DIY blog s návody, výtvarnými tipy a cestami za inspirací

30. listopadu 2017

10 tipů nejen na DIY dárky

Dárky k Vánocům, už nějaké máte? Nebo teprve plánujete? Já letos opět budu něco vyrábět, něco i kupovat a podělím se o svoje nejoblíbenější tipy také z minulých Vánoc.



Pro maminky, sestry, babičky, kamarádky

Osvědčil se mi pleťový olej. Většinou kombinuji arganový olej, ale oblíbila jsem si moc i meruňkový - protože bývá z Moravy (ekologie, podopora místního podnikání apod.). Vloni byly všechny obdarované nadšené. Co si na něj připravit kromě olejů? Také esenciální oleje, případně barevné micy - letos zkusím olej ala sérum se zlatem. Bude to hodně efektivní, zvlášť když olej bude v malých skleněných nádobkách s kapátkem.

Už brzy se navíc objeví DIY přípravky na vlasy - eko, bio, zero waste - doslova za pár korun. Už je pilně testuju. :)

Mezi snadné DIY dárky patří i sůl do koupele. Pokud ji provoníte pomerančem a bergamotem, bude to nejen vánoční, ale také uvolňující kombinace pro zlepšení nálady. :)

pleťový olej, DIY pleťový olej s esenciálními oleji, pleťový olej pro zralou pleť

Cestování pro všechny

Tyhle dárky jsou nehmotné, nijak extra se s nimi nemusíte balit, zato je to věc, na kterou se pár dnů, týdnů nebo i měsíců těšíte a pak vám ty vzpomínky už nikdo nevezme. Minulý rok jsem svému muži darovala cestu do Amsterdamu, předtím zase lístky na fotbal Barcelona. To jsem si taky vyhrála s tím, jak jsem mu je darovala - hádanka to byla. Vytiskla jsem černobíle část tribuny, kde jsme měli lístky a ty dvě kolečka (sedadla) jsem zazelenila. No, nakonec myslím uhodl.

Jinak z cestování ještě doporučuju:
- Liberecko, protože je to kousek na lyžování, kousek do akvaparku, v létě zoo a botanická, spoustu výletů po okolí, Ještěd, lanovka - stačí jen koupit nějaké ubytování
- Stockholm - určitě super místo, jeďte spíš na jaře.
- Maďarsko - teď v zimě jakékoli lázně. My jsme na jaře navštívili Hevíz a bylo krásně - jako v létě.




Hodinky pro muže a přítele

Myslete si, co chcete, ale mně vždycky na mužích hodinky zaujmou. Musí být speciální, extravagantní, masivnější, plastové digitálky se mi nelíbí.

Já jsem vybrala Luciánovi značku Citizen - mají docela specifický a neotřelý design, moc se mi líbí jejich velký ciferník ohraničený jen tenkou linií kovu, značka je japonská. Kupovala jsem je už před šesti lety, když jsme se brali, takže nejsou stejné jako na obrázku, možná se už ani stejný typ nedělá. Stále ale vypadají skvěle! PS: Kupujte u autorizovaných prodejců, třeba na Helveti.





Triko pro aktivní lidi

A co když máte doma jako já sportovce? Českou značku Scutumwear možná znáte, já jsem z jejich výrobků nadšená, protože jsou opravdu kvalitní a mám na ně ze všech stran pozitivní recenze. Lucián si svoje oblíbil tolik, že ho měl na všech třech závodech Spartan, takže u něj rozhodně zabodovalo.

Knížky do ucha

Během cestování si ráda čtu. Při cestách v autobusu si nejvíc uživám audioknihy z audiotéky. Mám ráda detektivky. Právě čtu Honicí psi od Jørna Liera Horsta, což je typická severská krimi. Začátek mi přišel pozvolnější, ale nakonec se děj rozběhl, jsem napjatá a mám stejný pocit jako z jiných severských detektivek. Moc se mi líbí, jak reálně popisují detektivní práci, což třeba české detektivky tak většinou nepůsobí. Určitě doporučuju, sama jsem zvědavá na konec. Při cestě do Chorvatska jsem si zase poslechla celého Larssona.



Pracovní oblečení nebo nářadí pro tátu kutila

Když tak přemýšlím, po kom jsem tak hrr do všech DIY aktivit, musím rozhodně uznat, že po tátovi a dědovi. Táta rád shromažďuje/vymýšlí/vyrábí, teď je jeho materiál dřevo. A vlastně pořád něco kutí na domě a zahradě. On ale narozdíl ode mě potřebuje velké nástroje a nářadí. Má z něj vždycky největší radost. Výborně by se mu hodil třeba pás na nářadí.




Fotokniha pro babičku a pro dědu slivovice

Mám v hlavě už dlouho takový krásný plán. Během celého léta, podzimu jsem sbírala fotomateriál z našich Konojed. Chci udělat roční report jaro-léto-podzim-zima s krátkými vzpomínkami právě na různá místa, na dětství s babičkou a dědou, na prázdniny a podobně.

Děda si rád dá nějaké pálené ovoce. A vyberu něco nějakou netradiční pálenku – třeba malinovici, kdoulovici nebo oskerušovici? Víte, jak tohle ovoce vypadá?






2 komentáře on "10 tipů nejen na DIY dárky "
  1. Fotoknihu jsme před pár lety se sestrou pro dědu a babičku vyrobily a byl to skvělý dárek, určitě mnohem lepší než flaška nebo ponožky. A při výrobě jsme se hodně nasmály a sblížily, znáš to. :)

    Pěkný článek. Já mám pro přítele peněženku, ale příští rok to asi budou hodinky. :)

    OdpovědětVymazat
  2. Zdravím, děkuji za tipy na dárky. Líbí se mi ten nápad s dárky do koupele. Koukněte se na tyhle bomby: http://prozeny.blesk.cz/clanek/pro-zeny-trendy-krasa/345009/sumive-bomby-do-vany-vyrobte-si-je-sama-doma-vyjdou-na-par-korun.html. Co na to říkáte? Vyzkoušíte? A pak je dát do této sklenice: https://www.varenihrou.cz/zavarovani/sklenice-lahve/sklenice/sklenice-s-trmenovym-uzaverem-a-tesnenim-500-ml.html a je vystaráno.

    OdpovědětVymazat

Děkuji za komentáře. Pokud jej vyhodnotím jako spam, ohodnotím patřičně také stránku, na níž odkazujete.

Kontaktní formulář

Název

E-mail *

Vzkaz *