DIY blog s návody, výtvarnými tipy a cestami za inspirací

31. ledna 2021

Vyrobe si: Domácí koupelová sůl s květinovou vůní

Pojďte si zpříjemnit dny a naložit se do nádherně provoněné vany. Na tuhle koupel vám navíc bude stačit jen pár ingrediencí a mám jeden skvělý tip, aby sůl vypadala luxusně jako dárek. 


Když jsem dělala vánoční dávku, pospíchala jsem a neměla jsem čas usušit citronovou kůru, co jsem do receptu přidávala. Přesto jsem ji použila. Druhý den jsem si všimla, že kůra je úplně vysušená. Je to proto, že sůl umí pohlcovat vlhkost ze vzduchu. A toho teď využiju s růžemi.

Co budete na koupelovou sůl potřebovat?

  • 250 gramů mořské soli – nebojte se použít i tu kuchyňskou, bude mít možná o trochu méně minerálů, ale i tak bude prospěšná. Balíček vás nevyjde na 200 Kč, ale asi na 30.
  • 10 - 20 kapek gerania – nádherně voňavého květového esenciálního oleje, který zklidňuje mysl a pomůže vám překonat stres. Dávkování nepřehánějte, většina esenciálních olejů umí podráždit pokožku. 
  • Lžičku oblíbeného rostlinného oleje. 
  • Několik drobných růžiček – použila jsem z minirůžičky, ale vy během léta použijte ideálně ze zahrádky, nebo třeba šípková poupátka. Stačí jen pár, aby hezky vyschla. 
  • Hezkou dózu, já jsem měla skleněnou s víčkem .
Jak postupovat?
  1. Do větší misky nasypejte sůl. 
  2. Nakapejte esenciální olej, přidejte lžičku například mandlového oleje. Zamíchejte.
  3. Přidejte květiny (nemusí být sušené, v tom případě ale jen pár)
Sůl pak používejte buď do vany, kam přidejte velkou hrst (asi 120 gramů), nebo si udělejte minikoupel na nohy. I to je velice příjemné, pokud nemáte doma vanu. 

Tip: Teplou koupel si dopřejte před spaním. 



Be First to Post Comment !
Okomentovat

Děkuji za komentáře. Pokud jej vyhodnotím jako spam, ohodnotím patřičně také stránku, na níž odkazujete.

Kontaktní formulář

Název

E-mail *

Vzkaz *