DIY blog s návody, výtvarnými tipy a cestami za inspirací

9. února 2017

Tipy na únorové akce - workshopy, kurzy, aktivity pro děti

Jaké akce a workshopy jsem vybrala na únor? Zaměřila jsem se hlavně na ty výtvarné a tvořivé, když už je rozjetá 30denní výzva. :)



Vyrobte si sešit


Už tuhle neděli se vypravte do Knihexu na Praze 7. Můžete si tam totiž na workshopu vyrobit vlastní sešit. Případně se přihlašte na linoryt. Rezervujte si svoje místo.


Kurzy a den otevřených dveří v Babylonii


Jestli hledáte výtvarný kurz, v průběhu února bude probíhat den otevřených dveří v Babylonii - ateliéru na Praze 3, kousek od metra Jiřího z Poděbrad. Sledujte FB stránky, ať datum nezmeškáte. Budete moct přijít a vyzkoušet si kreslit/malovat. Všechny kurzy tu vedou umělci nebo studenti vyšších ročníků uměleckých škol. Mě osobně zaujal nový kurz kaligrafie, rezervujte si místo.



Eva učí Arte


Je to super nonkonformní holka, se kterou jsem se setkala před dvěma roky na T-mobile rozjezdech roku, tenkrát tam soutěžila s projektem na arte kurzy pro děti a vede je dodnes. Jestli máte čas, tak zajděte na její akci Zažij masopust v kavárně Jasmínka 25.2. Na akci se rezervujte na tomto formuláři. Eva to umí - její workshopy začínají příběhem a končí tvořením, tentokrát se budou vyrábět masky.


Workshopy v GHMP


Galerie hlavního města Prahy má workshopy zpravidla v sobotu. Jeden zajímavý workshop na téma Karlův most je ale zrovna v pátek 10. února od 10 hodin v Colorado Mansfeldském paláci. Hned v sobotu navazuje další. Jestli nemáte plán, určitě doporučuju. Vstup je pouze 20 Kč pro dospělého, 5 pro dítě.



Workshop vonných kompozic v hnst.ly


Pod vedením Kateřiny Kloudové z Aroma ateliéru, osobně doporučuju. Jestli máte chuť si vytvořit vůni sobě na míru pod dohledem odbornice na slovo vzaté, která má pro vůně velkou vášeň i cit, zamluvte si místo co nejdřív - termín je 23. února. Sama jsem na jejím kurzu byla a stojí to za to. Může to být originální dárek k Valentýnu, jestli ho slavíte. Já bych ho tedy brala :) Je navíc za super cenu.

Toddler's Day


Akci pořádá Andrea Hynes, o které už jsem psala. Prodává Anglické knížky pro děti, ještě o ní na blogu budu psát, protože její knížky nakupuju a zároveň je mi inspirací pro Playgroup Klubíčko, které jsem pomáhala rozjet. Toddler's day bude o prezentaci zajímavých školek, o výuce angličtiny s malými dětmi, workshopech. Doražte na Prahu 2 do Sokolovny 25. února.




Playgroup Klubíčko


Je seznámení s angličtinou každou středu od 16 hodin na Praze 2. Ideální pro maminky a děti od 2 do 6 let. Sešly jsme se v milém složení, tak neváhejte. Na začátku se přivítáme písničkou, hrami procvičíme pár nových i starých slovíček, něco tématického vytvoříme a nakonec se rozloučíme. Jestli máte zájem, napište. Na příště chystáme stínové divadlo se zvířátky a možná i nějakou kreativní činnost ve stylu workshopů ve ville Pellé.

Villa Pellé


Pořádá také pravidelné akce pro rodiče s dětmi. Momentálně není žádný vypsaný, ale sledujte Facebook, protože budou následovat další v podobném duchu jako vidíte na obrázku. Improvizace a inspirace jeskynními malbami.


Tak kam se vydáte? Pište tipy do skupinky na Facebooku :) Určitě tím někoho potěšíte, musíme si pomáhat a sdílet. Krásné dny, Iva


Be First to Post Comment !
Okomentovat

Děkuji za komentáře. Pokud jej vyhodnotím jako spam, ohodnotím patřičně také stránku, na níž odkazujete.

Kontaktní formulář

Název

E-mail *

Vzkaz *