DIY blog s návody, výtvarnými tipy a cestami za inspirací

16. ledna 2016

4. a 5. den výzvy a pár slov o kýči

Stále pokračuju, jen nestíhám, jak bych si představovala. Jak jste na tom vy? Píšete mi často, že tvoříte celá rodina, díky moc za krásná a různorodá díla. Taky si plánujete všechno zarámovat a pověsit na zeď.

A omlouvám se za kvalitu některých fotek, některé vznikají večer a to je mizerné.

Den 4

Krajina - každý z nás si ji představuje jinak a já mám ráda spíš ty nekonečné dlouhá pole, staré borovicové lesy. Takže tady máte tři obrázky krajin - první, naprosto minimalistická. Stačí na papír nakreslit horizont. Druhá je fotka podzimní krajiny. Třetí moje lehce impresionistická krajina, malovaná anilinkami.













A tady se někdy můžeme dostat ke kýči - zvlášť pokud si vybereme skutečný skvost v podobě západu slunce, západu slunce na moři, jelenů v říji při západu slunce a podobně. U takových emocionálně laděných výjevů, při kterých se nám zastavuje srdce, totiž velmi opatrně. Nikdy se nám je nepodaří replikovat tak věrně, aby nevznikla pouhá kopie. Ta ve vás neprobudí tak silné pocity, své předloze se nevyrovná a vzniká kýč. Je tedy dobré takováhle témata trochu posunout, použít jinou techniku, prostředky a jít na to s citem. Můžete si přečíst pár definic kýče.

Den 5

Šperky nosím ráda, ale střídmě. Nejradši mám svoje hranaté náušnice, toužila jsem po takových skoro rok, než jsem je konečně sehnala. Ale ze svojí sbírky jsem vytáhla mnohem starší věc. Kožený náhrdelník s vypletenými runami, liščími kostmi a ukrytými kouzly. Byl vyrobený přesně pro mě a všechno na něm má svůj význam, jeho tvar, barva kamenů i jejich počet, stejně tak severské runy a zavěšené kosti.

















Zítra ráno čekejte další mail s výzvou a večer článek. Ještě jste se k výzvě nepřidali? Napište mi na ivabaltaretu@gmail.com. 
Be First to Post Comment !
Okomentovat

Děkuji za komentáře. Pokud jej vyhodnotím jako spam, ohodnotím patřičně také stránku, na níž odkazujete.

Kontaktní formulář

Název

E-mail *

Vzkaz *