Letos asi budeme všichni doma nebo na chatě, což neznamená, že si ten večer nemůžeme zpříjemnit alespoň skvělým jídlem. Mám pro vás pár tipů na ultrajednoduché, ale výborné chuťovky.
Nejlepší krevety
Tenhle recept jsem kdysi někde našla a od té doby už ani jiný nedělám. Je fakt skvělý a stačí na něj mražené krevety, ideálně celé, neloupané, s hlavou, protože ty mají o mnoho lepší chuť. A nevařené - tedy šedé :) Nemusí být ani nijak velké, měli jsme 30/40 na kg, ale vystačíme si i s menšími. Jen pak víc hlídejte gril a sundejte je dřív.
Připravte si marinádu na 300 g krevet:
- 50 gramů másla
- 2 lžíce olivového oleje
- jedna chilli paprička
- půl šťávy z limetky
- špetka kůry z limetky
- lžička strouhaného zázvoru
- 2 stroužky česneku
- dvě lžičky medu/hnědého cukru
- sůl
Chilli-lime kešu
Moje oblíbená kombinace pálivého a kyselého dodá skvělou chuť vašim oříškům. Můžete samozřejmě nahradit mandlemi a podobně.
Potřebujete:
- 2 hrsti kešu (ale skvělé budou i mandle)
- lžička cukru
- sůl
- limetková šťáva
Zdravá řepová pomazánka
Je dietní, je zdravá, je skvělá. Já řepu miluju. Pokud máte vařenou, stačí ji nastrouhat a k asi 400 gramům přidat:
- citronovou šťávu
- 3 lžíce kysané smetany
- anýz nebo fenykl k řepě neodmyslitelně patří
- sůl, pepř na dochucení
- Eva si připravila překrásné větrníčky z odpalovaného těsta na slaný způsob.
- U Martiny najdete krásný článek o tom, jak vykouzlit jedinečnou sváteční atmosféru.
- Míša z Itálie v Brně sepsala, jak se slaví Silvestr v Itálii.
- Vánoční jednohubky od dvou cestovatelek.
- Pro další recepty na oříšky mrkněte ke Kaye.
- Alena, bohyně kuchyně, také přidala pár tipů na rychlé pohoštění.
- Zkuste marinované pomeranče s čerstvou kurkumou, avokádem a opraženýma kešu s medem podle Markéty.
Be First to Post Comment !
Okomentovat
Děkuji za komentáře. Pokud jej vyhodnotím jako spam, ohodnotím patřičně také stránku, na níž odkazujete.