DIY blog s návody, výtvarnými tipy a cestami za inspirací

30. října 2017

4 tipy, jak si doma vytvořit podzimní pohodu

Podzim je pro mě symbolem konce, konce léta, konce života... Tak trochu probouzí chmury, ale je pár věcí, které mi i ten podzim dokážou vylepšit. Tady jsou :)



Přečtu si doma knížku

S teplou dekou u kamen u babičky nebo na našem huňatém koberci. Poslouchám přitom, jak venku prší a já jsem v bezpečí a teple doma jen s knihou. Třeba tuhle tajemnou o čarodějce od Paola Coelha, co zrovna čtu.




Tvořím DIY

Na podzim se nejlíp a nejvíc tvoří. Na procházce posbírejte pár lístků a obtiskněte je pomocí barev na textil na světlou látku nebo rovnou na koupený povlak na polštář. Ale zkuste i něco na zeď, stačí vzít do ruky tužku, nebo se pusťte do techniky linorytu.


Dekorace ve váze

Stačí pár hrstí šípku nebo větvička s červenými plody, nebo zajděte do květinářství pro pár eukalyptů. Vydrží vám minimálně týden hezky svěží. Na jednoduchou skleněnou vázu můžete vyzkoušet i techniku leptu a lehce si ji ozdobit. Mrkněte na minulý projekt s motivem monstery.

PS: Vázy jsou potřeba, mám jich doma asi 10 různých - malé, i větší.




Vůně nebo vonná svíčka pro lepší náladu

Ráda používám silice od Florihany. Konkrétně bergamot působí pozitivně a zlepšuje náladu. Má hodně příjemnou lehce pomerančovou vůni a rozhodně ji doporučuji (nejen já, ale i aromaterapeutka Kateřina Kloudová). Funguje perfektně. Vůně můžete dát do aromalampy, nebo nakapat na dřevěnou kouli jako já a nechat vyvonět třeba na topení.

Mramorová miska je také z obchodu Vemzu.



Velkou skleněnou vázu, mramorovanou misku i černobílou bavlněnou deku jsem kupovala přes Bonusway na obchodě Vemzu.cz. Nákup mě stál 1500 Kč, obchod má cashback 6 %, takže je to 90 Kč zpátky. Díky moc za možnost zúčastnit se výzvy na blogerky.cz - o tom, že je super se výzev občas účastnit jsem psala třeba v tomhle článku

Bonusway je portál, díky němuž můžete získat zpět nějaká procenta při každém svém nákupu. Osobně bych doporučila na módu, nebo je super využít slevu na cestování přes booking.com.

Pravděpodobně víte, jak to funguje. Nejdřív se zaregistrujte, pak můžete nakupovat - prokliknout se na určitý obchod přímo z webu bonusway.







4 komentáře on "4 tipy, jak si doma vytvořit podzimní pohodu "
  1. Ten nápad s povlakem na polštář je přímo boží! Tuhle techniku moc ráda vyzkouším a snad se mi povede tak hezky jako vám :)

    Herb Theory

    OdpovědětVymazat
  2. Jsou to super tipy. Jak knížka, tak ty vůně. Nejraději pálím vosky od Yankee Candle. Krásně provoní celý byt :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Lindo, díky :) Vůně mám moc ráda a pochmurný podzim je fakt nejlepší pod dekou s knížkou. :)

      Vymazat

Děkuji za komentáře. Pokud jej vyhodnotím jako spam, ohodnotím patřičně také stránku, na níž odkazujete.

Kontaktní formulář

Název

E-mail *

Vzkaz *