, hezky pod stromem ve stínu, pojídla jsem u toho sušenky a jen sem tam se šla osvěžit do moře.



Tohle sbírání mě neopustilo, ale nějak jsem zapomněla tvořit. Rozhodla jsem se to napravit a tenhle týden uspořádat 3 workshopy u sebe doma - můžete mrknout na jejich témata. Jeden z nich byl na  šperk a využila jsem při něm právě ty nasbírané mušle - z Nizozemí, z Chorvatska i Rumunska.

Co si připravit?

Zašla jsem do obchodu kousek od IP Pavlova - tvorilka.cz. Chtěla sem si všechny ty řetízky a zapínání prohlídnout osobně. V hlavě jsem měla tři možnosti, jak šperk dofinišovat:
  • stříbro
  • zlato
  • měď
A na všechny varianty jsem se připravila nákupem:

- tenký řetízek v daném odstínu
- magnetické zapínání (je opravdu praktické)
- komponenty jako kroužky a podobně na propojení řetízku, mušliček a zapínání
- lepidlo na šperky (ale poslouží i kvalitní vteřinové)
- barvy - ty jsem měla ve třech různých variantách - měděnou Darwi, stříbrnou ve spreji, zlatou v prášku (musela jsem ji rozmíchat s médiem) - měděná byla asi nejpohodlnější a nejlíp se s ní pracovalo

Dál si připravte kleště, ale třeba taky vrtačku (kterou jsme my nepoužili a nakonec nepotřebovali).

Pak už postupujte podle svojí fantazie. Šperk si navrhněte - chcete dlouhý či kratší náhrdelník, náušnice, nebo jen jednoduchý náramek. 

Vše spojte za pomoci kleští nebo slepte. Lepidlo bylo potřeba vytvrdnout minimálně 24 hodin, ale šperky pak krásně drží. 

Chcete přijít příště? Napište. Nebo mi pošlete, co jste vytvořili. 

Krásné léto, Iva 




2 komentáře on "DIY ŠPERKY Z MUŠLIČEK - TIP NA DÁRKY OD MOŘE"
  1. Tyhle lehký DIY jsou super. Třeba pro děti:). Když jsem ještě hlídala, tak jsem vůbec nevěděla, co s nima dělat, protože nic dělat nechtěly. Škoda, že mě tohle nenapadlo:(.

    OdpovědětVymazat
  2. Vzpomínám si, jak jsem jako malá něco hodně vzdáleně podibného tvořila. Každopádně bych to měla zase zkusit 😎 Vypadají super!

    OdpovědětVymazat

Děkuji za komentáře. Pokud jej vyhodnotím jako spam, ohodnotím patřičně také stránku, na níž odkazujete.

Kontaktní formulář

Název

E-mail *

Vzkaz *