DIY blog s návody, výtvarnými tipy a cestami za inspirací

13. ledna 2022

Do Kutné Hory na workshop vyšívání s Evou Steh-by-steh

Těšila jsem se jak malá. Ráno mi to jen pokazily České dráhy, už tak jsem měla přijet o 20 minut později. Zpoždění vlaku se protáhlo, přípoj v Kolíně nečekal a tak jsem dorazila o hodinu později. Ale stálo to za to!



Galerie Středočeského kraje

Pořád vás někam zvu, pořád vám píšu různé tipy - hlavně do skupiny Žiju v Praze. A sama se loudám a nestíhám skoro nic. Přitom je zdejší stálá expozice tak promyšlená, interaktivní a určitě vás zaujme. Není totiž řazena jak jsme u většiny galerií zvyklí chronologicky, ale podle tématu. U sebe tak najdete díla od různých autorů, z různých časů, jen je zrovna propojuje určité téma. Na zdech pak najdete citáty a můžete o každém díle hezky přemýšlet. :)

Užijete si tu taky s dětmi, jsou tu na ně připravení. Ty krásné dílny a prostory čekají jen na ně.




Workshop vyšívání

Jako malou mě to naučila babička. Pár stehů. Dlouhá nit, krátká švadlenka. Zadní steh, přední steh. Asi to znáte taky...

Eva - Steh by steh - vás naučí stehů mnohem víc - řetízkový, francouzský, saténový... Bylo to dokonalé zklidnění. Tématem nebylo nic, jen snad inspirace právě z expozice. Ale jednalo se o kurz intuitivní výšivky, takže jsme mohli vyšívat, co nás napadlo. Využít kousky látek, vzít si k tomu korálky a různé barvy bavlnek. Eva je moc milá, pečlivá a působí klidně.

Odvezla jsem si její nádherně propracovanou knihu a vrhnu se do studia. Jestli toužíte si ozdobit svou oblíbenou džísku, kabelku, boty, tak zajděte na její kurzy.




Kutná Hora 

Je nádherný město, bylo navíc poloprázdné. Překvapily mě krásné upravené uličky, nádherně ozdobené domy, žádné přeplácané a nevkusné nápisy na prodejnách. Všechno čisté, tiché, klidné. A ty výhledy! :)








I obyčejné domácí potřeby tu měly pěknou fasádu a vzhled. Kdyby měly otevřeno, možná bych si přivezla konvičku k pomalování.


Opravdu doporučuju. Z Prahy se sem dostanete asi za hodinu. Jen pozor, jedete do Kutné Hory město, Kutná Hora hlavní nádraží je asi 4 kilometry od centra.

Z dominant a památek určitě nevynechtě Chrám svaté Barbory, kostnici, Katedrálu Nanebevzetí Panny Marie a sv. Jana Křtitele, projděte si GASK, který sídlí v Jezuitské koleji. Informace o těchto i dalších památkách najdete na stránkách Kutné Hory.








Kam na kafe? Určitě do Kavárny 21, zaujalo mě tam třeba kafe Republica. A na zmrzlinu? Jedině do zdejší Zmrzlinárny, kde mají na výběr opravdu lahůdky, různé netypické příchutě a kombinace. To jsem naposledy viděla při naší cestě do Maďarska...


Co vám budu povídat. Měla jsem den pro sebe a cestu zpátky jsem strávila se zajímavou knížkou Gordon. Vzala jsem si ji z knihovničky na nádraží a obsahuje popis jednoho subdominantního vztahu. Už ji mám skoro přečtenou. Měl byste o ni někdo zájem?

Jaký workshop doporučíte mně?

3 komentáře on "Do Kutné Hory na workshop vyšívání s Evou Steh-by-steh"
  1. To vypadá moc dobře!! :) Vyšívat jsem zkoušela snad ještě ke konci základky a pak nějak nebyl čas na střední :D Ale pamatuju si, že mě to bavilo.
    Jinak fotky krásné, musím se přiznat, že jsem tam ještě nebyla, ale obdivuji vždycky z fotek. A snad se tam někdy v dohledné době vydám :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Lolo, určitě bych se tam ráda vypravila. I jako nějaký blogerský výlet. :) Díky a krásný den, Iva

      Vymazat
  2. Pamatuji si, že mě v dětství učila vyšívat babička. Bohužel mi to nešlo a nevydržela jsem u toho. Ale vypadá to skvěle.
    Blog Plný Života – nepřežívej, žij!

    OdpovědětVymazat

Děkuji za komentáře. Pokud jej vyhodnotím jako spam, ohodnotím patřičně také stránku, na níž odkazujete.

Kontaktní formulář

Název

E-mail *

Vzkaz *